rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Vajastáskák

  • Share on Tumblr

    25 deka lisztet, 1/2 csomag Váncza-sütõport, 20 deka vajat, 2 egész tojást, 6 deka cukrot, 1/2 citrom levét és 1 csomag Váncza-vanilincukrot annyi tejjel gyúrunk össze, hogy könnyen nyújtható legyen.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A metélt-vastagra nyújtott tésztát borospohárral kiszúrjuk s a darabok közepére kis csomókban barack- vagy málnaízt téve könnyedén félbehajtjuk, szélen egy helyen ujjunkkal benyomva. Cukorral megszórva világosbarnára sütjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sós gesztenyekrokett

    Hozzávalók: 25 dkg gesztenyemassza (nem baj, ha édesített), 1 db egész tojás, 1 erõleveskocka, másfél dl víz, 10 dkg gomba, 2-3 evõkanál finomliszt, kevés zsemlemorzsa, mokkáskanálnyi törött bors;

  • Túrótorta banánnal

    Hozzávalók: 4 dl tej, 1 evõkanál zselatin, 25 dkg túró, 10 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1/2 citrom héja, 3 banán.

    A tésztához: 3 tojás, 3 evõkanál kristálycukor, 3 evõkanál liszt.

  • Karamellizált zöldségek

    Hozzávalók:

    - 2 szál sárgarépa
    - 2 nagyobb fej fõzõhagyma
    - 4 kis fej lilahagyma
    - fél piros húsú kaliforniai paprika
    - 1 marék nagyon zsenge cukorborsó héjastól
    - 7-8 dkg cukor
    - 0,5 dl fehérborecet
    - 1,25 dl forró víz
    - csipet só
    - citromlé
    - bors

  • Zöldbabfõzelék

    Hozzávalók 4 személyre: 500 g zöldbab, 2-3 gerezd zúzott fokhagyma, só, pirospaprika, 3 ek. olaj, 1 ek. liszt, 1 pohár tejföl és egy kevés ecet, és cukor.

  • Saláta paradicsommal, fetával, újhagymás kefirrel

    Hozzávalók: 1 kis fejes saláta, 2 marék zöldsaláta vagy rucola saláta, 4 kemény paradicsom, 20 dkg feta sajt, 0,8 dl olívaolaj.

  • Bácskai halászlé

    Hozzávalók: 2-2 szelet harcsa, ponty, kecsege, csuka, 30-40 dkg apróhal, 3 fej vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 dl bor, paprika, só, 1 cseresznyepaprika.

  • Zsemlye gombóc, szalonnával

    3 zsemlyét kis kockára vágva egy kis tálba tesszük, 2 1/2 deci tejet öntünk rá és félre tesszük, hogy átázzon. 6 deka vajat, 2 egész tojás és egy sárgájával habosra keverünk, az idõközben átázott zsemlyét és 3 1/2 deka apró kockára vágott szalonnát szintén a tojáshoz keverünk.

  • Pudingos-citromos szelet

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 300 g liszt
    - 1 egész tojás
    - 70 g margarin
    - 1 csomag szalalkáli
    - 3 ek. porcukor
    - 5 evőkanál tej

    Krémhez:

    - 5 dl tej
    - 1 cs. vaníliás pudingpor
    - 250 g margarin
    - 200 g porcukor
    - 2 cs. vaníliás cukor
    - 1 citrom reszelt héja és leve

  • Gombafejek sörtésztában

    Fél kg gombafej, 2 tojás, 2 dl sör, 10 dkg liszt, só, olaj.

  • Mustáros hagyma

    Hozzávalók: 5 nagy fej lila hagyma, só, 3 evõkanál mustár, 2 evõkanál porcukor, 2 kiskanál ecet.

  • Almás káposztasaláta

    A vékony metéltre vágott káposztát összekeverjük a héjastól kisebb szeletekre darabolt almával és megöntözzük citromlével, megsózzuk, teszünk rá kevés õrölt köménymagot és ráöntjük az ecetes salátalevet. 2-3 órán keresztül hûtõszekrényben érleljük.

