2025.12.13. - Luca, Otília

Csokoládéfelfújt

Hozzávalók: 2 evõkanál darált mandula, 2 evõkanál liszt, 15 dkg étcsokoládé, 4 evõkanál erõs feketekávé, 10 dkg kristálycukor, 4 tojás.
Melegítsd elõ a sütõt 190°C-ra. Vajazz ki 6 felfújtformát, és szórd meg a belsejüket mandulával.
Olvaszd meg a csokoládét a kávéval. Keverd simára, és hagyd hûlni egy kicsit. Keverd a lisztet, a cukor felét és a tojások sárgáját az olvadt csokoládéhoz. Verd a tojásfehérjét lágy habbá, majd add hozzá a cukrot, és verd keményre. Óvatosan és fokozatosan forgasd a csokoládéba. Öntsd a tálkákba, és süsd 15-20 percig.

Jó étvágyat!