2025.10.29. - Nárcisz

Krumplipaprikás

Hozzávalók húsok: 20dkg igazi jó húsos füstölt szalonna, 20-30dkg finom füstölt kolbász. Zöldségek: egy nagy fej hagyma, 1kg krumpli. Egyéb: egy evõkanál zsír, só, õrölt pirospaprika.
A füstölt szalonnát feldaraboljuk. A hagymát apróra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és feldaraboljuk. Egy lábasban felhevítjük a zsírt, és beletesszük a füstölt szalonnát, megpirítjuk, az apróra szeletelt hagymát üvegesre pirítjuk.

Beletesszük a feldarabolt krumplit, beletesszük a pirospaprikát, és ízlés szerint megsózzuk. Fedõ alatt kis ideig pároljuk, majd felöntjük vízzel, és beletesszük a felkarikázott füstölt kolbászt. Puhára fõzzük. Amikor a krumpli megpuhult, tálalhatjuk. Savanyúságnak kovászolt uborkát vagy uborkasalátát adhatunk hozzá.

Jó étvágyat!