
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzákeverjük a sütõport, a tojássárgákat, a sót és annyi tejfölt, hogy jól nyújtható, rugalmas tésztát kapjunk. Cipóba formálva a hûtõszekrényben pihentetjük egy órán át. A töltelékhez ledaráljuk a füstölt húst.
A vajat habosra keverjük a tojások sárgájával, ízesítjük a törött borssal, a tejföllel, hozzákeverjük a darált füstölt húst, végül óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérjékbõl vert kemény habot is. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és nagyobb négyszögeket vágunk belõle. Mindegyik közepére teszünk a sonkás krémbõl, majd bukta formájúra hajtogatjuk. Két végét összenyomjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki belõle. Tetejét felvert tojással megkenjük, és elõmelegített forró sütõben erõs lángon pirosra sütjük.
Jó étvágyat!