rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Szalonnás káposzta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 ek földimogyoró olaj, 1 piros chili, 1 tk Szechuan bors, összetörve, 6 szelet füstölt szalonna csík, 1 tk kínai rizsbor (Shaoshing), 30 dkg zöld káposzta, 1 ek rizsecet (kínai), 1 zöldcitrom leve, 1 tk szezámolaj.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Egy wokot felmelegítünk. Hozzáadjuk az olajat, amikor füstöl, a chilit és a borsot néhány másodpercig átsütjük, közben keverjük – majd beledobjuk a szalonna darabokat, 2-3 percig ropogóssá sütjük. Leöntjük a rizsborral, és hozzáadjuk a káposztát, 3-5 percig kevergetjük. Lekapcsoljuk a tûzhelyt, belekeverjük a rizsecetet, citromlevet, olajat. Ízlés szerint sózzuk. Melegen tálaljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csokis keksz

    Hozzávalók:

    - 15-15 dkg tej- és étcsokoládé
    - 3 evõkanál víz
    - 6 dkg margarin

    - 6 dkg étcsokoládé
    - pár csepp mandulaaroma
    - 10-12 dkg barna cukor
    - 1 kiskanál sütõpor
    - csipet só
    - 15 dkg zabpehely
    - 15 dkg finomliszt
    - 1 tojás
    - 10 dkg tisztított sózatlan mogyoró
    - 12 dkg margarin

  • Lazacos avokádó saláta

    Lazacos avokádó salátaAz avokádót alaposan megtisztítjuk majd kettévágjuk, magját eltávolítjuk, majd szeletekre vágjuk. A nektarint alaposan megmossuk, cikkekre vágjuk. A rukkolát eloszlatjuk három tányéron. Ráhelyezzük az avokádó és a nektarin szeleteket. A lazacot vékony csíkokra vágjuk, majd szintén a salátára szedjük. A salátát meglocsoljuk egy lime levével és egy kis olívaolajjal. A tasmán borsot pelyhesre törjük vagy egy mozsárban, vagy egy munkalapon egy széles pengéjű késsel összetörve, majd rászórjuk a salátára.

  • Gyerekabrak

    Hozzávalók: 25-30 dkg bármilyen maradék töltetlen teasütemény vagy töltetlen piskóta (nem baj, ha kopogósan száraz) vagy édeskés kalács, 2-3 dl gyümölcs-juice vagy rostos gyümölcslé, 1-2 evõkanál méz, a tálaláshoz csokoládé- vagy gyümölcsmártás;

  • Gundelpalacsinta

    Palacsinta: 25 dkg liszt, 1 tojás, 2 dl tej, 2 dl ásványvíz, vagy szódavíz, 2 dl olaj, 2 dkg cukor, só.

  • Zöldborsófelfújt

    Hozzávalók: A töltelékhez: 60 dkg kifejtett zöldborsó, 3 tojás, 2 kaliforniai paprika, 2 dl tejföl, só, bors, szerecsendió; a tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj. 10 dkg köles dara vagy búzadara, 1 tojás, só, liszt a nyújtáshoz, zsiradék a formához.

  • Száras ribizli vodkában

    Hozzávalók: 2 kg fürtös ribizli, fél kg cukor, fél liter vodka (40 %-os, jófajta).

  • Olasz zöldbab

    Hozzávalók: 1 kg friss vagy 2 csomag mélyhûtött zöldbab, 3 szép nagy paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olaj, só, õrölt bors.

  • Babgulyás füstölt csülökkel

    Hozzávalók: 1 db füstölt csülök (kb. 80-100 dkg), 50 dkg tarkabab, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 csomó zöldség zöldje, 25 dkg burgonya. A rántáshoz: 1 fej közepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, 3 evõkanál liszt. Só, bors, majoránna, kakukkfû, szurokfû, bazsalikom, borsikafû.

