rss
  • Hagymás libamell

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 db nyúzott libamell, 1 nagy fej hagyma, 10 dkg füstölt szegy, 1 kanál zsír, só, bors.

    A liba mellét vékony csíkokra vágjuk, a hagymát és a szegyet felszeleteljük, majd a zsírban megpároljuk. Beleforgatjuk a húst, majd kevés vízzel felöntjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedõ alatt puhára pároljuk. Krokettal tálaljuk. Marhahúsból is készíthetjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Amaránt krémleves

    A megõrölt pattogatott amarántot a zöldséglevesben 10 percig alacsony lángon fõzzük. Ezalatt a meghámozott hagymát és a megpucolt zöldhagymát karikákra vágjuk és a vajon enyhén megpároljuk. Ezután a levesbe tesszük és 10 percig még forraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt és az egészet borssal és szerecsendióval ízesítjük. Reszelt sajttal, a metélõ hagymával díszítjük, majd forrón tálaljuk.

  • Padlizsánkrém

    Hozzávalók:

    2 db padlizsán, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 citrom leve, 3 evõkanál olívaolaj, 5 dkg szezámmag, só

  • Töltött káposzta

    Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 8-10 savanyúkáposzta-levél, 40 dkg darált sertéshús
    10 dkg rizs, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, só, bors, pirospaprika, kevés olaj, 2 ek liszt.

  • Mézes sült kacsacomb

    Hozzávalók:

    - 4 kacsacomb
    - 3 újhagyma aprítva
    - 2 gerezd fokhagyma, préselve
    - 3 ek balzsamecet
    - 3 ek méz
    - 2 ek szójaszósz
    - 1 csipet tengeri só
    - néhány szem bors (õrölve)

  • Kókusztej

    Hozzávalók: 1 l tej, 20 dkg kókuszreszelék, 3-4 evõkanál cukor.

  • Almás puding

    Hozzávalók: 30 deka lisztet 13 deka zsírral vagy 17 deka vajjal, 7 deka porcukorral kevert fél csomag vaníliás cukorral és 1-2 evõkanál tejföllel gyúrótáblán eldolgozunk. Legvégül kevés liszttel kevert fél csomag sütõport gyúrunk hozzá.

  • Sült libamáj pirított szõlõszemekkel

    Hozzávalók:

    1 hízott libamáj, fehérbors, kakukkfû, szárnyas fûszerkeverék, 3,5+1,5 dl Tokaji szomorodni száraz, 1 gazdag fürt szõlõ, kristálycukor, liszt, só, 1 csomag napraforgó mag, 1 csomag rizs

  • Pulykamell fokhagymás paradicsomos mártással

    Hozzávalók: 80 dkg pulykamell filé, só, õrölt bors, pár szál friss kakukkfû, 1 kis doboz paradicsompüré, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál oregano, 4 dl húsleves (lehet leveskockából is), 2 csapott evõkanál liszt, 1 evõkanál vaj.

  • Tavaszi raguleves

    Hozzávalók: 2 csirkeaprólék, vagy fél kg kockára vágott borjúhús, negyed kg fejtett borsó, l zsenge újkaralábé, negyed kg gomba vagy spárga, 1 csokor petrezselyem, 2 kanál liszt, 3 evõkanál liszt, só.

  • Diós sajtkrémmel töltött póréhagyma

    Hozzávalók: 2 db vastag póréhagyma, 20 dkg krémsajt, 20 dkg darált dió, 5 dkg vaj, só, õrölt bors.

  • Örmény hússaláta

    Hozzávalók: 60 dkg sovány marhahús. Zöldségek: 1 fej vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 zeller, néhány szemes bors, 1 csg friss lestyán, 1 csg friss borsikafû, 1 dl fehérbor, 1,5 l víz
    A mártáshoz: 2 dl kefir, 2 evõkanál majonéz, 1 kávéskanál mustár, 2 evõkanál darált dió, só, bors, bazsalikom levél.

  • Sajtleves

    Hozzávalók:

    - 20 dkg krémsajt
    - 1 közepes póréhagyma
    - olaj
    - 1 húsleveskocka
    - krumplipehely
    - reszelhetõ sajt

  • Ribiszkezselé

    Hozzávalók: 1 liter ribizlilé, 1 kg zselécukor, 1 citrom leve.

  • Tökfõzelék

    A tököt, miután a száránál s a másik oldalán is egy darabkát levágtunk, négy részre vágjuk, a magját kanállal kiszedjük, meghámozzuk s vízbe tesszük. Tökgyalun át, hosszú metéltre vágjuk s besózva egy-két órán át állni hagyjuk.

  • Marinált zöldpaprika

    Hozzávalók: 1-1 zöld és sárga paprika, 7 ek olaj, 2 tk balzsamecet.

  • Parmezán puding

    Hozzávalók: liszt 15 dkg, vaj 2 dkg, tej 1 dl, tojás 6 db, só késh., parmezán sajt 14 dkg, vaj 5 dkg, sonka vagy parmezán 3 dkg.

  • Kocsonyás hal

    Hozzávalók: kb. 1 kg ponty, 2 nagy fej hagyma, 3 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, só, pár szem bors, pirospaprika.

  • Mákos tészta rakottan

    Mákos tészta rakottanA mákot megdaráljuk, és elvegyítjük 10 dkg porcukorral. A tésztát enyhén sós, lobogó, bő vízben, amibe 1 evőkanál olajat is teszünk, kifőzzük, majd leszűrjük. Egy nagyobb edényben a tésztát összekeverjük a cukros mákkal. Egy magasabb falú tepsit vastagon kikenünk vajjal, és beszórunk a zsemlemorzsával. Beleterítjük a tészta felét, és egyenletesen elosztjuk rajta a baracklekvárt, majd beborítjuk a tészta másik felével. A tejfölt elkeverjük 1 evőkanál porcukorral, a vaníliás cukorral és 1 db nyers tojással. Ráöntjük a tészta tetejére, amin egyenletesen eloszlatjuk.

  • Black Russian

    Keverõpohárban, jéggel készítjük, és koktélospohárba szûrjük.

  • Babos-szalonnás spagetti

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kg fejteni való bab, só, 100 g húsos füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 250 g koktélparadicsom, ½ cs. majoránna, 400 g spagetti, 4 ek. olívaolaj, bors, 250 g ricotta (olasz krémtúró), 30 g reszelt parmezán.