rss
  • Holland máj

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 40 dkg sertésmáj, 5 dkg vaj, 5 dkg reszelt ementáli sajt, 1,5 dl tej, 2 tojássárga, 1 dl tejszín (vagy nem savanyú tejföl), 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, 1-1 késhegynyi õrölt szerecsendió, fehér bors, 2-3 evõkanál olaj a sütéshez, ízlés szerint só.

    A májat megmossuk, megtörölgetjük, majd vékony, féltenyérnyi szeletekre vágjuk. Lisztben megmártva mindkét oldalát megsütjük a felhevített olajban, és tûzálló tálban félretesszük. A vajat a maradék liszttel habzásig hevítjük, felöntjük a megmelegített tejjel és tejszínnel, majd simára keverve, surure fõzzük.

    Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a reszelt vöröshagymát, megszórjuk a fûszerekkel és megsózzuk. Ha langyosra hûlt, belekeverjük a tojássárgákat. A megsült májszeleteket ezzel a sajtos mártással vastagon bekenjük, és forró sütõbe téve 5 percig pirítjuk. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert a sajt megkeseredik! Bármilyen saláta illik mellé. Körete burgonyapüré.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Vegetáriánus fagylalt

    1 érett banánt hámozzunk meg, és feldarabolva helyezzük turmixgépbe. Adjunk hozzá még fagyott állapotban 10 dg mirelit málnát, 2 dg (1 púpozott kávéskanál) ikrás mézet, és keverjük simára. Elõzõleg lehûtött kehelyszerû üvegpoharakba tálalva, azonnal fogyasszuk, mert hamar megolvad.

  • Túrógombóc

    Hozzávalók: 60 dkg túró, pici só, 6 dkg liszt, 2 db szikkadt zsemle, 4 tojás, 6 dkg zsemlemorzsa, 6-8 dkg vaj, 2 dl tejföl.

  • Húsvéti tojáskenyér

    Hozzávalók: 1 téglalap alakú kenyér, 3-3 piros és sárga kaliforniai paprika, 2 paradicsom, 10 dkg szeletelt ömlesztett sajt, 35 dkg krémsajt, 5 kemény tojás, 10 dkg magozott olajbogyó, 3 ecetes uborka, 1 dl tejszín, 1-1 csokor petrezselyem, snidling, bazsalikom, 10 bazsalikomlevél a díszítéshez, só, frissen õrölt fekete bors.

  • Atholl Brose

    A whiskyt és a mézet elõmelegített pohárban õsszekeverjük és forró tejjel felöntjük.

  • Gombapörkölt szegfûgombából

    Hozzávalók: fél kg szegfûgomba (csibegomba, tyúkgomba), egy nagy fej hagyma, 3 ek olaj, só, 2 ek paprika.

  • Egyél reggel királyként - segítség a hatásos fogyókúrához

    San Francisco - Ha valaki fogyni akar és szeretne továbbra is karcsú maradni, egyen szénhidrátban és fehérjében dús, nagy reggelit, majd folytassa kevés szénhidrátot és kalóriát tartalmazó ételekkel. Az endokrinológusok amerikai kongresszusán ismertette vizsgálatának eredményeit a kérdés egyik venezuelai szakértõje.

  • Sült csirke almásan

    Sült csirke almásanA csirkemellfilét és a combfiléket besózzuk, majd szárnyaspáccal is beszórjuk. A tepsialját olívaolajjal nagyon vékonyan kikenjük majd az almacikkekkel kirakjuk az alját. Erre ráfektetjük a csirkehúst és a tetejét is betakarjuk az almaszeletekkel. A húst én dúsítottam egy kis másnapról megmaradt hajdinapalacsinta tészta. A tésztát felcsíkoztam és ráraktam a húsra. Ezután kerültek rá az almaszeletek . Az almaszeleteket beszórtam őrölt tarkaborssal . Felöntöttem a fehérborral majd alufóliával letakartam és a hűtőbe raktam kb. félórára, majd a sütőbe került.

