rss
  • Sajtos spagetti

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: fél kiló spagetti, 2 ek olaj, 1 pohár tejföl, 20 dkg reszelt sajt, só.

    3 liter vizet felforralok, sózom és beleteszek 2 ek olajat. Mikor forr, beleteszem a tésztát és lassú tûzön, idõnként kevergetve 8-10perc alatt "fogkeményre" fõzöm. Leszûröm és tálba teszem.
    Az asztalra teszem a kifõtt tésztát, a felkevert tejfölt és a reszelt sajtot. Mindenki saját ízlése szerint vesz magának.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Zelleres-gombás melegszendvics

    Hozzávalók: kb. 40 dkg gomba, 1-2 dl tejszín, 2 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, vaj, 1 nagy fej zeller, só, fehérbors, rozmaring, kevés liszt vagy keményítõ, reszelt sajt.

  • Rakott sonkás kocka

    Hozzávalók: 60 deka liszt, 15 deka sonka vagy darált sovány füstölt fõtt sertéshús, 3 egész tojás, 2 deci tejfel, só, 5 deka zsír, 5 deka vaj, zsemlyemorzsa.

  • Tárkonyos hús

    Hozzávalók:

    70 dkg sertéscomb, 1 fej vöröshagyma; 2 kanál zsír, tárkonylevél, egy kevés liszt, 0,5 dl tejföl, só. A galuskához: 50 dkg burgonya, 1 db tojás, liszt, szódabikarbóna, só

  • Pezsgõs koktél

    Hozzávalók: 1 cl vodka, 1 cl Peach likõr, száraz pezsgõ, gyümölcsök.

  • Házi croissant

    Házi croissantA hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztunk, majd hűtőbe tesszük 1-1,5 órára. Ezután nyolc egyforma darabba vágjuk, gömbölyítjük őket, majd mindet kinyújtjuk jó vékonyra, kör alakúra. A hideg vajat sajtreszelőn lereszeljük és körülbelül 7 egyenlő kupacra osztjuk. Az első kinyújtott lapra szórunk egy adagot, rátesszük a következő lapot, erre jött megint vaj, megint lap, így tovább, míg el nem fogy. (A legutolsó lap tetejére nem kell vaj.) Ezután a tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, majd 16 cikkre vágtjuk (lehet 20 is, akkor kisebb kiflik lesznek).

  • Habos cseresznyés

    Hozzávalók:50 dkg liszt, 15 dkg margarin, 4 tojás, 3 dkg élesztõ, cukor, tej, csipetnyi só, zsemlemorzsa, 50 dkg cseresznye.

  • Kardinális szelet

    Hozzávalók:

    8 tojásfehérje, 18 dkg kristálycukor, 2 tojás, 3 tojássárgája, 5 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 5 dkg liszt, 15 dkg baracklekvár

  • Mandulatej tojáslikõrrel

    Hozzávalók: 25 dkg mandula, 20 dkg cukor, fél rúd vanilia, 8 dl tej, 1 dl tejszín, 1 dl tojáslikõr.

  • Kolbászos Szilveszteri lencse

    Hozzávalók: 35 dkg lencse, 40 dkg sütni való kolbász, 40 dkg paradicsom, 1 db hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 db sárgarépa, 1 kicsi zeller, 1 pohár száraz fehérbor, 2 evõkanál olaj, húslé, néhány szál zsálya, só és bors.

  • Ruszlán torta

    Hozzávalók:

    50 dkg tejföl, 45 dkg cukor, 10 dkg margarin, fél teáskanál szódabikarbóna, fél sütõpor, 5 evõkanál liszt, 2 csepp ecet

  • Almás mártás

    Hozzávalók:

    - 1 kg alma
    - 2,5 dl fehérbor
    - 1 dl húsleves
    - 1 dl tejszín
    - 1 evőkanál méz
    - citromlé
    - fahéj

  • Tavaszi vagdalt

    Hozzávalók: 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 25 dkg daralt hús, 1 dg tojás, petrezselyem, só, bors;

  • Szarvaspörkölt

    Egy nagy fejhagymát apróra vágtam, megpároltam zsírban, egy zoldpaprikát apróra kockázva hozzáadtam, mikor megpárolódott, hozzáadtam egy cikkekre vágott paradicsomot, egy evõkanál pirospaprikát, rátettem a felkockázott szarvashúst (kb. 1,5 kg).

  • Majonézes virslisaláta

    Hozzávalók: 4 pár virsli, 1 dl majonéz, 1 pohár tejföl, 1 kk citromlé, bors, só, 1 ek fehérbor.

  • Céklasaláta

    Hozzávalók: 5-6 db cékla, 5-6 db alma, 2 fej hagyma, fél csomag snidling, vagy újhagyma zöldje, 2 pohár joghurt, 1 db zelleres szójacsíra-konzerv, 1 tk só, 1 tk almaecet.

  • Töltött báránycomb

    Hozzávalók (6-8 személyre): 1 báránycomb, 1 csomag kakukkfû, 7 szál, friss rozmaring, 10 gerezd fokhagyma, 10 evõkanál olívaolaj, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg zellergumó, 10 dkg póréhagyma. 1 közepes vöröshagyma, 1 evõkanál fehér szemesbors, 3 dl vörösbor, 1 evõkanál paradicsompüré, 5 dl (bárány) húsleves (lehet kocka is), 10 dkg fehér kenyér, 2 dkg vaj, 3 dkg fekete olívabogyó, (kimagozott), 10 dkg márványsajt, 1 evõkanál aprított
    petrezselyemzöld, chilipor ízlés szerint.

  • Szalonnás-sonkás töltött burgonya

    Hozzávalók: 8 nagyobb burgonya, 20 dkg sonka, 10 dkg szalonna, 1 hagyma, 6 tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt, 1 teáskanál kakukkfû, olaj, só, bors.

  • Csirkegulyás bográcsban

    Hozzávalók: 1 2,5 kg-os kakas, vegyes zöldség, 2 fej hagyma, paradicsom, zöldpaprika, 1 csípõs csöves paprika, só, kömény, 1-2 gerezd fokhagyma, pirospaprika, 60 dkg burgonya.

  • Karfiolfasírt

    Hozzávalók:

    1 kisebb fej karfiol, 1/2 tk. koriandermag, só a fõzõvízbe, 2 nagy tojás, 2 ek. liszt, 1 ek. aprított petrezselyem, 3 ek. ricotta, 1 gerezd fokhagyma, csipetnyi õrölt szerecsendió, frissen õrölt bors, néhány ek. olaj a sütéshez, tejföl

  • Savanyú káposzta leves

    Hozzávalók: 1,5 liter víz, 2,5 liter savanyú káposztalé, 0,5kg fehérkaraj, 0,5kg kolbászhús, 3db sárgarépa, 2db fehérrépa, 1-2 szál torma, 2-3 evõkanál liszt, 1 liter tejföl, 2dl olaj, a disznó agyveleje.