rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Túrófagyi citrommal

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 30 gramm kandírozott citrom, 7 deci citromlé, 9 dkg porcukor, 1 evõkanál akácméz, 10 dkg tejszín, 1 tojásfehérje, csipetnyi só, 12,5 dkg tehéntúró, 8 dkg sima joghurt.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Tegyünk félre egy evõkanál citromlevet, majd a többihez adjuk hozzá a kandírozott citromot, 60 gramm cukrot, a mézet, és hagyjuk állni. A tejszínt 30 gramm porcukorral, a tojásfehérjét pedig a maradék citromlével, a sóval kemény habbá verjük. A túrót és a joghurtot összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt és a tojáshabot. Fagylaltgépbe tesszük, majd 15 percnyi fagyás után hozzáadjuk a citromkeveréket, és még további 10-15 percig fagyasztjuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rablóhús nyárson fóliás burgonyával

    Hozzávalók:

    30 dkg pulykamell, 30 dkg csirkemell, 30 dkg sertésszûz, 20 dkg szalonna, 20 dkg kolbász, 2 fej hagyma, 8 db gomba, 4 db paprika, 4 db paradicsom, só, bors, grill fûszerkeverék, 0,4 l olaj, 2 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 80 dkg burgonya

  • Túrótorta

    Hozzávalók: 10 dkg(6-8 darab) zabpelyhes sütemény vagy keksz, 2 evõkanál olvasztott vaj vagy margarin, 10 dkg alacsony zsírtartalú túró, 2 tojásfehérje, 1 kávéskanál vaníliaesszencia, 1 negyed kávéskanál mandulaesszencia, 3 evõkanál méz, a díszítéshez friss gyümölcs (mandarin, kiviszeletek bogyós gyümölcsök)

  • Tejszínes krumpli

    A krumplit meghámozzuk, vékonyra felszeleteljük, és forrásban lévõ vízben kb. 4 percig elõfõzzük, majd leszûrjük és papírtörlõvel felitatjuk a nedvességet. 3 dl fõzõtejszínt 0,5 dl tejjel összekeverünk.

  • Cukkinis rakott tészta

    Hozzávalók:

    - 2 db közepes cukkini
    - 2 db paradicsom
    - 3-4 gerezd fokhagyma
    - 10 dkg főtt füstölt császárszalonna
    - 2 tojás
    - 1,5 dl tejföl
    - reszelt sajt
    - 25 dkg penne tészta

  • Banándesszert

    Személyenként 1 banánt hámozzunk meg, és 2 dg vajban mindkét oldalát süssük néhány percig, hogy átforrósodjon. Vigyázzunk, hogy ne pirítsuk meg, mert akkor szétesik és elveszti a kellemes ízét. Rósejbnisüto kanállal, óvatosan forgassuk át.

  • Zöldbabfõzelék

    Hozzávalók 4 személyre: 500 g zöldbab, 2-3 gerezd zúzott fokhagyma, só, pirospaprika, 3 ek. olaj, 1 ek. liszt, 1 pohár tejföl és egy kevés ecet, és cukor.

  • Bundás patiszon

    Csak körülbelüli arányokat tudok. A mennyiség az egyéni ízlés függvénye: 3 db kisebb patisszon (kb. 1 kg), 2 nagy fej vörös hagyma, 1 doboz gyors rizs, 7-8 db tojás, 3-4 db paprika, 1-2 db paradicsom, 1,5 doboz 450 gr-os tejföl, (pici sima rizs), vegeta, só, bors, pirospaprika, pritamin paprika, füstölt sajt végérõl a füstölt héj, kb. 10 dkg füstölt sajt, vaj a tepsi kikenéséhez.

  • Balalaika Cocktail

    Shakerben összerázzuk, és elõhûtött koktélospohárba szûrjük.

  • Csirkés csirke

    Hozzávalók:


    6 db csirkecomb, 2 dl tejföl, 2 dl fehérbor, 1 fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 4 fõtt tojás, 2 ek étkezési keményítõ, só, petrezselyem, olaj, reszelt sajt a tálaláshoz

  • Ananászos narancssaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 1 db ananász, 4 db narancs, 40 g mandula, 300 ml Fanta, a díszítéshez tejszínhab.

