rss
  • Halpaprikás

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 60 dkg filézett ponty, egy fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, pirosparika, só, zöldpaprika, paradicsom, 15 dkg gomba, tejföl, egy halászlékocka, erõspaprika ízlés szerint.

    A füstölt szalonnát kockákra vágva kiolvasztjuk és benne a finomra vágott vöröshagymát világossárgára lankasztjuk. Utána beletesszük a szeletekre vágott gombát, majd pirospaprikával megszórjuk és a zöldpaprikát, paradicsomot felvágva hozzáadjuk. Ezután a csíkokra vágott halfiléket beletesszük és kevés halászlével (kevés vízzel) felengedjük. Sózzuk, majd tetszés szerint tejföl hozzáadásával készre fõzzük. Végül ízlés szerint erõs paprikával ízesítjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Cukkinis csirkerudak

    Hozzávalók:

    1 nagyobb csirkemell-filé
    1 közepes cukkini
    40 dkg apróbb újkrumpli
    1 tk só
    1 tk bors
    1 tk fokhagyma granulátum
    2 dl olaj
    8 db pálca

  • Orosz céklasaláta

    Hozzávalók: 25 dkg cékla, 2 alma, 5 dkg dióbél, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, cukor, citromlé, 6 dkg majonéz, kapor.

  • Szalonnás burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg apró szemû burgonya vagy újburgonya, I S dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 2 evõkanál liszt, I húsleveskocka, só, õrölt bors.

  • Sajtos gomba puláv

    Hozzávalók: 2 csésze rizs, 2 bögre víz, 2 babérlevél, 1 nagy hagyma, 1 teáskanál õrölt fûszerkeverék, 1 teáskanál vöröscsilipor vagy erõs piros paprika, 1 csésze tej, 2 evõkanál házi készítésû sajt (panír), 25 dkg gomba, 6 evõkanál ghí vagy vaj, 1 sárgarépa, 1 teáskanál só, 3-4 evõkanál kesúdió vagy dió.

  • Bab kolbásszal és káposztával

    Hozzávalók: 1 doboz babkonzerv, 10 dkg füstölt kolbász felszeletelve, 1/2 fej vöröshagyma felkockázva, 2 gerezd fokhagyma finomra aprítva, 3 ek paradicsomsürítmény, só, 10 dkg káposzta kockákra vágva, 3 ek olaj.

  • Töltött csokitojás

    Hozzávalók:

    - 8 csokitojás
    - 25 dkg túró
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - ízlés szerint cukor
    - 1 tojássárgája
    - 1/4 csomag zselatinfix

    A díszítéshez:

    - gumicukor vagy kész marcipánvirág

  • Kínai kel

    Hozzávalók:

    1 közepes méretû kínai kel, 10 közepes gombafej, 1 fokhagyma, 1 kisebb gyömbérgyökér, 2 csípõs zöldpaprika, 1 evõkanál almaecet, 1 evõkanál szójamártás, 2 evõkanál olívaolaj, 10 dkg csíkokra vágott sonka

  • Angostura Fizz

    A citromlét, angosturát, cukorszirupot és a tojásfehérjét a shakerben lassan összerázzuk, míg a fehérje habos nem lesz. Ekkor pohárba szûrjük, és a jéghideg szódavízzel felengedjük.

  • Kapros túrós rétes

    Hozzávalók: 35 dkg sovány túró, 5 dkg vaj, 1 dkg gríz, 2 tojás, 2 evõkanál apróra vágott kapor, 2 dl tejföl, só.

  • Alföldi töltött káposzta

    Hozzávalók (10 személyre): 1 kg kövéres sertéscomb (vagy más sertéshús), 15 dkg rizs, 2 tojás, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 késhegynyi törött bors, só, körülbelül 20 savanyú káposzta-levél, 2 kg apró savanyú káposzta, 2 megtisztított, pörzsölt sertésláb (hosszában kettéhasítva), 1 sertésfül (kettévágva), 4-5 kisebb darab szalonnabõrke, 1 csülök (kettévágva), 50 dkg kövérkés sertéshús, 1 csapott evõkanál só, 10 dkg zsír, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csapott evõkanál pirospaprika, tejföl.

