rss
  • Túrótorta - sütés nélkül

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 4 tojás, 20 dkg cukor, 1/2 csomag margarin, 3 dl tej, 1 csomag zselatin, 3 dl szörp vagy gyümölcslé, tetszõleges gyümölcs.

    A túrót kikeverjük a tojások sárgájával, a cukorral és a margarinnal. A 3 dl tejben oldjunk fel 1/2 csomag zselatint felmelegítve, és ezt adjuk a túrós masszához. Öntsük tortaformába és tegyük hûtõbe. Ha jól összeállt, rakjuk ki a tetszõleges gyümölccsel a tetejét. Vonjuk be a tortát a maradék 1/2 csomag, 3 dl szörpben feloldott zselatinnal. Tegyük újra hûtõbe.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Túrós-meggyes sütemény

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 10 dkg sütőmargarin
    - 1 db tojás
    - csipet sütőpor
    - 20 dkg finomliszt
    - 8 dkg porcukor

    A töltelékhez:

    - 25 dkg magozott meggy
    - 2 pohár tejföl
    - 3 evőkanál cukor
    - 3 dl tej
    - 1 csomag vaníliás pudingpor
    - 25 dkg túró

    Az öntethez:

    - 2 csomag tortazselé
    - 5 dl meggylé vagy víz

  • Kókuszos csirke

    Hozzávalók:

    4 db fél csirkemell filé, páchoz: 2 ek étkezési keményítõ, 1 dl bor, szójaszósz, diónyi gyömbér, 1 szál póréhagyma, 15 dkg gomba, currypor, 6 ek. kókuszreszelék, 1 db húsleveskocka, 1 dl tejszín, olaj

  • Szerb saláta

    Nagy, húsos, kicsumázott zöldpaprikákat karikára vágunk, nagyobb uborkákat héjastól meggyalulunk, tisztított vöröshagymát szálasra vágunk. Egészen apró kis uborkákat, zöld dinnyét egészben adunk hozzájuk, tetszés szerinti arányban.

  • Lencseleves gazdagon

    Hozzávalók: 20 dkg lencse, 5 dkg füstölt szalonna, 1 ek olaj, 1 hagyma, kevés zellerzöld, 20 dkg leveszöldség, 1 póréhagyma, 1 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma, 3 szegfûszeg, só, 1/4 tk egész fekete bors, 1 db nagy burgonya, ízlés szerint tejföl, 1/2 citrom leve, 2 pár virsli.

  • Zöldséges kofta paradicsomszósszal

    Hozzávalók: 2 db sárgarépa, 1 db fehér retek, 4 db krumpli, 1/2 fej karfiol, 10-12 paradicsom, sárgaborsóliszt, tejszín, kurkuma, asafoetida, lepkeszegmag, cukor, só.

  • Apró kakaós csigák

    Apró kakaós csigákA leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, majd vékony téglalapokat nyújtunk. Egy szilikon ecsettel megkenjük az olvasztott vajjal, majd megszórjuk a kakaó és cukor keverékével. Bejglihez hasonlatos módon, hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, és vajas késsel kb. két cm széles darabokat vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket kis ráhagyással, egy kevéske olvasztott vajjal lekenjük a tetejüket, és 180 fokos sütőben, légkeverésen 12-15 perc alatt készre sütjük. Érdemes gyakran ránézni sütés közben, mert ha túlsül, akkor nagyon kiszáradt lesz.

  • Gombás marhatokány sültzsömlével

    Hozzávalók: 60 dkg marhaapróhús, 12 dkg sampinyon gomba, 2 evõkanál liszt, 1 evõkanál cukor, 2 dl joghurt, 1 dl tejszín, 2
    evõkanál étolaj, 1 fej vöröshagyma, 1 db babérlevél, só, bors, majoránna, mustár ízlés szerint.
    Körethez: 4 db zsemle, 4 szelet baconszalonna, 5 dkg parasztkolbász, 6 evõkanál liszt, 3 db tojás, 2 evõkanál étolaj, 1 fej
    vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors.

