rss
  • Bajor káposzta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 80 dkg fehérkáposzta kockára vágva, 10 dkg császárszalonna kockára vágva, 1 fej vöröshagyma apróra vágva, 3 dl barna alapmártás, só, bors, köménymag.

    loading...

    A szalonnát, hagymát, káposztát kevés zsiradékon megpirítjuk, sóval, borssal, köménymaggal ízesítjük majd, a barnamártást hozzáadva puhára pároljuk. Sertéssülthöz, füstölt sertéskarajhoz különösen illik.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Húsos-brokkolis rakott tészta

    Húsos-brokkolis rakott tésztaA tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, leöblítjük. Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A brokkolit kevés vízben külön megpároljuk. Olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a húst, és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük a szeletekre vágott gombát, az apróra összevágott paprikát, petrezselymet, és 15 percig pároljuk. Amikor puha, félretesszük hűlni. Kikeverjük a tojást a tejföllel és a vajjal, majd összekeverjük a tésztával. Belekeverjük a gombás, paprikás húst és a megpárolt brokkolit.

  • Máktorta

    Hozzávalók:

    22 deka cukor, 5 deka vaj, 2 tojás, 1 csomag vanillincukor, citromlé, 15 deka darált mák, 22 deka liszt, 1/2 csomag "Backin" sütõporral keverve, 6 evõkanál tej, a töltéséhez ribiszkelekvár és kevés rum; a mázhoz: 15 deka finom porcukor, 3-4 evõkanál forró víz, 8 deka csokoládé.

  • Vegetáriánus fagylalt

    1 érett banánt hámozzunk meg, és feldarabolva helyezzük turmixgépbe. Adjunk hozzá még fagyott állapotban 10 dg mirelit málnát, 2 dg (1 púpozott kávéskanál) ikrás mézet, és keverjük simára. Elõzõleg lehûtött kehelyszerû üvegpoharakba tálalva, azonnal fogyasszuk, mert hamar megolvad.

  • Dunahullám

    Hozzávalók:

    A mázhoz:

    - 20 dkg tortabevonó étcsokoládé
    - 3-4 dkg margarin

    A tetejére:

    - 4 evõkanál porcukor
    - 1 csomag vaníliáscukor
    - 4 evõkanál kristálycukor
    - 5 dl tej
    - 1 csomag vanília puding
    - 15 dkg margarin

    A töltelékhez:

    - 1 üveg meggybefõtt (40 dkg)

    A tésztához:

    - 2 evõkanál keserû kakaópor
    - 2-3 evõkanál tej
    - 1 evõkanálnyi mandulabél
    - 1 csomag sütõpor
    - 25 dkg finomliszt
    - 7 db tojás
    - 25 dkg kristálycukor
    - 37,5 dkg margarin

  • Bőséges zöldséges ragu

    Bőséges zöldséges raguA hagymát apró kockára vágjuk, és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a csíkokra szelt húst, az apróra vágott sárgarépát, és együtt pároljuk addig, míg a hús szépen kifehéredik. Utána lehintjük a liszttel, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen elfedje, belemorzsolunk fél leveskockát, sózzuk, borsózzuk, majoránnával, petrezselyemzölddel ízesítjük, majd nem túl nagy lángon puhára főzzük. Ekkor a zöldborsót, és a felkockázott gombát adjuk hozzá, és pár perc alatt puhára főzzük. Tejszínnel felöntjük, egyet hagyjuk még forrni, és tálalható. Kifőtt tészta, vagy rizs illik mellé.

  • Csikós tokány

    Hozzávalók:

    - 70 dkg sertéshús
    - 10 dkg füstölt szalonna
    - 3 paradicsom
    - 3 zöldpaprika
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 nagy tejföl
    - 3 ek liszt
    - 1 tk fûszerpaprika

    Nokedlihez:

    - 3 fej vöröshagyma
    - 3 tojás
    - 2 dl napraforgó olaj
    - 1/2 kg liszt
    - 3 dl víz
    - só

  • Borhabos körte

    Hozzávalók: 4 körte, 2 dl vörösbor, 2 dl víz, 1 evõkanál kristálycukor, szegfûszeg, egész fahéj, 4 tojás, 2 dl fehérbor, 5 dkg kristálycukor, fél csomag vaníliás pudingpor.

