rss
  • Tejben párolt hal

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kecsege, csuka, vagy fogas, 0,5 l tej 8 dkg vaj, 4 evõkanál liszt, só.

    A megtisztított, besózott halat a tejben megpárolom. Közben a vajból, lisztbõl világos rántást készítek, felengedem tejjel és mártás sûrûségûre beforralom. A halat tálra teszem és ráöntöm a mártást. Rizzsel körítem.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tejes-habos eperturmix

    Hozzávalók: 100 g érett eper, vagy eperbefõtt, 1 evõkanál citromlé, 1 evõkanál méz, 1 dl behûtött tej, 1/2 dl behûtött tejszín, 1 kisebb kivi, 1-2 citromfû levélke.

  • Kávékrémes

    Tésztája: 50 dkg liszt, 2 dkg szalagáré (szalalkáli), 8 dkg zsír, 10 dkg porcukor, két deci tej.

    Krémje: 8 dl tej, 2 dl erõs presszókávé, 6 ek liszt, 10 dkg vaj.

  • Zöldbabos csirkesaláta

    Hozzávalók: 1 csirkemell, 40 dkg morzsolt fõtt kukorica, 40 dkg zöldbab, 1 csomó zöldhagyma, 1 csomó retek, 2 dl kefír, só, grillfûszer, 1 ek mustár, 1 ek citromlé, csipetnyi cukor.

  • Citromos körtemártás

    Hozzávalók: 4 darab körte, 1 darab citrom reszelt héja és leve, 2 darab szegfûszeg, 1 csipet fahéj, 1 csipet fehér bors, 2 dl száraz, fehér bor, 2 darab tojássárgája, 1.5 dl tejszín, 2 ek cukor, 1 ek liszt, csipet só.

  • Sörös gombóc

    Hozzávalók: 25 dkg sovány sertés- vagy marhahús, 2 zsemle vagy 2 szelet kenyér, 3 dl világos sör, 1 db egész tojás, 1 teáskanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt fehér bors, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, késhegynyi cukor, zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Tejfölös tojás

    Hozzávalók: 6 tojás, 2 doboz tejföl, só, étolaj, trappista sajt, snidling.

  • Tejszínes-mustáros pulykamáj recept

    Hozzávalók:
    50 dkg pulykamáj, 2 dl tejszín, 5 dkg vaj (vagy margarin), 2 evõkanál mustár, 1 fej vöröshagyma,
    1 mokkáskanál majoránna, ugyanannyi törött bors, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só;

  • Csirkemájas brokkolileves

    Hozzávalók 4 személyre: 250 g, csirkemáj, 40 g vaj, 1 db vöröshagyma, 20 g liszt, 250 g brokkoli,2 ek. szárnyas esszencia, 60 g eperlevél (tészta), 1 pohár tejföl, 2 ek.balzsamecet, só, õrölt bors, õrölt koriander.

  • Brokkoli sonkával

    Hozzávalók: 1 kg brokkoli (mélyhûtött is lehet), 25-30 dkg fõtt füstölt sonka vagy tarja, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 5 dkg vaj, 2 tojás, 2 evõkanál liszt, 1 mokkáskanál törött fekete bors, késhegynyi õrölt borókabogyó, só ízlés szerint.

  • Gesztenyekrémmel töltött piskótatekercs

    Gesztenyekrémmel töltött piskótatekercsElkészítjük a piskótát: kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, majd a sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összekeverjük, végül a habot óvatosan, fakanál segítségével beleforgatjuk. Kikent, lisztezett tepsibe simítjuk, majd megsütjük. Közben elkészítjük a krémet. A pudingot megfőzzük 2 dl tejjel és 4-5 evőkanál cukorral. Majd kihűtjük, a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, végül a kihűlt pudingot, és simára keverjük.

  • Karfiolos makaróni vagy brokkoli

    Hozzávalók: 30 dkg karfiol, 50 dkg makaróni, 3 tojás, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, 10 dkg reszelt edámi sajt, só, késhegyni reszelt szerecsendió.

  • Bazsalikomos sertés szûzérme roston

    Hozzávalók 4 személyre: Bazsalikom, õrölt bors, rozmaring, zöld és piros pritamin 0,4 db, alma 400 g, kristálycukor 8 g, só, vajtömb 40 g, cukkíni 80 g, fokhagyma 8 g, olíva olaj 80 ml, sertés szûzpecsenye 640 g.

  • Aszalt szilvával töltött kacsamell

    Hozzávalók:

    - 15 dkg aszalt szilva
    - 2 dl száraz vörösbor
    - 2 db bõrös, kicsontozott kacsamell
    - 1 zsemle
    - 3 dl tej
    - 1 tojás
    - 1 nagyobb alma
    - só
    - õrölt gyömbér
    - õrölt szerecsendió

  • Kapros, juhtúrós galuska

    Hozzávalók: 3 db tojás, 10 dkg juhtúró, 30 dkg liszt, fél csokor kapor, 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál só.

  • Húsmentes töltött káposzta

    Hozzávalók:

    - 1 csomag kemény tofu
    - 4 fõtt tojás
    - 3 közepes vöröshagyma
    - 5 dkg füstölt sajt
    - 20-25 dkg rizs
    - 2 tojás
    - olaj
    - só
    - csemege pirospaprika
    - zöldséges leveskocka
    - babérlevél
    - szemesbors
    - oregano
    - kis, hegyes, erõs csövespaprika
    - liszt
    - tejföl
    - 1 kisebb fej savanyított káposzta
    - 1 kg vágott, savanyú (apró) káposzta

  • Dán karfiolleves

    Hozzávalók: 1 üveg karfiolkonzerv vagy 1 csomag mirelit karfiol, 30 dkg burgonya, 1 húsleveskocka, 2 pár virsli, só, 1 csomó zöldpetrezselyem.

  • Káposztaleves

    Hozzávalók: 1 nagy fej édeskáposzta, 6 nagy vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma /opcionális/, 2 paradicsompüré konzerv, 5 sárgarépa, 2 zöld paprika, 1 zellergumó, petrezselyem, só, bors, curry.

  • Sütõben grillezett tonhal

    Hozzávalók: 4 szelet tonhal, 2 babérlevél, 1 citrom 6 evôkanál olaj 1 evõkanál apróra vágott oreganó 3 evõkanál (konzerv) kapribogyó õrölt bors só.

  • Gesztenyés kifli

    Hozzávalók:

    Tészta: liszt 40 dkg, vaj 28 dkg, tojássárgája 2 db, porcukor 4 ek, só 1/2 késh., élesztõ 5 dkg, tej 2 dl; töltelék: gesztenye 75-100 dkg, cukor 20 dkg, vanília 1/2 rúd, tojás 1 db.

  • Sütõtök lekvár naranccsal

    Hozzávalók: 1 kg sütõtök, 3 narancs, 2 tasak zselatinpor, 15 dkg cukor, 1 dkg vaj.