rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Mézes diópálinka

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 l tiszta alkohol, 20 dkg puha zöld dió, 50 dkg virágméz, 1 dkg szegfûszeg, 1 dkg õrölt fahéj.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A diót váltott vízben többször átmossuk, nagyon apróra összevágjuk, és beletesszük az alkoholba. Jól ledugaszolt üvegben legalább négy hétig hûvös helyen hagyjuk állni. Ezután beleszórjuk a megroppantott szegfûszeget és a fahéjat. 5 dl vizet felforralunk, belecsorgatjuk a mézet, de már csak egyet forralunk rajta.

    A tûzrõl lehúzzuk és hagyjuk teljesen kihûlni. A tetején képzõdött habot gondosan leszedegetjük. A diós-fûszeres alkoholt (a diódarabkákkal együtt) jó nagy befõttes üvegbe tesszük, majd hozzáöntjük a mézes vizet. Jól összekeverjük és letakarjuk. Hûvös helyen két hétig érleljük, idõnként megkeverjük. Ezután elõször szitán, majd gézen vagy tüllön is átszûrjük. Kisebb méretû palackokba töltjük, és jól ledugaszoljuk. Akár azonnal is fogyasztható. Megjegyzés: Remek ízesítõ fagylaltokhoz, krémekhez, de magában is különleges, nagy alkoholtartalmú ital.


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Burgonyafelfújt fasírttakaróban

    Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 25 dkg darált hús, 1 zsemle, 1 tojás, 10 dkg reszelt vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 pohár tejfel, 15 dkg zsír, pirospaprika, õrölt bors, só.

  • Tojáskrém

    Megfõzünk 4 tojást keményre. Hideg vízbe lehûtjük. Megtisztítjuk, a sárgákat egy tálba tesszük. A fehérjét apróra felvágjuk. A tojássárgákhoz felvágunk 3-4 szál újhagymát vagy egy kisebb fej vörös-hagymát, megsózzuk.

  • Hajdinával töltött hagyma

    Hozzávalók: 8 fej közepes vöröshagyma, só, bors, µ liter zöldségleves, 12,5 dkg hajdina, 25 dkg sárgarépa, 1 evõkanál vaj vagy margarin, 1 csokor petrezselyem, 1 tojás, 10 dkgsovány túró, 1 kávéskanál õrölt koriander.

  • Ibériai szárított sonka

    Hozzávalók: 2 comb, 1 kg só, 3 dkg törött cayenne bors, 1 dkg rozmaring, 5 dkg babérlevél, 10 dkg fokhagyma.

  • Párolt káposzta (Gedünstetes Kraut)

    Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 4 szelet szalonna, 6 dkg zsír, 2 nagyobb fej hagyma,
    1 kiskanál pirospaprika, 2 babérlevél.

  • Burgonyás lángos másképpen

    Hozzávalók: 4 evõkanál burgonyapehely, 1 db egész tojás, 2 dl tej, 10-15 dkg finomliszt, 2 dl tejföl, 1 csapott teáskanál sütõpor, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, késhegynyi szerecsendió-reszelék;

  • Túrós rakott tojás

    Hozzávalók: 12 db tojás, 40 dkg túró, 2 dl tejföl, 10 dkg vaj, 1 dkg só, egy csipet rozmaring, 8 dkg reszelt sajt.

  • Zöldséges fasírt

    Hozzávalók:

    60 dkg darált sertéshús, 10 dkg füdtölt szalonna, 1 csomó zsenge sárgarépa, 40 dkg zöldborsó, 2 zöldpaprika, 2 szikkadt zsemle, 1 tojás, 1 fej hagyma, 2 evõkanál zsemlemorzsa, olaj, fél csokor petrezselyem, só, bors, reszelt szerecsendió

  • Finommetélt

    Egy egész tojásból és kb. 80-100 g lisztbõl (a tojás nagyságától függõen) egy kevés sóval (friss fogyasztáshoz készítve só nélkül csináljuk!) kemény tésztát gyúrunk.

