rss
  • Pulykaraguleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 30 dkg pulykamell, comb, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 ek. olaj, 1 mokkáskanál pirospaprika, 50 dkg tisztított zöldborsó, 25 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 1 kk. liszt, borsikafû, 1 kis csokor kapor.

    A húst kockára aprózzuk. Megfonnyasztjuk olajban a finomra vágott hagymát, rátesszük a húst, kissé megpirítjuk. Meghintjük a pirospaprikával, hozzáadjuk a karikára vágott zöldpaprikát, paradicsomot és az áttört fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, fedõ alatt puhára pároljuk. Közben 8 dl enyhén sós vízben félpuhára fõzzük a borsót és az apróra vágott burgonyát. A kész pörkölthöz adjuk, majd borsikafûvel készre fõzzük. A tejfölben és 1 merõkanál fõzõlében simára keverjük a lisztet, a leveshez adjuk. A kaprot apróra vágjuk és tálalás elõtt a leveshez keverjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtos-sonkás csiga

    Sajtos-sonkás csigaA krumplit enyhén sós vízben főzzük meg, majd szűrjük le, krumplinyomón nyomjuk át és hűtsük ki teljesen. Az olajat, az egész tojást, és a tejet keverjük össze, majd öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe. Ezután kanalazzuk rá a kihűtött, áttört krumplit, majd a sóval összekevert lisztet. Végül szórjuk rá a cukrot, és morzsoljuk rá az élesztőt, majd indítsuk el a dagasztó programot. Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát. Amikor végzett a dagasztóprogram tegyük át a tésztát egy kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kelesszük egy órán át.

  • Petrezselymes túrókrém

    Hozzávalók: Fél kg túró, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 fej hagyma, 1/2 kk só, 1 pohár joghurt.

  • Zsiványpecsenye nyárson sütve

    Hozzávalók:

    40 dkg sertéscomb, 20 dkg húsos szalonna, 4 nagy burgonya, 4 nagy vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 mokkáskanál õrölt bors, só

  • Almaszörp

    Hozzávalók: alma, kristálycukor, citrom, szegfûszeg, fahéj.

  • Sajtos-kapros galuska

    Hozzávalók: 10 dkg parmezán (jellegû) sajt, 2 db egész tojás, 15-20 dkg finomliszt, 1 csapott ek sütõpor, 3 dkg vaj (vagy margarin), 1-1,5 dl tej, 1 ek tejföl, 1 ek burgonyapehely, 1 mk törött fehér bors, 1 cs friss (vagy 1 tk szárított) kapor, 1 csapott teáskanál só.

  • Húsvéti leves

    Hozzávalók:

    4 fõtt tojás, 5 dkg füstölt szalonna, 1 kis vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, egy csomó leveszöldség, 20 dkg gomba, só, 1 nagy csokor kapor, 20 dkg fõtt füstölt sonka, 1 csapott kiskanál pirospaprika, õrölt bors, 1-1 dl tejszin és száraz vörösbor, 1 ek. finomliszt

  • Rizlingkocsonya

    Hozzávalók: 6 lap zselatin, 4 dl rizling, 2 ek cukor, 40 szem szõlõ.

  • Harcsafilé fokhagymás raguval

    Hozzávalók: 4 szelet harcsafilé 1 dl olaj 10 dkg paradicsom 1 csomó petrezselyem 1 gerezd fokhagyma só.

  • Tõkemáj saláta

    Hozzávalók négy személyre: egy közepes kígyóuborka, 2 paradicsom, 1 vöröshagyma, 2 doboz tõkehalmáj, só, mokkáskanál fehér bors, 2 kiskanál citromlé, 1 kiskanál friss, apróra vágott kapor.

  • Babkrém

    Hozzávalók: 30 dkg tarkabab, 15 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 3 dkg dió, 1 dkg kakaó, 1 dl tej, 3 dl tejszín.

  • Húsos pite

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, margarin és fõtt burgonya, 1 tojás, só. A töltelékhez: 30 dkg hús, 1 tejbe áztatott zsemle, 1 tojás, só, bors, zöldpetrezselyem.

