2025.12.19. - Viola

Pulykaraguleves

Hozzávalók: 30 dkg pulykamell, comb, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 ek. olaj, 1 mokkáskanál pirospaprika, 50 dkg tisztított zöldborsó, 25 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 1 kk. liszt, borsikafû, 1 kis csokor kapor.
A húst kockára aprózzuk. Megfonnyasztjuk olajban a finomra vágott hagymát, rátesszük a húst, kissé megpirítjuk. Meghintjük a pirospaprikával, hozzáadjuk a karikára vágott zöldpaprikát, paradicsomot és az áttört fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, fedõ alatt puhára pároljuk. Közben 8 dl enyhén sós vízben félpuhára fõzzük a borsót és az apróra vágott burgonyát. A kész pörkölthöz adjuk, majd borsikafûvel készre fõzzük. A tejfölben és 1 merõkanál fõzõlében simára keverjük a lisztet, a leveshez adjuk. A kaprot apróra vágjuk és tálalás elõtt a leveshez keverjük.

Jó étvágyat!