rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Hagymás omlett

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 csomó újhagyma, 2 ek vaj, só, õrölt bors, 1 csokor bazsalikom, 8 tojás.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A hagymát megtisztítjuk, és zöldjével együtt felaprítjuk, majd a vajon megfuttatjuk. Megsózzuk, borssal, finomra vágott bazsalikommal fûszerezzük, és a tûzrõl lehúzzuk.A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk, a sárgáját simára keverjük, a fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük, végül a kettõt összeforgatjuk, megsózzuk.

    A hagyma negyedét az omlettsütõ serpenyõben a tûzre tesszük, és amikor felforrósodott, a tojások negyedét ráöntjük, és kocsonyásodásig sütjük. Ugyanígy sütünk további3 omlettet, amiket cikkekre vágva, bazsalikomlevelekkel díszítve retekkel tálalunk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Scsí orosz leves

    Hozzávalók: 50 dkg marhaszegy, 10 dkg füstölt sonka, 2 vöröshagyma, 3 cikk fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 dl savanyúkáposzta-lé, 1 ek. fõzõvaj, 2 dl tejföl, 3 babérlevél, 8 szem fekete bors, 50 dkg savanyú káposzta, só.

  • Karfiolos sajtos rakott tészta

    Hozzávalók:

    - 2 személynek:
    - 1 kisebb karfiol
    - 15 dkg spagetti tészta
    - 3 dkg vaj
    - 1 evõkanál liszt
    - 2-2,5 dl tej
    - 15 dkg sajt
    - só
    - õrölt bors
    - szerecsendió
    - 1 teáskanál õrölt mustármag
    - 1 teáskanál ételízesítõ

  • Zöldséges sertésragu tésztaágyon

    Hozzávalók: 30 dkg kicsontozott sertéskaraj, 1 ek szójamártás, 1 ek édes vermut, 1 ek étkezési keményítõ, 1 szál zeller, 1/2 sárgarépa, 6 brokkoli-rózsa, 6 karfiolrózsa, 1/2 kockákra vágott paradicsompaprika, 1 kicsi, félbevágott, felszeletelt vöröshagyma, 50 dkg laposmetélt, só, 1/4 liter víz, 1/2 csirkeleveskocka, 1.5 kiskanál étkezési keményítõ.

  • Császármorzsa

    Hozzávalók: 2 tojás, 1/4 l tej, só, liszt amennyit felvesz.

  • Alföldi húsgombóc

    Hozzávalók: 25 dkg burgonyás tészta, 30 dkg sertéslapocka, 1 hagyma, 1 evõkanál olaj, ízlés szerint só, õrölt bors, pirospaprika, petrezselyem, 1-1 zöldpaprika, paradicsom, 1 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt.

  • Szarvasszeletek villa franca modra

    Hozzavalok:
    800 g kicsontozott szarvasgerinc,
    1 evokanal mustar,
    2 dl olaj,
    2 dl szaraz vorosbor,
    50 g fustolt szalonna,
    1 kis fej hagyma,
    400 g erdei gomba,
    1 nagy csokor petrezselyem,
    4 tojas,
    2 evokanal paradicsompure,
    1 kaveskanal liszt,
    so, bors, 1-1 mokkaskanal majoranna es kakukkfu,
    ribizli vagy szilvabefott

  • Rántott hagymakarikák

    Hozzávalók: 4-5 nagy fej hagyma, liszt, tojás zsemlemorzsa és olaj a kisütéshez.

  • Sauce Cumberland

    Hozzávalók: 70 dkg ribiszke-kocsonya, 1-1 db narancs, citrom, 2 dl vörösbor, 0,5 dl borpárlat, 0,5 dkg Cayenne-i bors, 1 dkg angol mustár.

