2024.04.24. - György

Krumplipaprikás

Hozzávalók húsok: 20dkg igazi jó húsos füstölt szalonna, 20-30dkg finom füstölt kolbász. Zöldségek: egy nagy fej hagyma, 1kg krumpli. Egyéb: egy evõkanál zsír, só, õrölt pirospaprika.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A füstölt szalonnát feldaraboljuk. A hagymát apróra vágjuk. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és feldaraboljuk. Egy lábasban felhevítjük a zsírt, és beletesszük a füstölt szalonnát, megpirítjuk, az apróra szeletelt hagymát üvegesre pirítjuk.

Beletesszük a feldarabolt krumplit, beletesszük a pirospaprikát, és ízlés szerint megsózzuk. Fedõ alatt kis ideig pároljuk, majd felöntjük vízzel, és beletesszük a felkarikázott füstölt kolbászt. Puhára fõzzük. Amikor a krumpli megpuhult, tálalhatjuk. Savanyúságnak kovászolt uborkát vagy uborkasalátát adhatunk hozzá.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!