rss
  • Sült Saint-Jacques kagylók

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 60 dkg Saint-Jacgues kagyló, 50 dkg fekete kagyló, (moule) 20 dkg gomba, 5 dkg vaj, 1 dl olaj, 1 dl fehérbor, só, õrölt bors.

    loading...

    Tegyük a kagylókat héjastul fehérborba. Adjunk hozzá egy kevés vajat és borsot. Ha szét nyíltak, kaparjuk ki. Forraljuk fel az áztatólét, 2 percre dobjuk bele a Saint-Jacgues kagylókat. Tûzzük a kagylókat egymással válogatva a nyársra. Az elejét és a végét egy-egy gombafejjel zárjuk le. Locsoljunk rá olajat. Közepes fokozatra állított grillsütõben forgassuk 3 percig. Ha már kezd pirulni, kenjük rá a maradék vajat, és fûszerezzük meg.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Müzliszelet készítése házilag

    Müzliszelet készítése házilagMüzliszelet készítése abszolút nem ördöngös. Csupán elkeverjük a gabonapelyheket az aszalt gyümölcsökkel és magvakkal, majd leöntjük olvasztott vaj és cukor (vagy méz, cukorszirup) keverékével. Az elkevert, ragadós masszát egy lapos tepsibe nyomjuk – ezt vagy kisütjük (kb 20-25 percig) vagy a hűtőszekrényben pihentetjük, amíg megkeményedik. A sütésmentes verziókban a vaj és méz megszilárdul – ez fogja össze az elemeket. A sült verzió ropogósabb, néha túl száraz, ezt viszont friss gyümölcsök vagy lekvár hozzáadásával lehet puhábbá tenni.

  • Õszi szilvatorta

    Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 12 dkg sütõmargarin, 1 evõkanál cukor , 1/2 teáskanál fahéj, só.

  • Sajtos-sonkás rizspogácsa

    Hozzávalók: 3 dl fõtt rizs (maradék is lehet), 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 db egész tojás + 1 tojássárga, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 dl tejföl, 3 dkg vaj (vagy margarin), kis fej vöröshagyma, mokkáskanálnyi törött fehér bors, teáskanálnyi csípõs mustár, ízlés szerint só, zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Kolozsvári töltött káposzta

    Hozzávalók: 300 g sertésborda (4 vékony szelet karaj), 200 g darált sertéshús, 100 g rizs, 4 db debreceni, 60 g vöröshagyma, 8 db savanyú káposztalevél, 800 g Savanyúkáposzta, 80 g császárszalonna, 20 g liszt, 1 db tojás, 1 db füstölt köröm, 3 dl tejföl, 20 g fokhagyma,
    1 csomó kapor, 50 g zsír, 150 g füstölt szalonna, só, fûszerpaprika, õrölt bors, majoránna, õrölt kömény, csombor.

  • Juhászné pontypörköltje

    Hozzávalók: 1 db ponty, 15 dkg zalai rák, fél dl olaj, 5 dkg vöröshagyma, 10 dkg zöldpaprika, 2 dkg pirosarany, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg gomba, 20 dkg gyufatészta, 25 dkg túró, 2 dl tejfel.

  • Húsvéti fonottkalács a sonkához

    Hozzávalók: 150g rétesliszt, 300g liszt, 30 g élesztõ, (vagy 1 csomag por) 150 ml tej, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db tojás, 100 g vaj, 1 citrom reszelt héja, 2 evõkanál cukor;

  • Grízes tészta

    Egy nagyobb (lehetõleg teflon) lábosba öntsük bele a búzadarát, kissé sózzuk meg, majd locsoljuk meg egy kis olajjal. Gyakori kevergetés mellett pirítsuk világosbarnára, majd egy fedõt elõkészítve gyorsan öntsük fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje.

  • Szalonnás karfiol

    Hozzávalók: 1 fej karfiol vagy 1 üveg karfiolkonzerv, 5 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 2 evõkanál liszt, 2 dl húsleves (leveskockából is lehet!), 1 dl tejföl, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Bableves gazdagon

    Hozzávalók: 40 dkg fejtettbab, 20 dkg füstölt tarja, 2 pár virsli, fél szál szárazkolbász, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg kolozsvári szalonna, 2 dl tejföl, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, szalonnabõrök (angolszalonnáé a legjobb), babérlevél, leveskocka, Vegeta, pirospaprika, 1 teáskanál cukor, zsír, liszt, csipetke.

