Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A paprikát, a fûszereket szintén osszuk el egyformán az üvegekben. Ezután töltsük fel az üvegeket a felvágott zöldbabbal. Közben készítsük el a felöntõ levet. 1 liter vízben oldjunk fel 37 dkg cukrot, adjuk hozzá a 0,75 liter borecetet, és hagyjuk ismét felforrni. Töltsük forrón a patent vagy csavaros tetõs üvegekbe úgy, hogy a babot 2 cm folyadék fedje.
Azonnal zárjuk le, és tegyük elõre melegített vízfürdõbe. Az 1 kg-os üvegeket hevítsük 90 C fokig és tartsuk ezen a hõmérsékleten 90 percig, azaz másfél óráig. Így egész télen át eltartható önmagában, avagy más salátával keverve is ízletes savanyúság.
Jó étvágyat!