Nagy szemû meggyet leszárazunk, és kimagvalunk. Lemérjük, és minden kiló gyümölcsre 40 dkg cukrot, 1 dl rumot és egy csapott kávéskanál szalicilt számítunk.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A meggyet elkeverjük a cukorral és a szaliciles rummal. Hideg helyen letakarva 3 napig állni hagyjuk, de naponta többször jól átkeverjük. Végül üvegekbe töltjük, és lekötjük. Fõzni, vagy dunsztolni nem kell. Málnát, vagy hámozott sárgabarackot is tehetünk el így.
Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!