2024.05.06. - Ivett, Frida

Karfiolos pogácsa

Hozzávalók: 90 dkg karfiol, 2 tojás, 4 dkg zsír, 2 dkg liszt, 1 ek reszelt hagyma, 4 ek tej, 1 csomó petrezselyemzöld, 25 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, só, fél liter olaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A karfiolt gõzben, vagy kevés vízben puhára párolom és egy szitán lecsepegtetem. 2 deka zsírban világossárgára párolom a hagymát. 2 dkg lisztbõl, a maradék zsírból és egy kevés fõzõvízbõl sûrû besamelt készítek, majd összekeverem a lecsepegtetett, kinyomott karfiollal, a pirított hagymával, egy tojással és egy tojássárgájával. Megsózom és belekeverem az apróra vágott petrezselyemzöldet.

Amennyiben túlságosan puha lenne a massza, kis lángon, állandó keverés közben besûrítem. Lisztes kézzel kis gombócokat formálok, ellapítom, beleforgatom a villával felvert tojásfehérjébe, zsemlemorzsába és forró olajban kisütöm. Tejföllel, reszelt sajttal, illetve sajt-, vagy paradicsommártással tálalom, de kiváló fõzelékfeltétnek is.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!