rss
  • Túrókrém gyümölccsel

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 500 g túró, 200 g friss gyümölcs, 4 ek porcukor, 1 cs vaníliás cukor.

    A gyümölcsöt megmossuk, ha kell kimagozzuk. A túrót összemorzsoljuk, majd összekeverem a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzá adjuk a villával összezúzott gyümölcs 2/3-át.

    A megmaradt gyümölcsöt feldaraboljuk és ezzel díszítjük a krémet. Letakarva, rövid idõre hûtõszekrénybe fektetjük. Bármilyen gyümölccsel elkészíthetõ, vegyesen a legfinomabb.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csokis barackos túrógolyók

    Hozzávalók:

    - 25 dkg tehéntúró
    - 1 citrom reszelt héja
    - 8 dkg porcukor
    - 2 db érett, kemény húsú õszibarack
    - 30 dkg étcsokoládé

  • Pulykaleves bőséges zöldséggel

    Pulykaleves bőséges zöldséggelA húst megmossuk, leszárítjuk, és forró olajon mindkét oldalát átsütjük. Ráöntjük a vizet, megsózzuk és felforraljuk. A hagymát megtisztítjuk, a petrezselymet és a zellert megmossuk, és a leveshez adjuk. A húst egy órán keresztül főzzük, az első 30 percben a habját folyamatosan leszedjük. A fazekat úgy fedjük le, hogy egy kis résen át a gőz folyamatosan eltávozhasson. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk. A karalábét megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. A húst, a hagymát és a petrezselyemzöldet kivesszük a levesből, majd a levet átszűrjük.

  • Gombás vadnyúlszeletek

    Hozzávalók: 1,2 kg nyúlgerinc vagy -comb, 100 g füstölt szalonna, 1 dl olaj, 250 g champignon gomba, 1 csokor petrezselyem, 30 g paradicsompüré, 1 gerezd fokhagyma, 3 dl húsleves, 1 dl száraz fehérbor, néhány friss tárkonylevél vagy 1 ek szárított, só, bors.

  • Csirkesaláta

    A kukoricát és a borsót kevés sós vízzel párold puhára. A megmosott csirkét vágd ujjnyi vastag 2-3 cm hosszú csíkokra, kevés forró olajon pirítsd fehérre, majd sót és bazsalikomot hozzáadva párold puhára.

  • Fussili

    Hozzávalók:

    50 dkg fussili, 20 dkg gorgonzola (NEM helyettesíthetõ mással), 10 dkg fõzõtejszín, 5 dkg vaj (NEM margarin), 5 dkg parmezán (és használjuk már az eredetit, a többinek se íze se bûze...), fehér bors, só

  • Darás metélt

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 db tojás, 1 dkg só, 10 dkg zsír, 10 dkg búzadara.

  • Tejben pácolt sertésszelet

    Hozzávalók: 4 szelet kicsotozott sovány sertéstarja (kb. 50 dkg), 2 1/2 dl tej, 3 evokanál liszt, 2 gerezd fokhagyma, 1 púpozott mokkáskanál só, 1 késhegynyi törött bors, olaj a sütéshez;

  • Fokhagymás bundás hús

    Fokhagymás bundás húsA tojásokat felverjük egy tálkában, hozzákeverjük a tejet, picit sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a megtisztított és megpucolt fokhagymákat, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy a palacsinta tésztánál kicsit sűrűbb legyen az állaga. Hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek összeérjenek, és a fokhagyma jó alaposan átjárja a tésztát. Kb. 6-8 szelet sertés karajt kiklopfolunk, mindkét oldalát enyhén sózzuk, majd a szószban megforgatjuk úgy, hogy teljesen bevonja azt, és forró olajban kisütjük. Köretként krumpli, tészta, rizs vagy ízlés szerint bármi készíthető mellé.

  • Blue angel karácsonyi lekvár

    Hozzávalók: fél liter frissen csavart narancslé, 75 ml Blue Curacao, 1 ek narancshéjforgács (1 kezeletlen narancs héja vékonyan lehámozva és metéltre vágva), fél kg befõzõcukor.

