2024.04.20. - Tivadar

Párolt körte

Hozzávalók: 10 dkg vörös rizs, 1 evõkanál pálmacukor, 6 db. közepes nagyságú, kemény húsú, sárga körte, 5 dkg pálmacukor az öntethez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A rizst 5 percig áztatjuk, majd forró vízben 10 percig fõzzük, ha készen van lecsepegtetjük. A körtéket megmossuk, cakkozva elvágjuk, (úgy a 3/4 részüknél)), a magházat kiveszük majd mélyedést vályunk beléjük.

Rizst cukorral és kevés fahéjjal összekeverjük és a körtékbe töltjük. A körtékre ráhelyezzük a "kalapjukat". Párolóedénybe helyezzük és pár percig pároljuk. Tálaláskor az édes sziruppal meglocsoljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!