  • Francia paraszthagyma

    Hozzávalók: 8 közepes nagyságú vöröshagyma, 5 dkg vaj, só.

  • Vaniliashake

    Hozzávalók: 4 gombóc vaniliafagylalt, 2 dl tej, 2 ek cukor.

  • Gombapogácsa

    Hozzávalók: 60 dkg gomba, 1 kis fej hagyma, só, bors, fél kg liszt, 1 tojás, zsír, zsemlemorzsa.

  • Füstölthal - saláta pisztrángból, lazacból vagy makrélából

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg füstölt hal pisztráng, lazac vagy makréla) 1 alma, 1 kisebb kígyóuborka (kb. 15 dkg), 1 kis fej hagyma, 4 evõkanál tejföl, 3 evõkanál majonéz, csipetnyi só, csipetnyi fehér bors, pár csepp citromlé, paradicsom, tojáskarikák, uborkakarikák és kapor a díszítéshez.

  • Lekváros bukta

    Hozzávalók:

    a kovászhoz:1 evõkanál finomliszt,3 dkg friss élesztõ,1 evõkanál porcukor,1 dl tej
    a tésztához: 50 dkg finomliszt, 2 evõkanál porcukor, kevés tej, 4 dkg vaj vagy margarin, 3 tojás sárgája, csipetnyi só
    a töltelékhez: 30 dkg lekvár (minél keményebb vagy szárazabb, annál jobb);
    a tészta tetejére: 10 dkg zsír

  • Diós bögre

    Hozzávalók: 1 tojás, 1 bögre cukor, 1 bögre tej, 1 bögre durván összevágott dió, 1 bögre liszt, 1 sütõpor, 1 citrom reszelt héja, 1 kávéskanál rum.

  • Gyümölcsös habzóborzselé

    Hozzávalók: 20 dkg málna, 20 dkg ribizli, 20 dkg eper, 1 dl bodzavirág likõr, 2 evõkanál kristálycukor, fél zacskó zselatin, 4 dl spanyol habzóbor.

  • Burgonya-leves

    Megtisztítunk négy-öt közepes nagyságú burgonyát, egy kis vereshagymát és petrezselymet finomra összevágunk. Fél kanál zsírban a hagymát kissé pároljuk, aztán beleteszünk egy késhegynyi rózsapaprikát s az apró kockára vágott burgonyát.

  • Reggeli gyümölcsturmix

    Hozzávalók: 6 dl friss ananászlé, 1 meghámozott, felszeletelt mangó, 2 közepes méretû banán, kis csipet Stevia por vagy két csepp Stevia Fluid Nova (ízlésnek megfelelõen), kókuszreszelék (ízlésnek megfelelõen).

  • Töltött uborka

    Hozzávalók: 4 közepes uborka, 20 dkg túró, 10 dkg mozzarella sajt, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 késhegynyi borsikafû vagy friss aprított borsika, fél csomag friss kapor, szójaszósz vagy só ízlés szerint.

  • Burgonya saláta

    Legjobb hozzá a sárga burgonya, melybõl 6-8 darabot puhára fõzve, leszûrünk és kihûlni hagyjuk.

  • Hideg citromleves

    Hozzávalók: 1 l sör, 1 üveg fehér bor, 35 dkg cukor, 6 db tojássárgája, 1 evõkanál liszt, 2 db citrom héja.

  • Sült kecskesajt

    Sült kecskesajtA sajtot 4 szeletre vágjuk. A paradicsomot megmossuk, felszeleteljük. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük, az olajjal jó alaposan elkeverjük. Kiterítünk 4 nagy darab alufóliát. Ráfektetünk 1-1 szelet sajtot, elosztjuk rajta a paradicsomot, az olajbogyót, és megszórjuk a petrezselyemmel. Rácsepegtetjük a fokhagymás olajat, a fóliába szorosan becsomagoljuk. Kerti grillen - vagy sütőben - kb. 5-10 percig sütjük. Lepénykenyeret vagy bagettet kínáljunk hozzá, amit szintén megcsepegtethetünk a fokhagymás olajjal.