  • Betyáros tarhonya

    Hozzávalók: fél kg Sertéspörkölt, 25 dkg tarhonya, 10 dkg füstölt szalonna, 2 fej hagyma, negyed kiló krumpli, só, 1 kk pirospaprika, 2 zöldpaprika.

  • Csikós tokány

    Hozzávalók:

    - 70 dkg sertéshús
    - 10 dkg füstölt szalonna
    - 3 paradicsom
    - 3 zöldpaprika
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 nagy tejföl
    - 3 ek liszt
    - 1 tk fûszerpaprika

    Nokedlihez:

    - 3 fej vöröshagyma
    - 3 tojás
    - 2 dl napraforgó olaj
    - 1/2 kg liszt
    - 3 dl víz
    - só

  • Zöldfûszer mártás

    Hozzávalók: 1 csokor petrezselyem, néhány bazsalikom levél, 1 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál kapribogyó, 2 ajókafilé, 2 evõkanál nagyon finom borecet, 1 dl olíva olaj, õrölt fekete bors, csipet só;

  • Hűsítő gyümölcsleves

    Hűsítő gyümölcslevesA gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk az almát, az epret pedig csak kettévágjuk, és beledobjuk a gyümölcsöket az edénybe. Felöntjük annyi vízzel hogy éppen ellepje, majd jöhet a cukor, szegfűszeg és fahéj, majd felforraljuk és alacsony lángon kicsit főzzük, egészen addig, amíg az alma meg nem puhul. Utána jöhet a habarás. A tejszínből, kevés lisztből és 1 tojás sárgájából kikeverjük a habarást, és hozzáadjuk a leveshez. Hűvös helyre tesszük, és ha jól kihűlt lehet is fogyasztani. A levesbe ízlés szerint bármilyen gyümölcs tehető, ki milyet szeret.

  • Vegyes majonézes saláta borsfûvel

    Hozzávalók: 30 dkg fehér káposzta, 4 db sárgarépa, 1/2 kisebb zeller, 1 alma, 4 kanál mazsola, citromos olaj vagy citromízû ecet, csipetnyi gyömbér, borsfüves olaj, 1 csésze majonéz, tengeri só és dió a díszítéshez.

  • Sütõtökös tészta

    Hozzávalók:

    - 1,2 kg sütõtök
    - 15 dkg mogyoróhagyma (vagy vöröshagyma)
    - 5 dkg tökmag
    - 10 dkg vaj
    - 1 csomag metélõhagyma (snidling)
    - 40 dkg szélesmetélt
    - 7,5 dkg húsos szalonna
    - 1 teáskanál köménymag
    - 1 teáskanál paprika
    - 1,5 dl tejszín
    - 5 dkg frissen reszelt torma
    - só

  • Rostos õszibarackszörp

    Hozzávalók: 2 kg õszibarackhús, 6 dl víz, 50 dkg cukor.

  • Fasírttal töltött patisszon

    Fasírttal töltött patisszonA hagymát aprítsuk fel, és 2 ek olívaolajon fonnyasszuk meg. Az 1x1 cm-es kockára vágott padlizsánt adjuk a hagymához, és süssük pirosra, addig, amíg a padlizsán teljesen meg nem puhul. Ha lefedjük, akkor gyorsabban megpuhul. Ha készen van, hűtsük ki, majd dolgozzuk össze az összes hozzávalóval. A patisszonokat mossuk meg, és vájjuk ki a magházukat. A mélyedéseket sózzuk, borsozzuk, majd töltsük meg a fasírt alappal. Tegyük őket egy magasabb falú tepsibe, öntsünk alá pici alaplevet vagy vizet, a tetejüket locsoljuk meg vékonyan olívaolajjal.

  • Mediterrán sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 20 dkg sárgaborsó vagy lencse, 1 nagy fej hagyma, 1 szál sárgarépa, kis darab zeller, 3 evõkanál olaj, só, bors, keleti kömény.