rss
  • Rácponty

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg ponty, 2 kanál zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 1 kg burgonya, 1 fej hagyma, pár kanál lecsó (vagy 1 zöldpaprika, 1 paradicsom), 1 pohár tejföl, 1 kanál liszt, paprika., só.

    A kizsírozott tepsibe beleterítem a karikára vágott fõtt burgonyát. A pontyszeleteket bevagdalom és a résekbe szalonnacsíkokat teszek. A tepsiben a krumplira rétegelem a halszeleteket. Meghintem vékonyra vágott hagymakarikákkal‚ meglocsolom olvasztott zsírral.

    A lisztet elhabarom a tejföllel és ráöntöm a tepsire, majd összerázom. Karikára vágott zöldpaprikát, paradicsomot (télen lecsót) teszek a tetejére és nem túl forró sütõben szép pirosra sütöm. Tálaláskor a tetejét díszíthetem tejföllel és paprikaszínnel.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fokhagymás hústekercs

    Hozzávalók 16 szelethez: 80 dkg-os dagadó, 1 fej fok­hagyma, 2 evõkanál édes pirospaprika, 1 evõkanál só, 4 evõ­kanál olaj.

  • Vecsési húsgombóc leves

    Hozzávalók: 30 dkg sertéshús, 10 dkg fõtt füstölt hús, 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg hordós káposzta, 5 dkg rizs,1 tojás, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 ek. liszt, só, bors, mk. pirospaprika, 1 babérlevél.

  • Káposztás pirog

    Hozzávalók Tészta: 50 dkg túró 45 dkg liszt 35 dkg Rama só Töltelék: 25 dkg húsos füstölt szalonna 1 nagyobb fej, kb. 1,5 kg-os káposzta Só, bors és 6 db kockákra vágott kemény tojás 1 tojás a kenéshez.

  • Banános kakaótorta

    A vajat a tojásokkal habosra keverjük a cukorral együtt. A tejet hozzáadjuk. A lisztet a sütõporral és a kakaóval együtt a masszába forgatjuk. A meghámozott banánokat villával összetörjük és ezt is belekeverjük. Kerek tortaformában sütjük közepesnél alacsonyabb lánggal (175° C) 45 percig, tûpróbáig. Ha kihûlt, porcukorral megszórjuk.

  • Casanova kávé

    Elõmelegített pohárba óvatosan beleöntöm a tojáslikõrt. Vigyázni kell, nehogy az ital a pohár belsõ felén végigcsurogjon. Közben 6 cl gyöngyözõen forró vízben elkeverem a nescafét, s ezt egy kávéskanál segítségével lassan ráöntöm a pohárban lévõ tojáslikõrre.

  • Rizsfelfújt paprikával

    Hozzávalók: 220 g rizs, 2 ek olaj, 1/2 l csirkehúsleves, só, 1 hagyma, 1 zöldpaprika, 2 fokhagymagerezd, 125 g mozzarella, 1 kukoricakonzerv, vaj, 3 ek reszelt ementáli.

  • Tepsis gombás csirke

    Hozzávalók:

    - 70 dkg csirke felsõcomb
    - 4 ek napraforgó olaj
    - 25 dkg gomba
    - 3-4 sárgarépa
    - 1 tk bors
    - só
    - 2 kg burgonya
    - 2 paradicsom
    - napraforgó olaj vagy zsír a tepsihez
    - 1 dl víz

  • Saslik nyárson sütve

    Hozzávalók:

    60 dkg báránycomb, 4 kemény paradicsom, 8 vastag uborkakarika, 8 csemegehagyma, 3 evõkanál olaj, 1/4 teáskanál õrölt kakukkfû, 1 késhegynyi fokhagymás só, 1 mokkáskanál pirospaprika, só

  • Töltött csiperke

    Hozzávalók: 24 darab, kb. 5 cm átmérõjû csiperkegomba (kb. 50 dkg), 7,5 dkg feta sajt, 5 dkg zsemlemorzsa, 3 dkg vaj vagy margarin, 2 evõkanál aprított petrezselyem, 1 evõkanál olívaolaj, 1 kis újhagyma, 1 késhegynyi fehér bors, 1 szál petrezselyemzöld.

  • Zöldbabfõzelék

    Hozzávalók: 1/2-1/2 kg zöldbab és krumpli, 2 pár virsli, kapor, só, bors, vegeta, majoránna, 2 dl tejföl, vöröshagyma, pirospaprika.

  • Négerfánk

    Hozzávalók: 2,5 dl víz, 25 dkg finomliszt, 6 db egész tojás, 5 dkg vaj, csipetnyi só, 4 adag csokoládéöntet, 1 evõkanál porcukor, 2 dl tejszín;

  • Bárányborda töltött paradicsommal és krumplival

    Hozzávalók 4 személyre: 750 g krumpli, só, bors, 125 ml tejszín, 250 ml tej, 10 g reszelt Pannónia sajt, 8 kemény paradicsom, 1 csokor zöldfûszer (pl. petrezselyem, zsálya oregano, metélõhagyma), 5 szál zöldhagyma, 4 evõkanál olívaolaj, 100 g párolt rizs, 100 g ricotta (olasz krémsajt), 2 evõkanál zsemlemorzsa, 12 szelet bárányborda, friss rozmaring.

  • Szilveszteri lencseleves

    Hozzávalók 8 személyre: 50 dkg lencse, 1 sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg rizs, 4 evõkanál ételízesítõ, 3 dl tej, 2 evõkanál vaj, 3 evõkanál, liszt, 3 dl tejszín, 3 tojássárgája.

  • Sült gyöngyhagyma

    Hozzávalók: 50-60 dkg gyöngyhagyma (vagy dughagyma), késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, törött bors, só ízlés szerint;

  • Tejben párolt hal

    Hozzávalók: 1 kecsege, csuka, vagy fogas, 0,5 l tej, 8 dkg vaj, 4 evõkanál liszt, só.

  • Rántott harcsaszelet

    Hozzávalók: 1 kg harcsa (tisztított), liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj, só.

  • Almás puding

    Hozzávalók: 30 deka lisztet 13 deka zsírral vagy 17 deka vajjal, 7 deka porcukorral kevert fél csomag vaníliás cukorral és 1-2 evõkanál tejföllel gyúrótáblán eldolgozunk. Legvégül kevés liszttel kevert fél csomag sütõport gyúrunk hozzá.

  • Diétás narancsos sárgarépaleves

    Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa, 3 dkg vaj, 1 dl narancslé, 1, 2 liter zöldségalaplé, 1 kis vöröshagyma, 1 teáskanál szárított kakukkfû, só, bors, tejföl, reszelt szerecsendió.

  • Ecetes babsaláta

    Hozzávalók: 40 dkg fõtt bab, 2 fej hagyma, 1 mk só, 1 ek cukor, 2 kanál 20 %-os ecet, 1 deci víz, késhegynyi törött bors.

  • Sárgabarackkal töltött gombóc

    Sárgabarackkal töltött gombócA főtt krumplit meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Hozzáadunk öt dekagramm zsírt, a tojást, sót és a lisztet fokozatosan adagolva tésztát gyúrunk belőle. Közben egy nagy fazék sós vizet odateszünk forrni. A barackokat megmossuk, és úgy magozzuk ki, hogy egyben maradjon, a töltésnél egy kiskanál vaníliás cukrot teszünk bele, jól összenyomjuk, és a gombócokba töltjük. A morzsát kevés zsiradékon, sóval és cukorral, kis lángon állandóan kevergetve megpirítjuk, vigyázzunk, mert könnyen odakap.