rss
  • Joghurtos, kapros uborkasaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 dl joghurt, 500 g kígyóuborka, ½ csomag kapor, 15 g fokhagyma, só, õrölt bors (ízlés szerint).

    Elkészítjük az öntetet. A joghurtot finomra vágott fokhagymával, friss kaporral, sóval, õrölt borssal jól elkeverjük. A kígyóuborkát megmossuk, meghámozzuk, és 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk. Tálban, hûtõben tartjuk tálalásig.

    Tálaláskor a jól beízesített mártással leöntjük, és vágott, friss kaporral megszórjuk. Ha Ön édeskésebben szereti, és nem fogyókúrázik, egy evõkanál mézzel igen pikánssá varázsolhatja az uborkasalátáját. No, de ekkor már durvára vágott diót is tegyen rá, mert az ínyencek így fogyasztják.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Chilis, fokhagymás csicseriborsó

    Hozzávalók: 20 dkg csicseriborsó, ¾ l zöldségleves, 1 fej lilahagyma, 2 fokhagymagerezd, 1 piros chilipaprika, 1 ek. olaj, só.

  • Pekingi csirke

    Hozzávalók (4-6 személyre): 75 dkg csirkehús, 3 evõkanál szójamártás, 1 evõkanál rizspálinka, fél kávéskanál feketebors, 4 újhagyma, 1 tojás, 5 evõkanál kukoricaliszt, 2 evõkanál búzaliszt, olaj a sütéshez.

  • Császármorzsa – sósan

    Búzadarát elkeverünk tejjel közepes sûrûségû péppé. Ütünk bele egy tojást, teszünk bele sót ízlés szerint és apróra vágott hagymát (lehetõleg lilahagymát) kellõ mennyiségben.

  • Ribizli mártás

    Egy fél liter vizbe fél liter szépen megtisztitott ribizlit tegyünk fõzni; ha megfõtt, a mi igen gyorsan történik, tegyünk bele kevés sót és több czukrot mint az almába, mert ez savanyu. Ehhez is tegyünk minden személyre egy bádog kanál jó tejfelt és egy kávéskanál lisztet.

  • Chapati – indiai kenyérféle

    Hozzávalók:
    Kb 200 gramm indiai búzaliszt (ha nincs, teljes kiõrlésû magyar búzaliszt is jó), 200 gr finom liszt, só, 1-2 dl víz;

  • Olivarizottó aszalt paradicsommal és zsályával

    Hozzávalók: 1 közepes fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 4 ek olivaolaj, 40 dkg rizs, 2 dl fehérbor, 1 l zöldségleves, 12 dkg fekete olajbogyó, 12 dkg olajban eltett, lecsepegtetett aszalt paradicsom, 12 zsályalevél, 10 dkg reszelt parmezán, só, õrölt feketebors.

  • Túrós pogácsa

    Hozzávalók:

    - 20 dkg liszt
    - 20 dkg vaj
    - 20 dkg túró
    - 2 tojás
    - 3 tk só
    - 1 csipet fehérbors

  • Burgonyás kocka

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 30 dkg burgonya, 10 dkg zsír vagy olaj, 1 fej vöröshagyma, ízlés szerint só.

  • Fûszeres paprikás makaróni

    Hozzávalók: 37,5 dkg teljesörlésû lisztbõl készült makaróni, 1 kávéskanál citromlé 2 kávéskanál olivaolaj, 1 szárított piros chilli paprika, 1 zúzott fokhagymagerezd, 2 kicsumázott apróra vágott piroshúsú paprika;

  • Húsgombócos kelkáposztaleves

    Húsgombócos kelkáposztalevesOlajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, majd egy kanál lisztet, és egy kicsit együtt pirítjuk. Felöntjük három liter vízzel. Belerakjuk a káposztát, a krumplit, a fűszereket és addig főzzük, amíg meg nem puhul. Ezalatt másfélszer annyi vízben megfőzzük a rizst, hozzáadjuk a húst, a tojásokat és a fűszereket. A levesbe kis gombócokat formálunk belőle, majd tíz percig főzzük. Egy kanál lisztből készítünk világos rántást, majd a legvégén két deciliter tejföl kerül bele, majd alaposan elkeverjük és már tálalhatjuk is.

  • Kulináris utazás Franciaországba

    Amilyen sokszínû a francia táj, ugyanolyan változatos a francia konyha is. A laktató elzászi specialitásoktól a mediterrán ízekig megtalálható benne szinte minden. A Francia konyha címû receptkötetben ínycsiklandó regionális ételeket találsz, amelyeket a legfinomabb gall édességek tesznek teljessé. Indulhat a kulináris utazás?

  • Édes kuszkusz

    Hozzávalók:

    20 dkg kuszkusz, 20 dkg datolya, 1 marék tisztított mandula, 1 marék tisztított dióbél, 1 marék tisztított mogyoró, 1 darabka fahéj, 2 szegfûszeg, 20 dkg méz, 2 evõkanál mandulaolaj, 1 citrom reszelt héja

  • Spenótleves roqueforttal

    Hozzávalók: 30 dkg friss vagy 1 csomag mirelit spenót, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál liszt, 1 teáskanál olaj, 3 dl tej, 10 dkg roquefort sajt, 1 teáskanál só, vegeta;

  • Párolt savanyú káposzta

    Hozzávalók: 75 dkg savanyú káposzta, 5 dkg sertészsír, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 dl fehérbor, 3 evõkanál borecet, só, õrölt bors, õrölt kömény.

  • Sült gyöngyhagyma

    Hozzávalók: 50-60 dkg gyöngyhagyma (vagy dughagyma), késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, törött bors, só ízlés szerint;

  • Húsos vitaminsaláta

    Hozzávalók: 40 dkg darált hús (sertés- és marhahús vegyesen), 1 fej vöröshagyma, 1 tojás, fél teáskanál szárított kakukkfû, 4 evõkanál olaj, 15 dkg galambbegysaláta, 1 evõkanál zsemlemorzsa, 30 dkg saláta, 1 doboz csemegekukorica, 20 dkg paradicsom, 3 evõkanál balzsamecet, só, cukor, õrölt bors.

  • Café glacé

    Hozzávalók: 1,5 dl tej, 2 dl tejszín, 2 tojás sárgája, 10 dkg cukor, 2 kk Nescafé.

  • Avokádókrém

    Hozzávalók 4 személyre:

    3-4 érett avokádó, 1 citrom leve, 3-5 gerezd fokhagyma, 1 vöröshagyma, 2 paradicsom, erõspaprika, só, bors

  • Jégbe hûtött cseresznyés tej

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 15 dkg cseresznye, 5 dl aludttej, 2 dl hideg cseresznyelé, 6 evõkanál zabpehely, 4 gombóc vaníliafagylalt.

  • Spenótos tortellini garnélával és pestoval

    Hozzávalók: 40 dkg tetszõleges kész tortellini, 1 doboz garnálarák, 10 dkg parajkrém, 10 dkg pesto, 1 dl pezsgõ, só, bors.