2024.04.18. - Andrea, Ilma

Akácvirág-szörp

Hozzávalók: 70 dkg akácvirág, 6 l víz, 3 közepes citrom, 25 dkg akácméz, 1,5 kg cukor, 1 ek aszkorbinsav, szalicil.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A virágot 15-20 percre vízbe teszem, erõsen rázva kimosom a bogarak miatt. A cukrot kevés vízzel feloldom lángon, majd a többivel felöntöm, belekarikázom héjastul a citromot, beleöntöm a citromsavat, és amikor kezd hûlni az akácmézet is elkavarom benne. majd legvégül a virágokat. 2-3 nap alatt összeérnek az ízek, ekkor beleszûröm tüllön a kifõzött üvegeibe.

A szalicilt itt sem bele keverem, mert erõsen rákkeltõ, hanem az üveg nyakát záró celofánra kenem szét, arra terítem a következõ réteg celofánt, vagy az üveg külsõ száját kenem át alaposan vele, ha más zárást adok neki. Rendkívül ízletes, és különleges üdítõ készíthetõ belõle, és nyári italok keverésénél is gondolhatunk rá!

Kellemes italozást!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!