Hozzávalók: 25 dkg porcukor, 5 tojás, 25 dkg vaj, 25 dkg liszt, 1 csomag vaníliacukor, ½ csomag sütõpor, 1 ek rum (elhagyható), szilva.
A szilvákat megmossuk, mérettõl függõen kettévágjuk vagy negyedeljük és kimagozzuk. A porcukrot, vajat, vaníliacukrot és tojássárgájákat habosra keverjük. Beletesszük a rumot. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A habot óvatosan a cukros vajhoz keverjük, majd hozzáadjuk a sütõporral elkevert lisztet.
Egy tepsit sütõpapírral kibélelünk, a tésztát belesimítjuk. Félbevágott szilvával egyenletesen megrakjuk a tészta tetejét. 180 fokos sütõben 30 percig sütjük. Ha kihûlt, kockára vágva, fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!