rss
állatmenhely kutyamenhely adó 1 adó1százalék, kutya, cica mentés, örökbefogadás
  • Joghurtos sütemény

  • Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió

    Hozzávalók: 1 nagy pohár gyümölcsös joghurt, 2 pohár (a joghurtos pohár a mérce) liszt, 1 pohár cukor, fél pohár étolaj, 4 tojás, 1 csomag sütõpor.

    A hozzávalókat keverõtálba tesszük, jól összekeverjük, majd kivajazott, morzsával hintett tepsiben, elõmelegített sütõben, 200 fokon kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr Nyomtatóbarát vagy PDF verzió
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hering bundában sütve

    Hozzávalók: 12-18 db hering (nagyságtól függõen), 10 dkg vaj,1 citrom, 10 dkg liszt, 1 pohár mustár.

  • Paprikába ágyazott karfiol

    Hozzávalók: Piros húsú paprika, karfiol.

  • Vitaminos pizza

    Hozzávalók: 8 dkg zöldborsó, 8 dkg sárgarépa, 8 dkg zeller, 8 dkg brokkoli, 5 dkg liszt, 5 dkg vaj, 5 dkg sajt, 2 dl. tej, só, bors, szerecsendió.

  • Gyümölcsfõzelék

    Hozzávalók:

    - 2 marék piros ribizli
    - 4 marék fekete meggy
    - 3 marék fekete cseresznye
    - kevés víz
    - cukor ízlés szerint
    - 3 dl natúr joghurt
    - 1 csomag epres pudingpor
    - pár csepp vaníliaaroma

  • Sugo di carne - Olasz húsos szósz

    Hozzávalók: 40 dkg paradicsom, 1 erõspaprika, egy fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél kg vegyes darálthús, 4 ek paradicsompüré, só, cayenne bors, 2 ek olaj.

  • Wellington pulykamell

    Hozzávalók: 1 pulykamell, gombapép, só, bors, szárított bazsalikom, olaj, 20 dkg leveles tészta, 1 tojás.

  • Szõlõs ponty

    Hozzávalók: 60 dkg pontyfilé, 40 dkg szõlõ, 2 dl száraz fehérbor, 3 dkg Liga vaj, 1 evõkanál rizsliszt, só, 4-5 szem bors, 1 babérlevél, 2 szegfûszeg, körömnyi fahéj, egy darabka citromhéj.

  • Ausztrál répás sütemény

    Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa, 20 dkg pekándió, 25 dkg liszt, 2 tk szódabikabóna, 2 tk fahéj, 100 g mazsola, 250 g barna cukor, 4 tojás, 250 ml olaj

  • Vargabéles

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 1 csomag 6 lapos réteslap

    a kenéshez:

    - kb. 6 cl olaj

    A töltelékhez:

    - 50 dkg félzsíros áttört tehéntúró
    - 20 dkg cérnametélt
    - 1 evõkanál olaj
    - 15 dkg cukor
    - 4 tojás
    - 2,5 dl tejföl
    - 5 dkg puha vaj
    - reszelt narancs vagy citromhéj
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 5-10 dkg mazsola
    - 2 dkg olvasztott vaj
    - só

    A mártáshoz:

    - 5 dl tej
    - 2 tojás sárgája
    - 1 bõ teáskanál liszt
    - 5 dkg cukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 1 dkg vaj

  • Kukoricaköret

    Hozzávalók: 50 dkg-os kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica, 5 dkg vaj vagy Ráma margarin, késhegynyi õrölt fehér bors.

  • Barackos túrótorta

    Barackos túrótortaA darált kekszet a porcukorral, a kakaóporral, az olvasztott vajjal, kevés tejjel egynemű, könnyen gyúrható anyaggá gyúrjuk, majd kibéleljük vele a piteformánkat. Közben elkészítjük a krémet, míg a hűtőbe dermed az alapunk. A sajtkrémet, a túrót, a cukrot a citromhéjjal és az aromával összekeverjük, a zselatint forró vízben feloldjuk és azt is hozzákeverjük. A barackokat lecsepegtetjük és a felét szeletekre vágjuk, míg a másikat kockákra daraboljuk, és ezt is belekeverjük a sajt- és túrókrémünkbe. Kivesszük a kekszalapot, rásimítjuk a krémet és visszatesszük a hűtőbe.