  • Gyümölcsös túrós lepény

    Hozzávalók:

    a tésztához: 25 dkg finomliszt, 12 dkg Rama kockamargarin, 1 dl tejföl, 1 evokanál porcukor, 1 nagy (vagy 2 kicsi) tojás, 1 teáskanál sütopor, 1 mokkáskanál só, a töltelékhez: 50 dkg tehéntúró, 2 tojás, 1 dl tejföl, 10-15 dkg porcukor, 40 dkg bármilyen fajta tisztított, kemény gyümölcs (alma, szilva, körte), 1 zacskó vaníliás cukor, 1 mokkáskanál só

  • Mandulás linzer túróval

    Hozzávalók: Tészta: 30 dkg liszt, 1 db tojás, 5 dkg mandula, 20 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 8 dkg õrölt mandula. Töltelék: 30 dkg túró, 20 dkg vaj, 8 dkg mazsola, 8 dkg porcukor, 2 dkg vaníliáscukor.

  • Rakottas cukkini

    Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 30 dkg cukkini, 4 evõkanál olívaolaj, só, 30 dkg stracchino (olasz friss sajt, ami bármilyen más friss, lágy sajttal helyettesíthet?).

  • Thai csirkés tekercs

    Hozzávalók: 1/4 csésze cukor, 1/4 csésze krémes mogyoróvaj, 3 ek. szójaszósz, 3 ek. víz, 2 ek. Olaj, 1 teáskanál felaprított fokhagyma, hat darab kis tortilla, 1/2 teáskanál fokhagyma ízesítésû só, 1/2 teáskanál bors, 1/2 kg kicsontozott, csíkokra vágott, bõr nélküli csirkemell, 4 csésze fagyasztott, darabkákra szedett brokkoli, 1 közepes, vékonyra felvágott vöröshagyma, 1 teáskanál frisse õrölt gyömbér.

  • Petrezselymes tojáspogácsa

    Hozzávalók: 4 db tojás, 3 db zsemle, 1 csokor petrezselyem, 3 dl tej, 1 evõkanál zsemlemorzsa, a sütéshez: olaj, késhegynyi õrölt bors, késhegynyi curry, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Zöldséges fasírt

    Hozzávalók:

    60 dkg darált sertéshús, 10 dkg füdtölt szalonna, 1 csomó zsenge sárgarépa, 40 dkg zöldborsó, 2 zöldpaprika, 2 szikkadt zsemle, 1 tojás, 1 fej hagyma, 2 evõkanál zsemlemorzsa, olaj, fél csokor petrezselyem, só, bors, reszelt szerecsendió

  • Részeges pogácsa

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 tejföl, 1 tojás, 1 kanál zsír, 1 teáskanál só, 5 dkg élesztõ, 1,5 dl tej.

  • Húsos csusza

    Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, olaj, vöröshagyma, baconszalonna, 4 db paradicsom, 3 tojássárgája, 40 dkg csuszatészta, 10 dkg margarin, liszt, 2 dl tej, tejföl, 5 dkg reszelt sajt, só, bors, majoranna, kömény.

  • Rántott gombafejek sajttal töltve

    Hozzávalók: fél kg gomba, 2 tojás, zsemlemorzsa, liszt, 10 dkg reszelt trappista, olaj.

  • Karamellás vegyes befõtt

    Készítsünk karamellát az alábbi módón: kristálycukrot lábasban folytonosan keverve megolvasztunk, míg halványsárga nem lesz.

  • Képviselõfánk

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 1,5 dl víz
    - 1,5 dl olaj
    - csipet só
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 15 dkg liszt
    - 4 nagy tojás

    A krémhez:

    - 2 csomag csokoládés pudingpor
    - 5 dl tej
    - 4 db tojásfehérje kemény habja
    - 12 dkg cukor
    - 2 dl habtejszín keményre verve