  • Tejfölös karfiol leves

    Hozzávalók: 2 szál nagyobb sárgarépa, 1 szál gyökér, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 nagyobb fej karfiol, 1 doboz tejföl (annak, aki nem diétázik 1 evõkanál liszt), só, õröltbors, vegeta, 1/2 leveskocka, õrölt pirospaprika, kevés étolaj.

  • Hagymás palacsintacsíkok

    Hozzávalók: 2 db tojás, 30 dkg liszt, 3 dl tej, 1 pohár tejföl, 3 fej hagyma, a sütéshez: olaj, 1 teáskanál só.

  • Sárgarépa saláta-almával

    Hozzávalók személyenként: 2 dkg alma, 3 dkg sárgarépa, kevés méz és citromlé.

  • Olivás sajtgolyók

    Hozzávalók:

    12,5 dkg vaj, 15 dkg liszt, 25 dkg reszelt sajt, só, pirospaprika.

  • Rántott pulykamell

    Hozzávalók: 4-6 szelet filézett pulykamell, fél csésze liszt, 1 tojás, fél csésze zsemlemorzsa, só, a sütéshez olaj.

  • Erdei gyümölcsleves

    Hozzávalók:

    - 450 gramm szeder
    - 10 dkg málna
    - 10 dkg áfonya
    - 5 dl 100%-os vegyes gyümölcslé
    - 5 dl erdei gyümölcs ízû joghurt
    - 5-6 evõkanál méz
    - ízlés szerint porcukor

    A díszítéshez:

    - mentalevél
    - szeder
    - málna
    - joghurt

  • Csokis-meggyes torta

    Csokis-meggyes tortaÖt tojássárgát 5 evőkanál porcukorral és 1 cs vaníliás cukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 5 evőkanál lisztet, 1 csomag sütőport, 2 evőkanál kakaót és az 5 tojásfehérje felvert habját. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 C-on 20 perc alatt megsütjük. A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral felfőzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük az étcsokoládét. A margarint kikeverjük a porcukorral és a kakaóporral, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. A kihűlt tésztára a krém felét rákenjük, majd rátesszük a meggyet és a krém másik felét is rásimítjuk. Hűtőbe tesszük.

  • Kaviáros palacsinta

    Hozzávalók: 12 db vékony, sós palacsinta, 1 kis doboz (5 dkg) fekete kaviár, 1 csokor zöldhagyma, 10 dkg tejszín krémsajt, 1 teáskanál citromlé, 1 teáskanál konyak, a bundázáshoz liszt és tojás.

  • Cseresznye tiramisu

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 20 dkg porcukor, 1 pohár tejföl, fél dl kávélikõr, 30 db babapiskóta, 1 üveg kandírozott cseresznye, 2 dl meggy dzsem.

  • Húsos rakott tészta

    Húsos rakott tésztaA hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, a hagymát megfuttatjuk rajta. Rátesszük a húst, és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a fokhagymát, és 15 percen át pároljuk. Közben a tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük. A tojásokat kikeverjük 3 dl tejföllel, a vajjal, majd összekeverjük a tésztával. Ha szükséges, még fűszerezzük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztás masszát hőálló tálba tesszük, a tetejére öntjük a maradék tejfölt, megszórjuk a reszelt sajttal, és a sütőben barnulásig pirítjuk.

  • Bostoni burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonyából készült burgonyapüré, fél fej vöröshagyma, 2 tojás, S dkg vaj, kevés pirospaprika.

  • Paradicsomos nyúlragu

    Hozzávalók: 60 dkg nyúlcomb, vagy lapocka, 20 dkg paradicsom, 20 dkg gomba, 3 dkg liszt, 3 dl fehérbor, 1 dl olaj, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, õrölt bors, só.

  • Tejfölös sertésraguleves

    Hozzávalók:

    25 dkg sertéscomb, kevés olaj, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, só, 1/2 tk. pirospaprika, 1 kisebb paradicsom, 2 sárgarépa, 1-2 fehérrépa, 1 kis csokor petrezselyemzöld, tálaláshoz: tejföl és egy kevés citromlé

loading...