  • Gombás kacsamell

    Hozzávalók:

    - 1 kacsamell
    - 200 g gomba
    - 1 lila hagyma
    - 50 ml whiskey
    - 50 ml balzsam
    - ecet
    - só
    - bors

  • Szójás töltött tök

    Hozzávalók 10 személyre: 2 kg spárgatök, 1 kg szójagranulátum, 5 dkg szójapehely, 1 dl étolaj, 4 dl tejföl, 0,5 dl ecet, 15 dkg liszt, 10 dkg cukor, 30 dkg rizs, 10 dkg vöröshagyma, 3 tojás, 1 csomó kapor, kevés õrölt bors, kevés õrölt paprika.

  • Tormás fejes saláta

    Hozzávalók: 1 nagy, vagy két kisebb fej saláta, 2 dl tejföl, 2 ek reszelt torma, cukor, só, citromlé, 1 cs kapor.

  • Halfilé gombásan

    Halfilé gombásanA halfilét (ha fagyasztott, fölengedve) besózzuk, kicsit megborsozzuk. A hagymát vékony karikákra vágjuk és a fölszeletelt gombával együtt egy serpenyőben egy evőkanál étolajon átsütjük. Ezután a gombát kiszedjük a serpenyőből, és a visszamaradt kis olajon megsütjük a halfilé mindkét oldalát. A halfilét ezután egy tűzálló tálba tesszük. Ráhalmozzuk a gombát. Megszórjuk reszelt sajttal. Addig sütjük a sütőben, amíg a sajt pirulni kezd. Friss salátával tálaljuk. De a krumplipüré vagy a párolt rizs is nagyon illik hozzá.

  • Sonkás tojássaláta

    Hozzávalók:

    - 8 db fõtt tojás
    - 30 dkg héjában fõtt burgonya
    - 25 dkg fõtt füstölt sonka
    - 2 fej lilahagyma
    - 1 csokor retek
    - 3 ág kakukkfû
    - 1 csokor petrezselyemzöld
    - fél dl olaj
    - 3 dl majonéz
    - 1 fej saláta
    - 1 csipet õrölt bors
    - 1 csipet só

  • Vöröskáposztás rakott puliszka

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 közepes fej vöröskáposzta, 3 ek olaj, 1 ek vaj, 1 ek só, vegeta.

  • Rigó Jancsi torta

    Hozzávalók a tésztához: 7 tojás, 25 dkg cukor, 12 dkg liszt, 7 dkg kakaó, 5 dkg mogyoró, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só.

  • Barackos hajók

    Hozzávalók 8 darabhoz: 13 dkg liszt, 3 tojás, 5 dkg vaj vagy margarin, só, 30 dkg õszibarack, 5 dkg cukor, 3 dl tejszín, 1 citrom, 3 lapzselatin, 4 dkg szálasra vágott mandula.

  • Tejben sült hagymás csirkemell

    Hozzávalók 4 személyre: 2 nagyobb csirkemell filé, só, bors, szerecsendió, 4 gerezd fokhagyma, 4 babérlevél, kakukkfû, ½ kg hagyma, 80 g vaj, 5 dl tej.

  • Retektzatziki és szalonnás csirkemellek

    Hozzávalók:

    A retektzazikihez: 1 nagy csomag retek, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl görög joghurt, só

    A csirkemellekhez: 60 dkg (három) csirkemell, 9 szelet szalonna, 2 ek. olaj, 2 ek. citromlé, 1 ek. õrölt római kömény, 1 ek. szárított oregánó, bors

  • Tüdõ rizskásával

    A rizskását forró zsírba tesszük, jól megmosva; mikor a zsirban egészen átmelegedett, fel töltjük forró vízzel, sót is teszünk hozzá és fõzzük, míg egészen puha lesz.

  • Wild kiwi

    Hozzávalók: 4 cl kiwilikõr, 2 cl fehér rum, tonic a feltöltéshez.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...