2024.03.29. - Auguszta

Különleges rakott káposzta

Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta, 50 dkg héjában fõtt burgonya, 25-30 dkg krinolin (vagy szafaládé), 3 dl tejföl, 2 nagy fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál csombor (borsikafû), 1 dl olaj, só és õrölt fekete bors ízlés szerint.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A felforrósított olajon üvegesre párolom a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát. Tûzálló tál aljára szórom a savanyú káposzta felét, sóval és csomborral meghintem, majd kevés párolt vöröshagymával takarom le.

Ezután rákarikázom a meghámozott burgonya felét, jól megsózom-megborsozom, és beborítom a lebõrözött krinolin apróra vágott darabjaival. Bõven meglocsolom tejföllel, és ráterítem a maradék savanyú káposztát. A rétegezést addig folytatom, amíg csak el nem fogy a hozzávaló. Tetejére tejfölt öntök és az elõmelegített forró sütõben 30 percig sütöm.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!