rss
  • Francia tükörtojás

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 8 szelet szendvics kenyér, 8 darab tojás (tükörtojásnak megsütve), 1 doboz májpástétom, 1 csokor metélõhagyma (snidling). Pirospaprika a tálaláshoz.

    Kevés olajon megpirítjuk a toastkenyerek mindkét oldalát, majd megkenjük májpástétommal. Végül ráteszünk egy-egy tükörtojást és meghintjük pirospaprikával és apróra vágott snidlinggel. Figyelem, csak frissen jó!

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Genovai mártás

    Genovai mártásA halhulladékból, a húslevesből, a borból és az összevágott gyökérből egy mártást főzünk össze. A felét bepároljuk, áttörjük egy finom szitán és összekeverjük a barna mártással. Hozzáadjuk a finomra vágott salotthagymát, a leveskockát és felfőzzük az így kapott mártást. Vajjal, citromlével és zöldpetrezselyemmel ízesítjük a mártást. Hozzávalók: Nyers halhulladék, gyökér, 1 csésze húsleves, 1 csésze bor, 2 salotthagyma, 1 csésze barna mártás, 1 húsleveskocka, 10 dkg vaj, 2 tk citromlé, 2 tk apróra vágott petrezselyemzöld.

  • Olasz sertéskaraj

    A szép rövidkaraj szeleteket húsverõvel kissé megveregetjük. Megsózzuk és tûzálló tálba rakjuk, közvetlenül egymás mellé.

  • Pizza tészta recept (az összes tudnivalóval)

    Hozzávalók: 1 l víz, 2 kg liszt, 2 dkg élesztõ, 0.5 dkg tengeri só.

  • Zöldséges halleves

    Hozzávalók: 20 dkg fagyasztott tonhal, 3 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, l nagy fej hagyma, 5 evõkanál vaj, 2 kanál liszt 3 tojás, 1 marék mazsola, 3 evõkanál õrölt dió, só, cukor, bors, kevés õrölt gyömbér, kb. l0 evõkanál maceszdara.

  • Narancsos mignon

    Narancsos mignonA túrót összekeverjük a narancslekvárral, 150 ml narancslével, 3 evőkanál likőrrel és egy késhegynyi sáfránnyal. Az így kapott krémmel megkenjük a nápolyikat úgy, hogy egy mignonhoz 6 nápolyit használjunk és az oldalakat is bekenjük. A porcukrot összekeverjük a maradék narancslével, likőrrel és sáfránnyal és ezzel a mázzal vonjuk be a mignonokat. A végén cukrozott narancshéjjal díszítünk. Más ízesítésben is elkészíthető a mignon, az alaprecept ugyanaz, a narancsos hozzávalókat pedig cseréljük a kiválasztott ízre.

  • Hortobágyi húsos palacsinta

    Hozzávalók 4 személyre:

    8 db sós palacsinta, 3 combból készült csirkepaprikás, 2 dl tejföl

  • Mézes gyûrûk

    Hozzávalók: 10 dkg cukor, 15 dkg margarin, 40 dkg finomliszt, 8 dkg búzadara. A töltelékhez: 30 dkg méz, 30 dkg kristálycukor, 1 ek búzadara, 2 ek kakaó, 1-1 narancs- és citromkarika, 5-6 szem szegfûszeg, késhegynyi tört ánizs a tepsi kikenéséhez vaj és liszt.

  • Töltött savanyú káposzta

    Éppen úgy tesszük fel a vágott káposztát, mint az elõbbinél s a szinte savanyított leveles káposztát szétvesszük, mindegyik levelét megtöltjük ugyanavval a töltelékkel, mint a töltött paprikát, csak még vagy 10-12 deka jó füstölt szalonnát is apró kockákra vágva, a töltelékhez keverünk s a pirított hagymához kevés paprikát is teszünk, mielõtt a húshoz keverjük.

  • Mandarinlekvár

    Hozzávalók: 2000 g mandarin, 1 csomag lekvárzselésítõ (2:1), 500 g cukor, pár szem szegfûszeg, 2 db fahéjrúd, 1 vaníliarúd.