  • Almagombóc

    Hozzávalók: 1 kg savanykás, aromás alma, 10 dkg zsír, 2 egész tojás, 2 dl tej, 10 dkg búzadara, 2 evõkanál cukor, csipetnyi só, kevés zsemlemorzsa. A tetejére fahéjas porcukor.

  • Sárga túró

    1 liter tejet felforralunk, beleöntünk 15 db jól felvert tojást (én gépi habverõvel vertem fel), és folytonos keverés közben közepes tûzön együtt forraljuk.

  • Kelbimbós frankfurti leves

    Kelbimbós frankfurti levesA finomra vágott vöröshagymát az olaj felében lepirítjuk, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a felkockázott burgonyát és a felkarikázott répát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával és a finomra vágott petrezselyemmel, majd felengedjük vízzel. Mikor a burgonya félig megfőtt, hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát, illetve az egész kelbimbót.Az olaj másik feléből rántást készítünk, ebbe bele is piríthatunk egy kevés petrezselymet, tejföllel, illetve tejszínnel simára keverjük, ezzel sűrítjük be a forrásban lévő levest. A végén a megpirított virslikarikákat a tetejére szórjuk.

  • Csíktusnádiak aprópecsenyéje

    Hozzávalók: 500 g sertéskaraj (csont nélkül), vagy szûzpecsenye, 1 fej vöröshagyma, 1 ek. margarin, 300 ml tejszín, 50 g liszt, tárkony, 100 ml fehérbor. Sült zöldséghez: 200 g zeller, 200 g sárgarépa, 200 g gomba, 1 db paprika, 1 db cukkini, 1 db padlizsán, 150 g ceruzabab, 1 db paradicsom, 1 db lilahagyma, só, bors, petrezselyem, oregano, 50 g vaj.

  • Villámgyors muffin

    Villámgyors muffinEz a muffin igazán gyorsan elkészíthető, csak néhány dolog kell hozzá és ami a legfontosabb: istenien finom. Elkészítés: A tojást jó alaposan elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a csipet sót és a sütőport. A lisztet, a kakaót hozzáadjuk, majd a tejet is hozzáöntve csomómentesre elkeverjük. Ez a tészta alapja, innen mindenki úgy ízesíti, ahogy ő szereti és akarja. Lehet bele mazsolát tenni, csokidarabokat, cukorkát vagy esetleg gyümölcsdarabokat, ennek már csak tényleg a képzelet szab határt.

  • Omega-3 szakácskönyv

    Azt már egyre többen tudják, hogy az emberi szervezetnek szüksége van omega-3 zsírsavra.

  • Olasz spagettileves

    Hozzávalók: 2 db közepes burgonya, 2 db kemény paradicsom, 2 fej hagyma, 2-3 sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, 15 dkg spagetti száraztészta, 10 dkg parmezán vagy más, ízes, olvadó sajt, 1 csokor petrezselyem vagy zeller, 1 tk só, csipetnyi cukor, 1 kk olasz fûszerkeverék, csipetnyi curry, 1 kk olaj, vegeta.

  • Galuskasaláta retekkel

    Hozzávalók: 30 dkg galuska, 1 evõkanál fûszervaj, 20 dkg májpástétom, 1 evõkanál napraforgóolaj, 1 csomó vékony szeletekre vágott hónapos retek, 1-1 csokor apróra vágott petrezselyem és turbolya; a mártáshoz: 10 dkg fûszeres krémsajt, 1 dl tejszín, 3 evõkanál dijoni magos mustár, 1 gerezd zúzott fokhagyma, ételízesítõ.

  • Csokis brownie

    Csokis brownieA vizet egy kisebb lábasba öntjük, a margarint és a kakaót hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, majd a tűzről lehúzzuk. A lisztet a cukorral és a szódabikarbónával összeforgatjuk, az előzőekhez keverjük. Ezután kerül bele a joghurt, a tojás és a vaníliás cukor. Egy tepsit margarinnal kikenünk, a tésztát beleöntjük, és nedves késsel elsimítjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 20 percig sütjük. A tészta tetejére valókat a mogyoró kivételével megmelegítjük.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...