  • Sós rudacska

    Hozzávalók:

    A süteményhez:

    - 30 dkg liszt
    - 20 dkg margarin
    - kb. 2 dl tejföl
    - 1 tk só

    A díszítéshez:

    - 1 tojás
    - kb. 20 dkg sajt
    - sajt
    - szezámmag
    - mák vagy köménymag a szóráshoz

  • Túrós-meggyes kókuszgolyó

    Hozzávalók:

    - 50 dkg félzsíros tehéntúró
    - 0,5 dl tejszín
    - 8 + 3 evőkanál porcukor
    - citrom reszelt héja
    - kimagozott meggybefőtt
    - 2-3 evőkanál kekszmorzsa
    - egy csomag kókuszreszelék

  • Keleti szárazbab-fõzelék

    Hozzávalók: fél kg szárazbab, 1 db kisebb kígyóuborka, 2 fej hagyma, 3 db burgonya, fél pohár joghurt, késhegynyi õrölt bors, 1 db babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Hűsítő meggyleves

    Hűsítő meggylevesElőször a fűszereket főzzük meg: a fahéjat és a szegfűszeget egy citromkarikával kevés vízben felforraljuk, majd teaszűrőn átszűrjük. Hozzátesszük a kimagozott meggyet, a cukrot és kb. liternyi vízzel felforraljuk. Közben elkészítjük a habarást: a tejszínt a liszttel simára keverjük. Ha forr a meggyes lé, hozzáöntjük lassan a habarást. Közben keverjük, mert különben csomós lesz. Újra felforraljuk, hozzáadva a vörösbort. Rövid forralás után hűtsük le, tegyük hűtőbe, hiszen jéghidegen az igazi egy kis tejszínhab-pöttyökkel a tetején.

  • Csirkeragu borsósan

    Csirkeragu borsósanA vöröshagymát apró kockákra összevágjuk, a csirkemellet pedig csíkokra vágjuk. (De készíthető combból is.) Olajon megpároljuk a kockára vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a vékony csíkokra szelt csirkemellet. A szétnyomott fokhagymát is hozzáadva kicsit lepirítjuk a húst, ha minden oldalán kifehéredett, akkor adjuk hozzá a zöldborsót. Sózzuk borsozzuk és kevergetve addig pároljuk, míg a lé felére fő, majd lehintjük pár kanál liszttel, felengedjük kevés vízzel, és készre főzzük. Petrezselyemmel megszórva, rizzsel, vagy krumplipürével tálaljuk.

  • Olasz nyári saláta

    Hozzávalók: egy fej saláta, 4 paradicsompaprika, 20 dkg paradicsom, egy szép nagy alma, fél zeller, borecet, olaj, só.

  • Tárkonyos raguleves

    Tárkonyos ragulevesA zsíron kiolvasztjuk az apróbbra vágott szalonnát. A szalonnát kivesszük, majd félretesszük. A megmaradt szalonnás zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10 percig pároljuk. A húst kockákra vágjuk és a zöldségekkel együtt tovább pároljuk. Ezután megszórjuk őrölt borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és finomliszttel. Két percig, állandó keverés mellett pirítjuk, majd felöntjük 2 l vízzel, elkeverjük és felforraljuk.

  • Tárkonyos malacleves

    Hozzávalók: 40 dkg malachús, 3 sárgarépa, 3 fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, 1 csomag tárkony, 1 dl tárkonyecet, 2 dl tejföl, 5 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 5 dkg kiskocka tészta, só, bors.

  • Õszi tejberizs

    Hozzávalók 4-6 adaghoz: 4-5 darab puha körte, 4 dl tej (+ szükség esetén 1-2 dl), 6 dkg rizs, 6 dkg cukor, 2 dl tejszín, 1 evõkanál porcukor, 1 narancs reszelt héja.