rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Ananászos-kókuszos kuglóf

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 18 szelethez: 50 dkg liszt, 4 tojás, 25 dkg vaj, vagy margarin, 25 dkg porcukor, 1 doboz (850 ml) ananászkonzerv, 20 dkg kókuszreszelék, 2 dl tejszín, 1,2 dl tej, 2 evõkanál rum, 1 csomag sütõpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 evõkanál kakaó, csipetnyi só.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Az ananászt lecsöpögtetjük. A díszítéshez 4 szeletet félreteszünk, a maradékot feldaraboljuk. A puha zsiradékot a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egyenként beleütjük a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütõporral, a kakaóval meg a sóval, és a krémbe vegyítjük. Hozzáadjuk a tejet, a rumot és az ananászdarabokat. A tésztát margarinnal kikent kuglófformába töltjük. Elõmelegített sütõbe tesszük és 200 fokon (gáztûzhelynél 3-as fokozaton) kb. 1,5 órát sütjük. Rácsra téve kihûtjük. A tejszínt habbá verjük, és bevonjuk vele a kuglófot. Meghintjük a kókuszreszelékkel, a félretett ananásszal és apró húsvéti tojásokkal díszítjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kelleves

    Hozzávalók: 30 deka kelkáposzta, étolaj, 3 deka liszt, 30 deka csont, egy kávéskanálnyi paprika, 6 deka vöröshagyma és néhány szem köménymag.

  • Olasz csokis süti

    Hozzávalók Piskótalap: 3 tojás, 1 ½ dl cukor, 2 evõkanál burgonya- vagy kukoricakeményítõ, 2 evõkanál finomliszt, 1 evõkanál kakaópor, 1 evõkanál instant kávégranulátum, porrá törve 1 teáskanál sütõpor.

  • Zöldséges húskrém

    Hozzávalók: 2,5 kg sertéshús, fél kg zsírszalonna, 2 kg zöldpaprika, 1 kg hagyma, egy zellergumó, 8 dkg só.

  • Tatáros melegszendvics

    Hozzávalók: pirítós, tatár, reszelt sajt.

  • Hajdina

    Hozzávalók: 10 dkg hajdina (melyet megfõzünk), 25 dkg zabpehely, 15 dkg zabliszt, 1 ek lenmag, 1 ek szemes köménymag (helyette lehet mák, szezámmag, õrölt dió, mogyoró), 1 mk szódabikarbóna, 1 mk borkõpor, 1 dl olaj, 2,5 dl víz.

  • Mediterrán tepsis burgonya

    Elkészítés:

    Fél kg krumplit megpucolok és felkockázok nem túl apróra. 1 fej fokhagymát megtisztítok, a nagyobb gerezdeket félbe vágom. Jénai tál aljára pici vajat teszek+krumpli+fokhagyma+friss rozmaring (kb. 10 centis ágacska)+5-6 levél zsályával fûszerezem, ujjnyi vizet teszek alá, megsózom, megborsozom, majd beteszem a sütõbe, magas fokozaton sütöm 20 percig, néha megkeverem.

  • Tárkonyos zúza

    Hozzávalók: 50 dkg csirkezúza, 3 zsemle, 2 tojás, tárkony, olaj a sütéshez, só töröttbors.

  • Gombafejek sörtésztában

    Hozzávalók: fél kg gombafej, 2 tojás, 2 dl sör, 10 dkg liszt, só, olaj.

  • Sült kacsavér, vagy libavér

    A vágáskor felfogott vért sózom és átkeverem. Elmorzsolok egy szelet kenyér belét és összekeverem a vérrel, borsozom és majorannázom.

  • Paraszt pulykamell

    Hozzávalók: 80 dkg pulykamell, 25 dkg camembert sajt, 8 db burgonyalángos, só, bors, 3 evõkanál méz, 2 evõkanál szójaszósz, 1,5 dl olívaolaj.

  • Sós gesztenyepalacsinta

    Hozzávalók: a tésztához 1 db egész tojás, 2 dl tej, 2 dl szódavíz, fél dl olaj, ízlés szerint só, a töltelékhez 25 dkg gesztenyemassza (nem baj, ha cukrozott), 1 dl sûrû tejföl, mokkáskanálnyi reszelt szerecsendió, ízlés szerint só és törött fekete bors, a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa.

  • Knock Out Drink

    Shakerben összerázzuk az italokat, egy hosszú pohárban a jégkockákra öntjük, narancs szelettel díszítjük.

  • Görögdinnye ital mentával

    A dinnyekockákat tegyük egy éjszakára mélyhûtõbe. Másnap a fagyott dinnyét a teával és a vízzel tegyük mixerbe, és keverjük addig, amíg sima nem lesz az ital. Öntsük poharakba és díszítsük mentalevéllel.

  • Ropogós cukkíni tejfölös hagymával

    Hozzávalók: 4 kis cukkíni, 2 db egész tojás, kevés szójaliszt vagy rizsliszt, 1 mokkáskanálnyi só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, a hagymához: 2 dl tejföl, 3 evõkanál olaj, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág, ízlés szerint só, bors;

  • Káposztás paszuly

    Hozzávalók: 15 dkg tarkabab, 30 dkg savanyú káposzta, 25 dkg füstölt oldalas, 2 fej vöröshagyma, 1 fokhagyma, piros csemegepaprika, babérlevél, 1 dl tejföl, 1 evõkanál zsír, só.

  • Paradicsomos-ricottás szósz

    Hozzávalók: 15 dkg ricotta, 10 paradicsom, 1 csokor bazsalikom, olívaolaj, só, bors.

  • Hagymás vaddisznókaraj

    Hozzávalók (4 személyre): 800 g karaj, só, törött bors, sima liszt, 40 g zsír, 20 g füstölt szalonna, 60 g hagyma.

  • Vegyes rizstál csirkével

    Hozzávalók: 5 pohár rizs, 60 dkg csirkehús, 5 dkg sonka, 5 db paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 paprika, 1/2 l tyúkhúsleves, 41/2 doboz konzerv borsó, só, bors, ételízesítõ.

  • Mézes puszedli

    Hozzávalók: 1 kg liszt, fél kg méz, 30 dkg cukor, 2 evõkanál baracklekvár, 4 tojás sárgája, 2 dkg szalakáli, 1 teáskanál szódabikarbóna (egy kevés tejben feloldva), 20 dkg margarin, mézeskalács-fûszerkeverék, vagy ízlés szerint õrölt fahéj, szegfûszeg, ánizs, gyömbér, citromhéj.

  • Hagymás indiai tészta

    Hozzávalók: 3 közepes fej lilahagyma, egy tömlõ krémsajt (camping, vagy ilyesmi), 5-10 dkg reszelt trappista, só, fehérbors, pici bazsalikom, sok curry, olivaolaj, penne tészta (vagy ami van).

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...