2024.12.21. - Tamás

Céklasaláta télire

Hozzávalók: 3 kg cékla (lehetõleg hosszúkás, bíborhenger fajta), 9 gerezd fokhagyma, 2 mokkáskanál õrölt köménymag, 1 szál tormagyökér, ecet, cukor, só ízlés szerint.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A céklákat alaposan lekeféljük, megmossuk és lecsöpögtetjük. Mély, nagyméretû sütõtepsibe egymás mellé tesszük, alufóliával szorosan befedjük, és forró sütõben majdnem puhára pároljuk. Még melegen meghámozzuk, és az almareszelõ legdurvább fokán lereszeljük.

A közben meghámozott és lereszelt tormával és a megtisztított, felmetélt fokhagymagerezdekkel soronként üvegekbe rakjuk. A salátalevet készítünk: felforralunk vízben ecetet, cukrot, sót, köménymagot. Leöntjük vele a salátát. A forró üvegeket azonnal lekötjük, és száraz gõzben hagyjuk kihûlni.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!