  • Kókuszos csokis kifli

    Hozzávalók:

    - 30 dkg liszt
    - 10 dkg kókuszreszelék
    - 10 dkg porcukor
    - 2 db tojás sárgája
    - 1 csipet só
    - 20 dkg vaj
    - 3 ek tejföl
    - porcukor

    A bevonathoz:

    - étcsokis tortabevonó massza

  • Banana Coko

    Hozzávalók: 8 jégkocka, 2 cl banánszirup, 6 cl marakujanektár, 6 cl narancslé, 6 cl kókuszlikõr.

  • Zsidó hagymás tojás

    Hozzávalók: 4 keményre fõtt tojás, 2 nagy fej hagyma, 2 evõkanál libazsír, l csirkemáj, l kanál só, kevés õrölt bors.

  • Angol keksz

    Hozzávalók: 150g vaj, 200g liszt, 1/2 l tej, 15g élesztõ, 1 kávéskanál porcukor, egy csipetnyi só.

  • Sonkás töltött croissant

    Hozzávalók: 55 dkg liszt, egy pohár (180 grammos) joghurt, 2 dl tej, 5 dkg élesztõ, 2 tk só, 1 tk cukor, 25 dkg margarin, 5 dkg fõtt sonka, tojássárgája a kenéshez.

  • Boros egreskrémleves

    Hozzávalók: 50 dkg egres, 2 dl száraz fehérbor, 1 dl tejföl, 1 teáskanál liszt, 1 mokkáskanálnyi reszelt citromhéj, csipetnyi só, ízlés szerint cukor (vagy egyéb édesítõszer).

  • Sült-töltött padlizsán

    Sült-töltött padlizsánA padlizsánt félbevágjuk, kivágjuk a közepüket, majd kis talpat vágunk nekik. Serpenyőben kissé megpirítjuk őket. A kivágott padlizsánbelsőt felkockázzuk, és egy tálba tesszük. A cukkinit is felaprítjuk, és a padlizsánbélhez adjuk. A lilahagymát felaprítjuk, kevés olívaolajon megpirítjuk. A húst a pirított hagymára tesszük, megpirítjuk rajta. Sózzuk, őrölt fehérborssal ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáadjuk a zöldségeket, a fokhagymát is. Ízlés szerint utánízesítjük, sózzuk, borsozzuk. Egy púpozott evőkanál liszttel összekeverjük, rápirítunk, főzőtejszínnel felöntjük


  • Kekszbõl készült tojások

    Hozzávalók:

    - 26 dkg liszt
    - 12,5 dkg porcukor
    - 12,5 dkg vaj
    - só
    - 1 db tojássárgája

    A mázhoz:

    - 1 db tojásfehérje
    - porcukor
    - ételfesték

  • Eperkrémleves

    EperkrémlevesElkészítés: Az epret kicsumázzuk és alaposan megmossuk. A szegfűszeget és a fahéjat egy kevés vízben kifőzzük. A kicsumázott epreket vízben feltesszük főni, majd 10-15 perc főzés után leturmixoljuk. Ízesítjük cukorral (vagy édesítővel, ez már csak ízlés és szokás kérdése), egy csipet sóval és citromlével. Hozzászűrjük a kifőzött szegfűszeg és fahéj levét. A levest a tejjel elkevert pudingporral besűrítjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és egyet forralunk rajta. A levest lehűtjük, eperszemekkel és tejszínhabbal díszítjük és már fogyaszthatjuk is.

  • Piros-fehér-zöld savanyúság

    Hozzávalók: 60 dkg zöld és piros chili paprika, 20 dkg mogyoróhagyma, 1 dl tárkonyecet, 8 ek. cukor, 12 ek. só.