2024.04.19. - Emma

Holland máj

Hozzávalók: 40 dkg sertésmáj, 5 dkg vaj, 5 dkg reszelt ementáli sajt, 1,5 dl tej, 2 tojássárga, 1 dl tejszín (vagy nem savanyú tejföl), 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1-1 késhegynyi õrölt szerecsendió, fehér bors, 2-3 evõkanál olaj a sütéshez, ízlés szerint só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A májat megmossuk, megtörölgetjük, majd vékony, féltenyérnyi szeletekre vágjuk. Lisztben megmártva mindkét oldalát megsütjük a felhevített olajban, és tûzálló tálban félretesszük. A vajat a maradék liszttel habzásig hevítjük, felöntjük a megmelegített tejjel és tejszínnel, majd simára keverve, surure fõzzük.

Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a reszelt vöröshagymát, megszórjuk a fûszerekkel és megsózzuk. Ha langyosra hûlt, belekeverjük a tojássárgákat. A megsült májszeleteket ezzel a sajtos mártással vastagon bekenjük, és forró sütõbe téve 5 percig pirítjuk. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert a sajt megkeseredik! Bármilyen saláta illik mellé. Körete burgonyapüré.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!