2024.03.29. - Auguszta

Vadleves

Hozzávalók: 1400 g vadhús (csontos), 200 g sárgarépa, fehérgyökér, zeller, 200 g vaj, 80 g vöröshagyma, só, szemes bors, kakukkfû, 5 dl vörösbor, 800 g burgonya.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húst megmossuk és egyenlõ darabokra vágjuk, a zöldségeket vékony karikákra vágjuk. A vajban az apróra vágott hagymát, zöldségféléket sóval, szemes borssal, kakukkfûvel pároljuk. A húst hozzátesszük, egy ideig együtt sütjük, azután felengedjük jóféle vörösborral, és lassú tûzön, fedõ alatt puhára pároljuk, majd felöntjük kb. egy-másfél liter vad húslével, és összeforraljuk. Ezután kiszedjük a húsokat, kicsontozzuk, a húst kis kockákra vágjuk és félretesszük. Ezalatt a burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, sós vízben puhára fõzzük, majd szitán áttörjük. Erre a burgonyapürére ráöntjük a levest, és az egészet újra átszûrjük. Ha túl sûrû, kevés húslével vagy vízzel hígíthatjuk és utánízesítjük. A csésze aljára teszünk a húskockákból és ráöntjük a forró levest.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!