2024.04.20. - Tivadar

Baracklikõr

Hozzávalók: 75 dkg méz, 1 kg darált barack, 5 barackmag bél, 3/4 liter 80 fokos alkohol, 3/4 liter víz, kevés csersav.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A barackot megmossuk, ledaráljuk, hozzátesszük a barackmagot, s az átszûrt mézszörpöt, amit elõzõleg összefõztünk a mézzel, vízzel s csersavval, majd lehûtöttük. Hozzáadjuk a szeszt és meleg helyen 14 napig állni hagyjuk. Leülepítjük, átszûrjük és üvegekbe töltjük. A méz lehetõleg világos színû (akác) legyen.

Kellemes italozást!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!