rss
  • Lazaccal töltött palacsinta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kis üveg piros lazactörmelék, 12 db elõre megsütött, sós palacsinta, 1 db egész tojás teáskanálnyi citromlé, 1 evõkanál tejföl, teáskanálnyi búzadara, a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa

    A lazacot lecsöpögtetjük (az olajat késõbb belekeverjük egy hideg mártásba vagy szendvicskrémbe). A tojást felverjük, összekeverjük a citromlével, a tejföllel és a búzadarával, majd hozzáadjuk a leszûrt lazactörmeléket. A krémmel egyenként megkenjük a palacsinták egész felületét. A tésztát elõször félbe-, majd pedig negyedekbe hajtjuk, és lisztben, felvert tojásban, valamint zsemlemorzsában megmártjuk. 180 fokos olajban (3-4 perc alatt) szép pirosasbarnára sütjük. Forrón, jéghideg, kapros tejföllel elõétel gyanánt, vagy dupla mennyiségben készítve, fõételnek tálaljuk. Sör- vagy borkorcsolyának is nagyon jó, akkor pedig hidegen tesszük az asztalra. Egyszerûen és gyorsan készíthetõ, nagyon finom étel.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sertésérmék gombával, ananásszal

    Hozzávalók: 50 dkg sovány sertéshús, 30 dkg gomba, 20 dkg ananászkonzerv, 10 dkg vaj, mokkáskanál só.

  • Rakott mákos guba

    Hozzávalók:

    - 10 kifli
    - kb. 1 l tej
    - 5 tojás
    - 5 dkg cukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 50 dkg darált mák
    - 20 dkg cukor
    - 3 kávéskanál fahéj
    - 1 citrom reszelt héja
    - 10 dkg mazsola
    - 5 dkg vaj

  • Crema di zucca con amaretti - Tökleves

    Hozzávalók: fél kg kockázott tök, 1 közepes hagyma finomra vágva, 2 dkg vaj, 1 l tej, só, 3/4 csésze cukor, 10 dkg amaretti.

  • Kenyérlángos

    Az élesztõt kevés cukorral, langyos vízben felfuttatjuk. Keverõtálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk az áttört fõtt burgonyát, tojást, felfuttatott élesztõt és annyi langyos sós vizet, hogy ruganyos tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, mikor már elválik a tál falától hozzáadjuk a margarint és ezzel még jól tdolgozzuk.

  • Tepsis hagymás gomba

    Hozzávalók (4 személyre): 30 dkg egyforma, apró szemû gomba, 30 dkg lehetõleg ugyanolyan nagyságú vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt fekete bors, 1 csokor petrezselyemzöld, a tetejére 10 dkg jó húsos füstölt szalonna, a tepsihez 1 evõkanál olaj.

  • Túrópuffancs

    Hozzávalók: 1/4 kg liszt, 1/4 kg túró, 1 pohár tejföl, 3 db tojás, fél zacskó sütõpor, 1 zacskó vaníliás cukor, pici só.

  • Diós-almás kocka

    Diós-almás kockaA lisztet és a sütőport egy nagy tálba szitálom. A tojásokat a porcukorral habosra keverem, majd hozzáöntöm az étolajat, a diót, mazsolát, reszelt almát, a fahéjat és a vaníliás cukrot. Jó alaposan eldolgozom a masszát, végül a lisztes keveréket is beleforgatom, és alaposan elkeverem. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütöm, tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült-e a tészta. A tetejét csokimázzal vonom be. A hozzávalókat simára keverem, és egyenletesen rácsorgatom a süti tetejére.

  • Csirkemell szeletek banánnal töltve

    Csirkemell szeletek banánnal töltveA megtisztított csirkemelleket nagy szeletekre vágjuk, óvatosan kiklopfoljuk, majd megsózzuk és borsozzuk. A hússzeletekbe fél banánokat teszünk, feltekerjük és hústűvel összetűzzük. A töltött csirkemelleket lisztbe, tojásba, majd morzsába megforgatjuk és forró olajba kisütjük. Tojásos rizzsel és burgonyapürével tálaljuk. Nagyon finom, kellemes íze van. (Ugyanez a recept kivitelezhető más gyümölcsökkel is.) Hozzávalók: 70 deka filézett csirkemell, só, 2 darab banán, 10 deka liszt, 2 egész tojás, zsemlemorzsa, olaj.

