Hozzávalók: 2 db galamb, 8 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 5 dkg zeller, 3 g törött bors, 8 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 4 dkg liszt, 1 dl tej, 2 dl tejszín, só.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A vajat felhevítjük és beletesszük a negyedekbe vágott, megsózott galambot és mindegyik oldalát elõsütjük. A sütésbõl visszamaradt zsiradékban a finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk kockára darabolt zöldségeket, és kissé átpirítjuk, majd az elõsütött galambra öntjük. Annyi vízzel öntjük fel, hogy a húst ellepje, sóval, törött borssal ízesítjük, majd fedõvel letakarva pároljuk. Késõbb hozzáadjuk a kockára vágott gombát, majd a friss zöldborsót, amikor az anyagok puhára párolódtak, világos vajas rántással sûrítjük, megszórjuk zöldpetrezselyemmel és tejjel, és tejszínnel felengedjük. Felforraljuk és párolt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!