rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Rántott ponty

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg-nyi pontyszelet, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj, só.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A megmosott, felszeletelt pontyot besózom és egy fél óráig állni hagyom, hogy jól átjárja. Ezután a szokásos módon panírozom és bõ olajban mindkét oldalát pirosra sütöm. Hasábburgonya és tartármártás kívánkozik hozzá.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Négysajtos mártás

    Hozzávalók: 7 dkg mozzarella, 7 dkg trappista, 5 dkg gorgonzola, 2,5 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 2 dkg parmezán, bors.

  • Erdei gyümölcsleves

    Hozzávalók:

    - 450 gramm szeder
    - 10 dkg málna
    - 10 dkg áfonya
    - 5 dl 100%-os vegyes gyümölcslé
    - 5 dl erdei gyümölcs ízû joghurt
    - 5-6 evõkanál méz
    - ízlés szerint porcukor

    A díszítéshez:

    - mentalevél
    - szeder
    - málna
    - joghurt

  • Alföldi burgonya

    Hozzávalók: 1 kis fej vöröshagyma, 5 evõkanál olaj, 1-1 szál sárga és fehérrépa, 1 fél zellergumó, mokkáskanál pirospaprika, 1 paradicsom, 2 zöldpaprika (télen lehet lecsó), só, 80 dkg burgonya.

  • Házi csokis perec

    Hozzávalók:

    - 30 dkg liszt
    - 5 dkg õrölt mogyoró
    - 12 dkg vaj
    - 5 dkg sertészsír
    - 15 dkg porcukor
    - 2 tojássárgája
    - 2 evõkanál juharszirup

    A mázhoz:

    - 10 dkg étcsokoládé
    - 2 evõkanál tej vagy tejszín

  • Ribizlileves

    Hozzávalók: 50 dkg ribizli, 1 gombóc vanília fagylalt, 1 gombóc citrom fagylalt, 5 dl tejszín, 4 evõkanál cukor.

  • Döner kebab

    Hozzávalók:

    2 kg borjú vagy bárányhús, hagymalé, só, bors, olaj

  • Édes kuszkusz

    Hozzávalók:

    20 dkg kuszkusz, 20 dkg datolya, 1 marék tisztított mandula, 1 marék tisztított dióbél, 1 marék tisztított mogyoró, 1 darabka fahéj, 2 szegfûszeg, 20 dkg méz, 2 evõkanál mandulaolaj, 1 citrom reszelt héja

  • Sült szardellás gomba

    Hozzávalók: 50 dkg nagy sampinyon-gombafejek, 1 evõkanál szardellapaszta, 1 db egész tojás, 1 dl tej, 10-12 dkg finomliszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma.

  • Töltött galamb

    Hozzávalók:

    2 galamb, 5 dkg durvára õrölt törtbúza (burghul), fej vöröshagyma, 1 marék fenyõmandula, 1 szegfûszeg, mokkáskanál õrölt fahéj, egy csipetnyi õrölt szerecsendió, 1 evõkanál citromlé, 1 dl olívaolaj, só és bors

  • Koldus kotlett

    Hozzávalók: 3 db burgonya, 1 csipet só, 1 csipet bors, 2 kk petrezselyemzöld, 3 db tojás.

  • Hagymamártás

    Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 3 kanál liszt, só, cukor, ecet, kevés húsleves;

  • Tárkonyos csirgeragu

    Hozzávalók:

    - 50 dkg csirkemell
    - 4 szelet bacon szalonna
    - 20 dkg gomba
    - 2 db közepes csemegeuborka
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 2 ek méz
    - 1 ek mustár
    - 1 dl fehérbor
    - 1 mk tárkony
    - só
    - bors
    - majoranna
    - ételízesítõ
    - 1 pohár tejföl

  • Tepsis zöldbab

    Hozzávalók (4 személyre): 75 dkg zöldbab, 2 tojás, 2 dkg margarin, 2 dl tej, 2 evõkanál finomliszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál só.

  • Répás süti

    Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa, 20 dkg pekándió, 25 dkg liszt, 2 tk szódabikarbóna, 2 tk fahéj, 100 g mazsola, 250 g barna cukor, 4 tojás, 250 ml olaj. A tetejére: 25 dkg mascarpone, 80 g porcukor, 50 g vaj, 2 ek tejszín.

  • Metélõhagymás rizs

    Hozzávalók: 2 csésze fõtt rizs, 1 csésze nagyjából összevágott metélõhagyma, fél csésze, apróra vágott sonka, 2 tojás, 1 teáskanál reszelt gyömbér, 1 kisebb cukkini, kis kockákra vágva, 1 kanál szójaszósz.

  • Baracklekváros derelye (Baracklekváros barátfüle)

    Hozzávalók: 1 adag raviolitészta, baracklekvár, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, porcukor, 1 tojássárgája.

  • Brokkolipuding fõzelék

    Hozzávalók: 60 dkg brokkoli, 4 tojás, 2 dkg liszt, 4 dkg reszelt sajt, 3 dkg mandula, 1 ek. zsemlemorzsa, 1 dl tejföl, 1 mokkáskanál bors, 1/2 mokkáskanál szerecsendió, só.

  • Hókristály

    Hozzávalók kb. 85 darabhoz: 5 dkg citronát (cukrozott citromhéj), 15 dkg liszt, 1 csipet sütõpor, 5 dkg cukor, 10 dkg vaj /margarin, 1 tojássárgája, 1 mokkáskanál citromaroma, 1 citrom reszelt héja.

    A mázhoz: 7 dkg porcukor, 2 evõkanál citromlé, 1 evõkanál jégcukor

  • Tojáspörkölt

    Hozzávalók: 8 tojás, 1 fej hagyma, olaj, pirospaprika, só, bors.

  • Gombócleves

    Hozzávalók:

    - 2-3 db krumpli
    - 10 dkg füstölt kolbász
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - pirospaprika
    - 1 db tojás
    - liszt
    - petrezselyemzöld
    - ételízesítõ
    - só
    - õrölt bors
    - majoranna
    - 1 pohár tejföl

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...