rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Hagymás libamell

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 db nyúzott libamell, 1 nagy fej hagyma, 10 dkg füstölt szegy, 1 kanál zsír, só, bors.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A liba mellét vékony csíkokra vágjuk, a hagymát és a szegyet felszeleteljük, majd a zsírban megpároljuk. Beleforgatjuk a húst, majd kevés vízzel felöntjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedõ alatt puhára pároljuk. Krokettal tálaljuk. Marhahúsból is készíthetjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Erdélyi gombás szelet

    Öt deka vajon, vagy margarinon, egyenként kisütünk nyolc kicsontozott, kivert és beborsozott rövidkaraj szeletet, majd tûzálló tálon félig egymásra fektetjük, akár a tetõcserepeket.

  • Római zöldborsó (Piselli alla romana)

    Hozzávalók: 2 ek olivaolaj, 1 közepes fej hagyma finomra vágva, 1 cs (450 g) mélyhûtött zöldborsó, só, bors, 6 vékony szelet húsos szalonna vékony csíkokra vágva, csipetnyi cukor.

  • Házi készítésű túrógombóc

    Házi készítésű túrógombócElkészítés: A túrót a tojások sárgájával, a búzadarával és a sóval jó alaposan összedolgozzuk. 1-2 órát állni hagyjuk, majd a már elkevert egyveleghez hozzákeverjük a tojások felvert habját. A masszából gombócokat formázunk, majd sós, lobogó vízben kifőzzük azokat. Zsemlemorzsát pirítunk és a kifőtt kis gombócokat megforgatjuk benne, porcukorral, fahéjjal meghintve, tejföllel tálaljuk. Hozzávalók: 50 dkg túró, 12 dkg búzadara, 3 db tojás, csipet só, zsemlemorzsa, olaj, porcukor, fahéj, reszelt citromhéj.

  • Rácsos burgonya

    Hozzávalók: 600 g burgonya, só, olaj a sütéshez;

  • Töltött kenyér

    Egy franciakenyeret elfelezünk, kivesszük a belsejét úgy, hogy csak a héja maradjon.

  • Gyümölcsös kosárkák

    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg liszt, 25 dkg, reszelt citromhéj, 10 dkg kristálycukor.

  • Nyári töltött cukkíni

    Elkészítés: A sütõt bekapcsolom 200 fokra. Kevés olajon megfuttatom az apróra vágott hagymát, közben megtisztítom és feldarabolom a paprikát, és a paradicsomot. Az üveges hagymára ráreszelem a fokhagymát, majd hozzáadom a paprikát. Ízlés szerint fûszerezem (a currytõl különleges lesz), majd néhány percnyi párolás után hozzádobom a paradicsomot is, és úgy 5 percig rotyogtatom.

  • Cukkinifasírt burgonyásan

    Hozzávalók:

    2 cukkini
    2 közepes nagyságú krumpli
    1 tojás
    2-3 evõkanál liszt
    2 gerezd fokhagyma
    só, õrölt bors
    étolaj

  • Habos cseresznyés

    Hozzávalók:50 dkg liszt, 15 dkg margarin, 4 tojás, 3 dkg élesztõ, cukor, tej, csipetnyi só, zsemlemorzsa, 50 dkg cseresznye.

  • Spaghetti alle vongole

    Hozzávalók: 1 ek aprított petrezselyemzöld, 3 ek extra szûz olíva olaj, 40 dkg spagetti, 25 dkg kagyló (tisztított), 10-15 dkg hagyma, 30 ml tej, 1 db peperoncino paprika, 1 csipet só, 1 csipet bors (õrölt).

  • Hány percet kell futni egy brassói ledolgozásáért?

    Budapest - A bécsi szeletért petrezselymes burgonyával 68 percig kell úszni, ugyanennyit biciklizni, vagy 43 percet élénk tempóban futni - tudható meg egy magyar étterem étlapjáról. Az összes azon szereplõ étel fehérje-, zsír-, szénhidrát- és kalóriatartalmát feltüntetik, valamint azt is, hogy mennyit kell sportolni az adag "közömbösítéséért".

  • Tatár bifsztek

    Hozzávalók: 60 dkg marhabélszín, 4 tojás­sárgája, 1 közepes fej reszelt vöröshagyma, só, õrölt piros­paprika és bors, mustár; ketchup, 8 dkg vaj.

  • Pizza orgia

    Hozzávalók: fél kiló tészta, 5 dkg téliszalámi, 5 dkg csípõs szalámi, 5 dkg füstölt kolbász, 10 dkg gépsonka, 2 merõkanálnyi paradicsommártás.

  • Mazsolás kuglóf

    Hozzávalók:

    25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 8 egész tojás, 50 dkg liszt, 2,5 dl tejföl, 5 dkg mazsola, 10 dkg darált dió, 1 zacskó sütõpor, csipetnyi só, 10 dkg darált dió, a forma kenéséhez 3 dkg vaj, a tetejére fél dl rum

  • Paradicsommal töltött lepényhal

    Hozzávalók: 4 egész, konyhakész lepényhal, 50 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma, fél citrom kifacsart leve, 6 evõkanál vaj, 1 evõkanál olaj, 4 szál metélõzeller, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 4 kis ág zsálya, só, bors.

  • Habcsók, habkarika

    Hozzávalók: 6 tojásfehérje, 40 dkg porcukor, pár csepp citromlé.

  • Sörben sült csülök

    Sörben sült csülökA csülköket megtisztítjuk, a bőrét megkapargatjuk. Besózzuk majd a tepsibe teszek zsírt és szépen elhelyezzük benne a csülköket. Ezután rászórjuk a fűszereket, rákarikázzuk a vöröshagymát, valamint az apróra vágott fokhagymát is rátesszük. Majd a vizet is alá öntve betesszük a sütőbe sülni. Egy fél óra elteltével megnézzük és ha elpárolgott róla a víz még pótolunk hozzá. Közben többször meglocsolgatjuk egy kevéske sörrel. Ettől finom ízletes és ropogós is lesz. További fél óra múlva. ha nem túl nagyok a csülkök már készen is vannak. Villával megszurkáljuk és ha puha már tálalható is.

  • Meggyes muffin

    Hozzávalók:

    400 g meggy, 250 g vaj, 230 g cukor, 1 vaníliás cukor, 4 tojás, 400 g liszt, 1 teáskanál sütõpor, 2 ek. cukor, 1 tk. fahéj

  • Házi Baileys

    Hozzávalók: 1.2 liter tejszín, 1/2 liter rum, 1 csomag vaníliás cukor, 40 dkg porcukor, 1 csomag mogyorós cappuccino.

  • Lórúgás

    A hozzávalókat egy korsóban keverjül össze. Utána igyuk meg nagyon nagyon óvatosan.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...