  • Báránycomb vörösboros fügemártással

    Hozzávalók 4 személyre: 800 g báránycomb kicsontozva, só, bors, 30 g píneamag, 40 g paprikával töltött zöld olajbogyó, 1 citrom, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 evõkanál aprított rozmaring és kakukkfû, 2 fej hagyma, 4 szem aszalt füge, 200 ml vörösbor, 300 ml marhahúsleves.

  • Olajos paprikasaláta

    Hozzávalók:

    - 4 db vastaghúsú paprika

    Az olajos-ecetes léhez:

    - 3-4 ek 10 %-os ecet
    - 1,5 dl víz
    - 2 kk só
    - 1 tk cukor
    - 8 szem fekete bors
    - 2 gerezd fokhagyma, szeletelve
    - 1 babérlevél
    - 3 ek olívaolaj

  • Csirkeaprólékleves Oroszosan

    Hozzávalók: 4 személyre, 1 csomag csirkeaprólék ( kb.500 g), 300 g vegyes leveszöldség, 1 fej vöröshagyma, 1 közepes nagyságú cékla, 150 g savanyúkáposzta, 1 db krumpli, 1 pohár tejföl, 1 ek. paradicsompüré, petrezselyemzöld, 1 ek. szárnyas esszencia, só, bors.

  • Boszorkányhab

    Össze kell turmixolni, majd habverõvel habosra kell keverni. Gyorsan meg kell enni!
    Mélyhûtõben fagyasztva, mikor elérte a kellõ hõmérsékletet és szilárdságot, fagyiként fogyasztható.

  • Paradicsomos burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 50 deka burgonya, só, 5 deka zsír, 4 deci paradicsom, 4 deka liszt, 3 deka cukor.

  • Padlizsánkrém

    Hozzávalók: 1 kg padlizsán, 3 ek olivaolaj, 2 kk só, 5 gerezd fokhagyma, 1/2 kk õrölt feketebors, 1/2 kk ételízesítõ.

  • Galamb-becsinált

    Hozzávalók: 2 db galamb, 8 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 5 dkg zeller, 3 g törött bors, 8 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 4 dkg liszt, 1 dl tej, 2 dl tejszín, só.

  • Pljeskavica (szerb étel)

    Hozzávalók: 500 g sertés-, vagy marhahús, 300 g hagyma, 3-4 ek. ásványvíz, só, bors, olaj, erõspaprika.

  • Burgonya saláta

    Hozzávalók: 50 dkg héjában fõtt burgonya, 4 db kemény tojás, 1 kisebb narancs, 3 dl majonéz, só, törött bors, 1 csokor snidling.

  • Barackbólé fagyival

    Hozzávalók 12 személyre: 8 szem barack, 2 liter baracklé, 2 liter multivitaminlé, 1,5 liter szénsavas szõlõlé, 2 liter vaníliafagylalt.

  • Húsvéti spenótos tekercs

    Hozzávalók:

    Tekercshez: 8 tojás, 500 g mirelit spenót, 4 ek liszt, só, fokhagymapor;

    Töltelékhez: 1 tubus natúr krémsajt, 150 g fokhagymás-zöldfûszeres krémsajt, csemegeuborka, felkockázva, ecetes piros paprika, felkockázva, 1 nagyobb fõtt sárgarépa, felkockázva;

  • Zöldségleves

    Hozzávalók:

    - 4 sárgarépa
    - 2 fehér répa
    - 1 zellergumó
    - 1 kisebb káposztadarab
    - 2 fokhagyma
    - 1 vöröshagyma
    - erõleveskocka

  • Orosz csirkeleves

    Hozzávalók: 1 kisebb csirkeaprólék, 25 dkg vegyes leveszöldség, 1 kis fej vöröshagyma, 1 db ököl nagyságú cékla, 10 dkg savanyú káposzta, 1 db közepes nagyságú burgonya, 1 dl tejföl, 1 csapott evõkanál paradicsompüré, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és törött fekete bors.