  • Habos almás-mákos lepény

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 12 dkg cukor, 4 tojás sárgája, 1-2 ek tejföl vagy pici tej, csipet só, 1/2 tasak sütõpor.

  • Borsos marhasült

    Személyenként 3 dkg hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. Marhafertõt vagy felsál szélét egy darabban a hagymás zsíron addig sütjük, amíg nyers színét elveszti.

  • Bisquit-tekercs mogyorókrémmel

    20 deka cukrot 4 tojássárgájával és fél csomag vaníliás cukorral fél óráig keverünk, majd folytonos keverés közben 20 deka liszttel kevert fél csomag sütõport és legvégül a 4 tojás kemény habját adjuk hozzá.

  • Zöldséges ragu

    Zöldséges raguA hagymát apró kockára vágjuk, és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a csíkokra szelt húst, az apróra vágott sárgarépát és együtt pároljuk addig, míg a hús szépen kifehéredik. Utána lehintjük a liszttel, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen elfedje, belemorzsolunk fél leveskockát, sózzuk, borsozzuk, majorannával, petrezselyemzölddel ízesítjük, majd nem túl nagy lángon puhára főzzük. Ekkor a zöldborsót, és a felkockázott gombát adjuk hozzá, és pár perc alatt puhára főzzük. Tejszínnel felöntjük, egyet hagyjuk még forrni, és már tálalható is. Kifőtt tészta, vagy rizs illik mellé.

  • Francia mustármártás

    Hozzávalók: 15 dkg jégbe hûtött vaj, 1 evõkanál víz, 2 tojássárgája, fél citrom leve, só, õrölt fekete bors, 1 kiskanál mustár, néhány tárkonylevél;

  • Káposztás tekercs

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 25 dkg sütõmargarin
    - fél dl tejföl
    - 1 ek. ecet
    - 1 tojássárgája
    - csipetnyi só
    - csipetnyi cukor
    - szénsavas ásványvíz

    Töltelékhez:

    - 1 fej édes káposzta
    - só
    - bors
    - fél dl olaj
    - apró darabokra vágott kolbász

  • Burgonyás lángos

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg fõtt burgonya, 2 dkg élesztõ, 1,5 dl tej, csipetnyi cukor, só, olaj.

  • Fûszeres mézeskalács

    Hozzávalók:

    10 dkg margarin vagy vaj, 10 dkg cukor, 10 dkg méz, 2 egész tojás, 20 dkg liszt, 1 dkg szalalkáli, 1/2 kk gyömbér, szegfûszeg és fahéj, 5 dkg cukrozott narancshéj, kevés zsemlemorzsa.

  • Rizsfelfújt

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, 1 liter tej, 1 csomag vanilliás cukor, 8 dkg cukor, 4 dkg margarin, 5 dkg mazsola (aki szereti), 1 citrom reszelt héja, 4 tojás, csipet só.

  • Cigánypecsenye

    Hozzávalók: 75 dkg sertéskaraj, 16 dkg füstölt szalonna, 1 kk paprika, 1/2 kk õrölt bors, 5 dkg liszt, olaj, só, hasábburgonya.

  • Lencse fõzelék

    1/2 liter lencsét kiválogatunk, jól megmosunk, úgy mint a babot föltesszük, de a lencsének jóval kevesebb idõ kell a fõzéshez mint a babnak.

  • Alkoholmentes gyümölcsbólé

    Hozzávalók: 2 db narancs, 2 db alma, 1 db körte, 1 db banán, 1 doboz eper befõtt, 1l narancslé 1l almalé, 20 ml eper szirup, 0.5 l körtelé, 1l Fanta naracsos üditõ.