2024.04.23. - Béla

Erdõmester sült

Hozzávalók: 50 dkg tarhonya, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg füstölt kenyérszalonna, 1 evõkanál pirospaprika, zsemlemorzsa, 1 kg sertéscomb, 1 kg marhafelsál, 5 dl tejföl, só, bors és egy kukta.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ujjnyi felszeletelem a húsokat, és kiklopfolom a következõképpen: minden szelet húst sózok-borsozok, megszórom zsemlemorzsával bõven mindkét oldalát, és ezt klopfolom a rostok közé. A füstölt kenyérszalonnát felkockázom, kuktába teszem, kiolvasztom, majd megpirítom rajta a hagymákat.

A lángról félrehúzva rárétegezem a húsokat. Minden réteg közé tejföl és egy pici paprika kerül. Zárom a kuktát, és kb. 2 óra alatt, kicsi lángon készre fõzöm, majd minimum 3 órát várok, és nem veszem le a kukta fedelét. Felszolgálás elõtt a tarhonyát olajon megpirítom, megfõzöm, fedõ alatt szikkadni hagyom.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!