2025.12.23. - Viktória

Francia lecsó

Hozzávalók: 1 nagyobb padlizsán kockára vágva, 2-3 cukkini kockára vágva, 80 dkg paprika karikára vágva, 50 dkg paradicsom kockára vágva, 3 nagy fej vöröshagyma összeaprítva, 4 gerezd fokhagyma összeaprítva, olívaolaj, kakukkfû, bazsalikomsó.
A vöröshagymát olajon aranybarnára pirítjuk, az utolsó 1 percben hozzádobjuk a fokhagymát, majd a paradicsomot. Ezt egy 5–10 percig pároljuk, mikor a paradicsom darabok már kezdtek szétesni, beletesszük a paprikát, a padlizsánt és a cukkinit, megsózzuk, megszórjuk a kakukkfûvel és a bazsalikommal és lefedjük, hogy minél hamarabb levet engedjen.

A kakukkfüvet és a bazsalikomot nem szabad túlzásba vinni, mert nagyon kiérzõdik az íze és elnyomja a zöldségeket. Inkább többször kóstoljuk meg. Ha puhának érezzük a paprikát, akkor készen is vagyunk.

Jó étvágyat!