  • Angostura Fizz

    A citromlét, angosturát, cukorszirupot és a tojásfehérjét a shakerben lassan összerázzuk, míg a fehérje habos nem lesz. Ekkor pohárba szûrjük, és a jéghideg szódavízzel felengedjük.

  • Töltött fasírt

    Töltött fasírtA zsemléket vízbe áztatjuk. A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük. A darált húshoz adjuk a kifacsart zsemléket, a nyers tojást, a hagymát, a reszelt fokhagymát, az összevágott petrezselymet, a mustárt, a kakukkfűt, a Piros Aranyat. Ízlés szerint sózzuk, borsózzuk, és jól összedolgozzuk a masszát. Egy tepsit kibélelünk alufóliával, megkenjük olajjal, majd egyenletesen elsimítjuk rajta a húsmasszát. Megszórjuk reszelt sajttal, majd a szélétől kissé elhagyva rászórjuk a tojáskarikákat, a kolbász karikákat, valamint a paprika darabokat.

  • Mediterrán rántott csirke

    Keverje össze az olajat a citromlével, a sóval, a borssal és az apróra vágott petrezselyemmel. A megtisztított és feldarabolt csirkét pácolja a fûszeres olajban 4-5 órán keresztül, hûtõszekrényben.

  • Sonkás tészta

    Sonka maradékokat, vagy füstölt húst finomra összevagdalunk s kevés zsírban lábosba tesszük.

  • Paprikasaláta szõlõvel és juhsajttal

    A paprikát mossa meg, a csumáját vágja ki és szeletelje vékony csíkokra. Keverje össze a borecetet a mézzel és az olajjal, sózzal meg. Keverje hozzá a paprikát és kb fél órára tegye hûtõbe. Idõnként keverje meg. A szõlõt eközben mossa meg, szemezze le. A juhsajtot tördelje kis darabokra. Keverje össze a szõlõt a sajtot és a paprikát. Tegye tálba, szórja meg borssal és frissen tálalja.

  • Brokkoli szárazbab egytál

    Hozzávalók: fél kg brokkoli, fél kg szárazbab, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 2 fej hagyma, 2 db paradicsom, 1 kk olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 tk só, késhegynyi õrölt bors vegeta.

  • Nagyoncsokis brownie

    Hozzávalók: 200 g vaj, 200 g jó minõségû étcsokoládé és tejcsoki, 3 nagy tojás, 1 csomag vaníliáscukor, 250 g finom szemû kristálycukor, 115 g finomliszt, 1 kávéskanál só, 150 g vágott mogyoró.

  • Gombás virslisaláta

    Hozzávalók: 3 pár virsli, 15 dkg szeletelt, fõtt gomba, 1 dl majonéz, 1 pohár tejföl, 1 kk citromlé, bors, só, 1 ek fehérbor.

  • Párolt sajtos paradicsom

    Hozzávalók: 20 dkg reszelt sajt, 1 kg paradicsom, 2,5 dl tejföl, 1 tojás, 7 dkg füstölt szalonna, 1 kanál fehérbors, szerecsendió, 1 kanál ételízesítõ, só, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 5 dkg margarin.

  • Röszti

    Hozzávalók: 1 kg (lisztes) burgonya, 2,5 evõkanálnyi zsír vagy sütõvaj, fél teáskanálnyi só, 1 evõkanálnyi vaj.

  • Rakott csuka

    A csukaszeleteket beirdaljuk, sózzuk és füstölt szalonna csíkokkal megtuzdeljük, majd a felhevített zsírban minden oldalát elosütjük. A burgonyát megtisztítjuk és 5 mm vastag karikára vágjuk. Tuzálló edényt vagy tepsit kizsírozunk, belehelyezzük a karikára vágott burgonya felét, sózzuk, rátesszük a megtisztított és szintén karikára vágott vöröshagymát, az elosütött halszeleteket, majd erre a szeletelt zöldpaprikát, a burgonya másik felét és tejföllel meglocsolva elomelegített sütoben megsütjük. Tálaláskor tetejét díszíthetjük tejföllel, paprikaszínnel.

loading...