2024.04.26. - Ervin

Diópuding

Elkészítés

A zsemlék héját levágjuk, majd tejbe áztatjuk. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a tojássárgáját is. A kinyomkodott zsemlét szitán átpasszírozzuk és a krémbe keverjük. Hozzáadjuk a darált diót, õrölt szegfûszeggel és fahéjjal fûszerezzük. Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. A krémet kivajazott, durvaszemû kristálycukorral vagy zsemlemorzsával beszórt kis pudingformákba töltjük. Tepsibe állítjuk, annyi vizet öntünk alá, hogy a formák feléig érjen, majd meleg, de nem forró (150 fokos) sütõben kb. 40 percig gõzöljük. Tányérra borítva, borsodóval leöntve kínáljuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:

25 dkg darált dió,
3 tojás,
10 dkg vaj,
15 dkg cukor,
2 zsemle,
1 dl tej,
õrölt szegfûszeg és fahéj

Megjegyzés:

Jó tudni, hogy a puding sülés közben megnõ, ezért csak annyi tésztát öntsünk bele, hogy a forma háromnegyedéig érjen!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!