rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Joghurtos, kapros uborkasaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 dl joghurt, 500 g kígyóuborka, ½ csomag kapor, 15 g fokhagyma, só, õrölt bors (ízlés szerint).

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítjük az öntetet. A joghurtot finomra vágott fokhagymával, friss kaporral, sóval, õrölt borssal jól elkeverjük. A kígyóuborkát megmossuk, meghámozzuk, és 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk. Tálban, hûtõben tartjuk tálalásig.

    Tálaláskor a jól beízesített mártással leöntjük, és vágott, friss kaporral megszórjuk. Ha Ön édeskésebben szereti, és nem fogyókúrázik, egy evõkanál mézzel igen pikánssá varázsolhatja az uborkasalátáját. No, de ekkor már durvára vágott diót is tegyen rá, mert az ínyencek így fogyasztják.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tárkonyos csirkeraguleves

    Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 1 kanálnyi kacsazsír, ½ kg gyorsfagyasztott sárgarépa-borsó keverék, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csipetnyi só, 3 dl fõzõtejszín, 1 citrom leve, 3 közepes krumpli, 1 kiskanál szárított tárkony, kevés õrölt bors.

  • Túrós paprika

    Hozzávalók:

    4 db paprika, 8 szelet gépsonka, negyed kg túró, 1 dl tejföl, csipetnyi só, törött bors, pirospaprika

  • Bajor csirkecomb

    Hozzávalók: személyenként 1 db csirkecomb, 10 dkg füstölt szalonna, 1-2 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 1 dl tejföl, 1 dl fehérbor, 1 evõkanál zsemlemorzsa, flekkenfûszer, késhegynyi õrölt bors.

  • Amerikai gyümölcssaláta

    Hozzávalók: 1 kg nyers gyümölcs, 20 dkg krémsajt, 1 dl tejföl, 1 citrom, porcukor, pirított mandulaszilánkok.

  • Bőséges zöldséges ragu

    Bőséges zöldséges raguA hagymát apró kockára vágjuk, és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a csíkokra szelt húst, az apróra vágott sárgarépát, és együtt pároljuk addig, míg a hús szépen kifehéredik. Utána lehintjük a liszttel, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen elfedje, belemorzsolunk fél leveskockát, sózzuk, borsózzuk, majoránnával, petrezselyemzölddel ízesítjük, majd nem túl nagy lángon puhára főzzük. Ekkor a zöldborsót, és a felkockázott gombát adjuk hozzá, és pár perc alatt puhára főzzük. Tejszínnel felöntjük, egyet hagyjuk még forrni, és tálalható. Kifőtt tészta, vagy rizs illik mellé.

  • Borjú-becsinált

    Hozzávalók: 1 kg kockára vágott borjúhús, 1 csésze mélyhûtött vegyes zöldség, tavasszal ugyanennyi borsó, kockára vágott új karalábé, darabokra vágott spárga, 3 kanál olaj, kevés liszt, só, pár csepp citromlé, csipet bors.

  • Halpástétom

    Hozzávalók: 1 doboz olajos szardínia, 1 csokor zöldhagyma, l evõkanál vaj vagy margarin, 2 evõkanál darált dió, l evõkanál paradicsom püré, kevés só.

  • Pulykafalatokkal sült karfiol

    Hozzávalók:

    - 1 fej karfiol
    - 70 dkg pulykamell
    - olívaolaj
    - grillfûszer
    - 2 dl tejföl
    - 3 tojás
    - só
    - bors
    - petrezselyem
    - tej

  • Francia zöldborsó

    Hozzávalók: 50 dkg fagyasztott borsó, 5 salátalevél, 1 vöröshagyma, kakukkfû virág, 2,5 dkg vaj, só, bors.

  • Borleves

    Hozzávalók: 1/2 liter fehérbor, 6 dl víz, 2 tojássárgája, 10 dkg porcukor, fahéj, citrom és narancshéj reszelve.

  • Kocsonyázott zöldség

    Hozzávalók: 60 dkg vegyes, levesben fõtt zöldség, 2-3 ecetes uborka, 2 tojás, 5 dl húsleves, 2 evõka­nál zselatin.

  • Rakott kel

    Hozzávalók négy személyre: 50 dkg darált hús, 1 fej kelkáposzta, 1 bögre rizs 1 közepes fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 3 dkg disznózsír, 3 dkg olvasztott libazsír, pirospaprika, só, piros arany ételízesítõ.

  • Párolt csirke joghurttal

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb lebõrözve, 1 db nagy fej vöröshagyma, 1 pohár joghurt, vaj, só vagy ételízesítõ, õrölt fehér bors.

  • Ribiszkelé

    Hozzávalók: 5 kg ribiszke, fél liter víz.

  • Sütőtökös tekercsek

    Sütőtökös tekercsekA lisztet a vajjal, a tejjel, az élesztővel, az 1 evőkanál cukorral és egy csipet sóval alaposan elkeverjük, és fakanállal hólyagosra verjük, meleg helyen fél órát hagyjuk kelni, amíg duplájára nő. A sütőtököt megtisztítjuk, fél-fél centis kockákra vágjuk. A vajon elkezdjük pirítani, hozzáadva a félbevágott vanília rudat, a késlappal megtört rózsaborsot, a mézet és a fahéjat, és kb. 10 perc alatt puhára pároljuk. A felét leturmixoljuk, majd összekeverjük a darabos résszel. A megkelt tésztát lisztes deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk, megkenjük a sütőtökpéppel, szorosan feltekerjük és 4-5 centis karikákra vágjuk.

  • Tejfölös kakasgulyás

    Hozzávalók: 1 kis kakas, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 50 dkg burgonya, 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 dl tejföl, 1 cseresznyepaprika, 2 evõkanál olaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál pirospaprika, ízlés szerint só;

  • Cafe de Paris-vaj

    12,5 dkg vajhoz veszünk 1/2 doboz darált szardellafilét (kb. 6-7 dkg-ot), 1 teáskanálnyi rozmaringot, kakukkfüvet, tárkonyt (továbbá ízlés szerint: majoránnát, kaprot, zsályát, oreganót (szürokfüvet), fûszerpaprikát), 1 evõkanálnyi dijoni mustárt, 1 evõkanálnyi darált kapribogyót, 1 teáskanálnyi sót, egy kis frissen õrölt feketeborsot és 1 csipetnyi Cayenne-i borsot.

  • Tormakrém

    Hozzávalók: 20 dkg ecetes torma vagy 30 dkg friss, 20 dkg Besamel, 5 dkg margarin, 2 evõkanál ecet (ha a torma nem ecetes, hanem friss), 5 dkg porcukor.

  • Párolt szilvaköret

    Hozzávalók: 80 dkg szilva, 5 dkg cukor, 1 mokkáskanálnyi õrölt fahéj, 1 mokkáskanálnyi õrölt szegfûszeg, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 2 dl vörösbor.

  • Fõtt sonka

    Hozzávalók: 1,2 kg hagyományos füstölésû, kötözött sonka;
    Tálaláshoz: tojás, ecetes torma;

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...