  • Nyelvhal grenoble-i módra

    (Nyelvhal helyett használhatunk más fehér húsú halat is.) A kifilézett halat legalább fél óra hosszat citromos, borsos lében áztatjuk, hogy a húsa tömör és fehér maradjon.

  • Kapros, juhtúrós galuska

    Hozzávalók: 3 db tojás, 10 dkg juhtúró, 30 dkg liszt, fél csokor kapor, 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál só.

  • Amaretto kekszek

    Hozzávalók kb. 150 darabhoz: 300 g hámozott, darált mandula, 1-2 evõkanál Amaretto likõr (mandulalikõr), 2 friss tojásfehérje, 500 g porcukor.

  • Fokhagymás pulykamell

    Hozzávalók: 60 dkg kicsontozott pulykamell, 1/2 liter tej, 5 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, ízlés szerint só és õrölt fehér bors;

  • Gyümölcskenyér

    GyümölcskenyérA margarint 28 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és hozzáadjuk a felaprított gyümölcsöket és a reszelt narancs héjat. A tojásfehérjét a maradék 6 dkg porcukorral kemény habbá verjük és lágyan összekeverjük a margarinos masszával. Ezután hozzáadjuk a lisztes gyümölcsmasszát. Sütőpapírral bélelt őzgerincformába tesszük. 180 fokon kb. 45 percig sütjük. Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval ecsettel lekenjük. Csokizás után egy kis darált mogyoróval díszíthetjük.

  • Bounty-s muffin

    Hozzávalók: 15 dkg Bounty csoki feldarabolva, 20 dkg liszt, 10 dkg búzakeményítõ (vagy finomliszt), 2 teáskanál sütõpor, 1 csipet só, 5 dkg kókuszreszelék, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliáscukor, 4 tojás.

  • Sonkás kifli

    Tésztához: 500 g liszt, 100 ml tej, 1 tk cukor, 30 g élesztõ, 2 tojás (+1 a kenéshez), 5 ek olaj, 2 ek olvasztott vaj;

    Töltelékhez: 250 g fõtt sonka, 200 g trappista vagy edami sajt, 100 g ecetes uborka, 3 ek tejföl, 1 tk mustár, só, bors;

    Díszítéshez: szezámmag, köménymag;

  • Hagymakrémleves

    HagymakrémlevesA vöröshagymákat, a fokhagymákat, a lilahagymákat és a póréhagymákat kockákra vágjuk, nem baj, ha lesz egy-két nagyobb darab. Egy lábasba 2-3 evőkanál vajat teszünk, ha elolvadt, először a vöröshagymát rakjuk bele, takarékon megdinszteljük. Ha üveges, hozzáadjuk a fokhagymát, egy kis idő múlva a póréhagymát, végül pedig a lilahagymát is. Egy kicsit még így hagyjuk, majd megsózzuk-borsozzuk ízlés szerint, majd a liszttel meghintjük. Hozzáadjuk a vizet (vagy húslevest), megkavarjuk, majd hagyjuk takarékon főni.

  • Karácsonyi habkarika

    Karácsonyi habkarikaElőkészítünk két sütőpapírral borított sütőlemezt. A porcukor egyik felével 18 dkg-mal, elkezdjük felverni a tojásfehérjéket úgy, hogy a porcukrot kis adagokban szórjuk hozzá. A cukor másik felére ráöntjük a vizet, és kis lángon elkezdjük főzni. Cukorszirupot főzünk belőle. Ha elkezd főni, akkor kevergetve addig főzzük, amíg hólyagos, és sűrűn folyós nem lesz. A sütőt bekapcsoljuk, de csak 50 fokra. A habhoz vékony sugárban csurgatjuk a még meleg cukorszirupot, és addig verjük, amíg borotvahab sűrűségű nem lesz.

  • Lencsefõzelék

    A lencsét megválogatjuk, majd többször, váltott vízben megmossuk, és hideg vízben feltesszük fõni.

  • Túrós kagylósaláta

    Hozzávalók: 2 doboz kagylókonzerv, 35 dkg túró, 1 dl tejszín, 1,5 dl majonéz, 1 dkg só, 1 g õrölt bors, 1 fej fejes saláta, 4 db tojás.