rss
  • Hagymás omlett

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 csomó újhagyma, 2 ek vaj, só, õrölt bors, 1 csokor bazsalikom, 8 tojás.

    A hagymát megtisztítjuk, és zöldjével együtt felaprítjuk, majd a vajon megfuttatjuk. Megsózzuk, borssal, finomra vágott bazsalikommal fûszerezzük, és a tûzrõl lehúzzuk.A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk, a sárgáját simára keverjük, a fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük, végül a kettõt összeforgatjuk, megsózzuk.

    A hagyma negyedét az omlettsütõ serpenyõben a tûzre tesszük, és amikor felforrósodott, a tojások negyedét ráöntjük, és kocsonyásodásig sütjük. Ugyanígy sütünk további3 omlettet, amiket cikkekre vágva, bazsalikomlevelekkel díszítve retekkel tálalunk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Trüffeltorta Marc módra

    Hozzávalók: Hozzávalók a piskótához: 6 tojás, 6 evõkanál cukor, 4 evõkanál liszt (BL 55), 2 evõkanál kakaó (holland), 1 sütõpor. A krémhez: 2 dl tejszín, 16 dkg cukor, 1/2 citrom reszelt héja, 45 dkg Ráma margarin, 1 dl rum, rumos meggy, 15 dkg holland kakaó.

  • Egres mártás

    Hozzávalók: 50 dkg. egres, 4-5 ek. cukor, 1 ek. liszt, 1,5-2 dl tej, 1 csipet só.

  • Palacsintatekercs

    Hozzávalók: 12 db sós palcsinta, 40 dkg füstölt fõtt tarja, 1 csokor újhagyma, 1 doboz tejföl, 1 db tojás.

  • Zöld paradicsom savanyúság

    Hozzávalók: Hibátlan zöldparadicsom, cukor, só, kapor, szemes bors, tasakos savanyúságtartósító, ecet, tiszta üvegek, celofán, befõzõ gumi, üvegtetõ, nem használt körömkefe.

  • Tiroli gombóc

    Hozzávalók: Liszt 0,25 kg, tojás 4 db, tejföl 4 db, só késhegynyi, vaj 3 dkg, tejföl 2 dl, sonka 10 dkg.

  • Gesztenyés-áfonyás pite

    Hozzávalók: 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db citrom reszelt héja, 4 db tojás, 20 dkg liszt, 1 tk sütõpor, 6 ek áfonyalakvár, 1 csomag gesztenyemassza, fél marék csokoládé darabok, 1 mk fahéj, 1 ek kakaópor.

  • Dióval töltött alma

    Hány 4 személyre: 4 alma, 10 dkg dióbél, 10 dkg cukor, 4 dl vörösbor, 5 ek méz, õrölt fahéj, 3 ek narancsszörp, 2 dl tejszínhab, 15 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1 tojás, 3 ek cukor, fél cs sütõpor.

  • Rigójancsi

    Tészta hozzávalói: 6 tojás, 6 evõkanál cukor, 4 evõkanál liszt, 2 evõkanál kakaó /cukrozatlan/, fél csomag sütõpor, csipet só.

  • Csülökpörkölt gombával

    Hozzávalók: 2 kicsontozott sertéscsülök, 2 hagyma, 20 dkg gomba, 2-3 gerezd fokhagyma, olaj vagy zsír, só, bors, fûszerpaprika, magyaros fûszerkeverék.

  • Sült-töltött padlizsán

    Sült-töltött padlizsánA padlizsánt félbevágjuk, kivágjuk a közepüket, majd kis talpat vágunk nekik. Serpenyőben kissé megpirítjuk őket. A kivágott padlizsánbelsőt felkockázzuk, és egy tálba tesszük. A cukkinit is felaprítjuk, és a padlizsánbélhez adjuk. A lilahagymát felaprítjuk, kevés olívaolajon megpirítjuk. A húst a pirított hagymára tesszük, megpirítjuk rajta. Sózzuk, őrölt fehérborssal ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáadjuk a zöldségeket, a fokhagymát is. Ízlés szerint utánízesítjük, sózzuk, borsozzuk. Egy púpozott evőkanál liszttel összekeverjük, rápirítunk, főzőtejszínnel felöntjük


  • Ká desszertje

    Hozzávalók: 2 tojásfehérje, 1 csipet só, 3-4 evõkanál cukor, 1 doboz túró, 3-4 evõkanál cukor, baracklekvár, áfonya (lehet málna vagy eper is).

  • Almás mártás

    Hozzávalók:

    - 1 kg alma
    - 2,5 dl fehérbor
    - 1 dl húsleves
    - 1 dl tejszín
    - 1 evőkanál méz
    - citromlé
    - fahéj

  • Császárfánk

    25 deka vajat, 35 deka lisztet, 1 csomag Váncza-sütõport és 25 deka cukrot jól eldolgozunk, azután 15 deka héjazott õrölt mandulát, 1 csomag Váncza-vanilincukrot és 2 kanál rumot gyúrunk hozzá.

  • Paradicsomos burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 6 dl paradicsomlé, 2 ek olaj, 4 ek liszt, vöröshagyma, cukor, só.

  • Sült túrós tészta

    Hozzávalók:

    - 1 kg kocka vagy metélt tészta
    - 75 dkg túró
    - kevés só
    - 20 dkg cukor
    - 3 db egész tojás
    - 1-2 evõkanál tejföl
    - margarin ízlés szerint
    - 2 csomag vaníliás cukor
    - 10 dkg mazsola
    - margarin a tepsi kenéséhez

  • Padlizsánkrém

    A padlizsánt egészben megsütöm a gázlángra helyezett lángelosztó szitán, vagy egyenként a gázrózsán. Jó elõtte megszurkálni, mert néha érdekes dolgokat mûvel a héja alatt keletkezõ gõz, és ugyancsak jó sütés közben forgatni.

  • Majorannás metélt

    Hozzávalók: 60 dkg sovány marhahús, zsír vagy olaj, egy kis fej hagyma, 1 cikk fokhagyma, bors, só (ételízesítõ), egy evõkanál morzsolt majoranna, 1 csomag jó minõségû széles metélt tészta (vagy házilag gyúrt tészta).

  • Citromos avokádóleves

    Az avokádót kettévágjuk, magját kiemeljük, húsát a héjból kiskanállal kikaparjuk. Robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a citrom levét, az olívaolajat, a bort és a leves felét. Sima, homogén krémmé keverjük. Belekeverjük a maradék levest és a tejszín felét. Sóval, borssal ízesítjük és 20 percre hûtõszekrénybe helyezzük.

  • Suhajda torta Valentin napra

    Hozzávalók: 2 doboz babapiskóta, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 4 tojás, 25 dkg keserû csoki (65-70%-os), 2 dl erõs kávé + tejes kávé a piskóta beleforgatásához.

  • Rántott libamell

    Hozzávalók: 2 libamell, 7 dkg margarin, 1 tojás, 1 ek liszt, 2 ek zsemlemorzsa, só, bors.