2024.04.25. - Márk

Ananászos-kókuszos kuglóf

Hozzávalók 18 szelethez: 50 dkg liszt, 4 tojás, 25 dkg vaj, vagy margarin, 25 dkg porcukor, 1 doboz (850 ml) ananászkonzerv, 20 dkg kókuszreszelék, 2 dl tejszín, 1,2 dl tej, 2 evõkanál rum, 1 csomag sütõpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evõkanál kakaó, csipetnyi só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az ananászt lecsöpögtetjük. A díszítéshez 4 szeletet félreteszünk, a maradékot feldaraboljuk. A puha zsiradékot a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egyenként beleütjük a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütõporral, a kakaóval meg a sóval, és a krémbe vegyítjük. Hozzáadjuk a tejet, a rumot és az ananászdarabokat. A tésztát margarinnal kikent kuglófformába töltjük. Elõmelegített sütõbe tesszük és 200 fokon (gáztûzhelynél 3-as fokozaton) kb. 1,5 órát sütjük. Rácsra téve kihûtjük. A tejszínt habbá verjük, és bevonjuk vele a kuglófot. Meghintjük a kókuszreszelékkel, a félretett ananásszal és apró húsvéti tojásokkal díszítjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!