  • Olajos zöldbabsaláta

    Hozzávalók:

    1kg zöldbab, 2 fej vöröshagyma, 2-3 paradicsom, zöldpetrezselyem, kevés só, cukor, olaj

  • Rénszarvasos muffinok

    Rénszarvasos muffinokA lisztet szitáljuk össze a kakaóporral. A kakaós lisztet, a sütőport, a sót, a vaníliás cukrot egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, tejet és az olvasztott vajat, és simára keverjük. A tésztát elosztjuk a kapszlival bélelt muffinformában (szilikonos esetén nem kell) kb. háromnegyedéig töltsük, mert nőni fognak. 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Sütés után hagyjuk kihűlni. A csokoládékrémhez az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a tejszínt, végül elkeverjük benne a puha vajat.

  • Dinnye finomság

    Összetevõk kekszes keverék: 1/2 kg darált háztartási keksz, 20 dkg porcukor, 1 cs margarin, 1 kevés tej, hogy a massza összeálljon.

  • Sajtos sonkanyárs

    Hozzávalók: 25 dkg trappista sajt, 25 dkg gépsonka.

  • Olasz spagetti-leves

    Hozzávalók: 2 db közepes burgonya, 2 db kemény paradicsom, 2 fej hagyma, 2-3 sárgarépa, 1 gerezd fokhagyma, 15 dkg spagetti, 10 dkg parmezán, 1 csokor petrezselyem, 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, 1 kávéskanál olasz fûszerkeverék, csipetnyi curry, 1 kávéskanál olaj.

  • Camembertnyársak olajban

    Hozzávalók: 1 csomag camembert sajt, 10-12 gerezd fokhagyma, 1 kk egész színes bors, 15 szem koriander, 25-30 szem mustármag, 1 szem szegfûbors, fél pritaminpaprika, egy chilipaprika csõ, olivaolaj.

  • Csirkehússal töltött alma

    Hozzávalók 4 személyre: 4 db szép, nagy alma, 150 g darált, sült, vagy fõtt csirkehús, 100 g reszelt sajt, 1/2 db reszelt vöröshagyma, õrölt fahéj, õrölt szegfûszeg, õrölt bors, só, 80 g vaj, citromlé, zsemlemorzsa, 1 tk. porcukor.

  • Marinált gomba

    Hozzávalók: 1 hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 8 ek olivaolaj, fél kg gomba, 2 ek vágott zöldpetrezselyem, 1 citrom leve, só, bors.

  • Rusztikus kenyér

    Hozzávalók: 8 szelet pan carré (szeletelt kenyér), 8 vékony szelet sajt, 1 hagyma, 50 g margarin mustár, olaj, paprika, vaj.

  • Kakukkfüves kacsamell

    Hozzávalók:

    2 egész, bõrõs kacsamell, kb. 80 dkg, só, bors, gyömbérpor, 15 dkg kimagozott szõlõ, 3 dl szõlõlé, barnacukor, 5 dkg vaj, friss kakukkfû, 2 gerezd fokhagyma

  • Tárkonyos pulykaragu-leves

    Hozzávalók: 40 dkg pulyka felsõcomb (de készíthetjük csirke combból,csirke mellbõl is),1 kis fej v.hagyma,20 dkg vegyes zöldség,2 dkg zeller,10 dkg zöldborsó,10 dkg gomba, 5 dkg liszt,2 dl tejszín,1 db citrom,tárkony ízlés szerint.

  • Házi túrós rétes

    Házi túrós rétesA tésztához a lisztből, negyed teáskanál sóból, tojásból, 1,2 dl langyos vízből és 2 evőkanál olajból elkészítjük a tésztát. Egy tálat kiöblítünk forró vízzel, ráborítjuk a tésztára, és 30 percig pihentetjük. töltelékhez a mazsolát ízlés szerint rumaromába áztathatjuk. A margarint 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat hozzáadjuk az előzőekhez. A túrót, a tejfölt, a lisztet és a mazsolát összekeverjük a margarinos krémmel. A fehérjéket a maradék cukorral habbá verjük, és ezt is belekeverjük.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...