  • Klasszikus gyümölcstál

    A klasszikus gyümölcstál tartalmaz:sárgadinnyét, háromféle almát, (zöldet, sárgát és pirosat), körtét, nasikörtét, lime-ot, mandarint, fehér és rozé szõlõt, kiwit, ananászt, valamint a legfinomabb trópusi ínyencséget, a mangót.

  • Kissel (áfonyapuding)

    Hozzávalók: 1/2 kg áfonya, 1/2 l víz, 2,5 dl kristálycukor, 2 ek kukoricakeményítõ, 2 ek narancs juice, 0,5 l zsíros tejszín.

  • Köleskásás hurka

    Hozzávalók: 60 dkg köleskása, 80 dkg véres, zsíros hús, 1 liter disznóvér, 2 dkg törött bors, késhegynyi köménymag õrlemény, 1 dkg szegfûbors õrlemény, kevés majoránna, só;

  • Cseresznye tiramisu

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 20 dkg porcukor, 1 pohár tejföl, fél dl kávélikõr, 30 db babapiskóta, 1 üveg kandírozott cseresznye, 2 dl meggy dzsem.

  • Szezámmagos-mézes csirkecombok

    Szezámmagos-mézes csirkecombokKeverjük össze a mézet, a szójaszószt, a szezámolajat, a gyömbért és a fokhagymát egy lábasban. Melegítsük alacsony lángon, kevergetve, amíg a méz felolvad. Öntsük át egy mély, közepes méretű tálba és tegyük félre hűlni. Tegyük a csirke szárnyakat a pácba és forgassuk őket meg benne. Szórjuk meg őket a szezámmaggal. Fedjük le és tegyük a hűtőbe legalább 4 órára vagy egy éjszakára. Melegítsük fel a barbecue-t vagy a grillt közepes hőfokra. Grillezzük a csirke szárnyakat, amíg megpuhulnak és átsülnek, oldalanként 4-6 percig.

  • Uborkás burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, kevés só, 1 darab ecetes uborka, 3 deka zsír, 3 deka liszt, evõkanálnyi reszelt vöröshagyma, egy deci tejföl.

  • Lazacos tortilla

    Hozzávalók: bors, citromlé, fokhagyma, füstölt lazac, kapor, lazac, sajtkrém, dijoni mustár, mustár, 20 dkg füstölt lazac, 1 kész tortilla lap, 10 dkg Cottage cheese (szemcsés állagú, a túróra nagyon hasonlító sajt), 10 dkg natúr sajtkrém, fél csokor friss kapor finomra vágva, mokkáskanálnyi dijoni mustár, só, õrölt bors, 1 gerezd fokhagyma, néhány csepp citromlé, olajbogyó.

  • Rumos-burgonyás palacsinta

    Hozzávalók: 8 db elõre megsütött palacsinta, 4 evõkanál burgonyapehely, fél dl rum, 1 dl tej, 2 db egész tojás, 5 dkg mazsola, fél citrom leve és reszelt héja, ízlés szerint porcukor, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Fokhagymás sajtleves

    Hozzávalók: 1 evõkanál liszt, 3 dkg vaj, 8 dl zöldségleves (leveskockábol is lehet), 1 dl fehérbor, 3-4 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt fehérbors, késhegynyi õrölt szerecsendió, 15 dkg edami sajt, 1 dl tejföl, 2 tojássárgája, 1 csokor petrezselyem.

  • Almáskrémes

    Hozzávalók:

    A tésztához: 6 db tojás, 2 cs. vaníliás pudingpor, 2 cs. csokis pudingpor, 22 dkg kristálycukor, 2 kk. sütõpor. A krémhez: 5-6 db alma, 9 dl tej, 4 cs. vaníliás pudingpor, 20 dkg porcukor, 20 dkg margarin, reszelt citromhéj, ízlés szerint lehet még 1-2 kk. citromlé. A mázhoz: 5 dkg margarin, 5 dkg kakaópor, 3 dkg porcukor, 4 cl víz.

  • Fokhagymás szendvicskrém juhsajttal

    Hozzávalók: 2 fej fokhagyma, 2 teáskanál olívaolaj, 10 dkg dióbél, 2 paradicsom, 5 bazsalikomlevél, 20 dkg juhtúró, 10 dkg natúr Krémsajt, 4 evõkanál tejszín, só.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...