2024.04.20. - Tivadar

Burgonyás tésztában sült vagdalthús

Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 1 vagdalthús-konzerv, 6 dkg sima liszt, 2 evõkanál tej, 1 tojás, 1 gerezd fokhagyma, só, törött bors, 10 dkg zsír.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A konzervhúst 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A megmosott, meghámozott és finomra reszelt burgonyához hozzáadjuk a tojást, a tejet, a reszelt fokhagymát meg a lisztet, megsózzuk, megborsozzuk, és jól összekeverjük. Egy serpenyõben zsírt forrósítunk, és a burgonyás tésztából kanállal lepényeket terítünk szét a zsírban. Minden lepényre teszünk egy szelet vagdalt húst, betakarjuk egy vékony réteg burgonyás tésztával, és mindkét felét megsütjük. Forrón, tetszés szerinti salátával tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!