  • Bécsi gyûrûfánk

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 4-4,5 dl tej, 3 dkg élesztõ, 4 tojássárga, 2 púpozott ek porcukor, 1 cs vaníliás cukor, csipetnyi só.

  • Alma mártás

    Hozzávalók: 1/2 kg alma, citromlé, 2 dl víz, 2 dkg liszt, 1,5 dl. tejföl, só, cukor.

  • Hűsítő sárgadinnyeleves

    Hűsítő sárgadinnyelevesA dinnye felét 0,5 x 0,5 cm-es nagyságú kockákra vágjuk. (ha van otthon karalábévájónk, akkor azzal kis gömböket is vájhatunk ki a dinnyéből, és akkor nem kell kockázni.) A megmaradt dinnyét turmixoljuk le. A tejszínt, a mézet, a muskotályos bort, és a finomra vágott friss gyömbért jól összekeverjük. Ezek után adjuk hozzá a leturmixolt dinnyét. Porcukor és frissen facsart citromlé hozzáadásával tehetjük még ízletesebbé a pikáns levesünket. Óvatosan keverjük a leveshez az apró kockára vágott dinnyét vagy a dinnyegömböket, ez lesz a leves betétje.

  • Mititei

    Hozzávalók: 500 g marhahús, 2-3 ek húsleves, 8-10 szem bors, 1/2 fej fokhagyma, 1/2 kk kömény, késhegynyi szódabikarbóna.

  • Tésztával töltött sült paprika

    Tésztával töltött sült paprikaA sütőt 180 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 4-es fokozat). Hosszában félbevágjuk a paprikákat, ügyelve, hogy a szárakat is elfelezzük. Kicsumázzuk, majd lobogó vízben 6-8 perc alatt puhára főzzük. Jól lecsepegtetjük, és konyhai törlőpapírra helyezzük. A tésztát 10 perc alatt vagy a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint haraphatóra (al dente) főzzük. Jól lecsöpögtetjük, és félretesszük. Felverjük a tojásokat a sajttal, a mustárral, a tejjel, a metélőhagymával és a majoránnával vagy az oregánóval együtt.

  • Brassói szász lakodalmi leves

    Hozzávalók: 1 öreg kövér tyúk, 1 kg marhahús, 6 murok, 4 petrezselyemgyökér, 2 közepes zeller, 2 fej hagyma, 2 pohár rizs, 2 evõk. vagdalt petrezselyemzöldje, 3 tojássárgája, 2 csésze tejföl, só, bors.

  • Házi készítésű pizza

    Házi készítésű pizzaKevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt. A lisztet egy keverőtálba mérjük, a közepébe beleöntjük az élesztős vizet. Hagyjuk felfutni, majd keverjük össze a liszttel, olivaolajjal, sóval, maradék vízzel. Kicsit keményebb tészta legyen az eredmény mint egy átlag kelt tészta. A tésztát kétszer kell keleszteni. Először egy órát, majd a tepsibe kinyújtva még egy fél órát. Ha megemelkedett, megkenjük pizzaszósszal majd a maximum hőfokra előmelegített sütőbe teszem 7-8 percre. Ezután rápakoljuk a feltétet, még visszatesszük kb. 7 percre és a legvégén rátesszük a sajtot is.

  • Alma-fahéj krémlikõr

    Egy turmixgépben keverjük simára a hozzávalókat. Jéggel tálaljuk a kikevert italt. Ízlés szerint díszítsük. Jól lezárva, hûtõben tároljuk. Fogyasztás elõtt keverjük föl.

  • Bableves olaszosan

    Hozzávalók:

    - 30 dkg fehérbab
    - 10 dkg füstölt szalonna
    - 1 fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 2 babérlevél
    - 1 kk kakukkfű
    - 1 kk majoránna
    - 1 kk rozmaring
    - 0,5 l paradicsomlé
    - só
    - 2 kk cukor
    - 1 tojásból készített csipetke tészta

  • Müzliszelet készítése házilag

    Müzliszelet készítése házilagMüzliszelet készítése abszolút nem ördöngös. Csupán elkeverjük a gabonapelyheket az aszalt gyümölcsökkel és magvakkal, majd leöntjük olvasztott vaj és cukor (vagy méz, cukorszirup) keverékével. Az elkevert, ragadós masszát egy lapos tepsibe nyomjuk – ezt vagy kisütjük (kb 20-25 percig) vagy a hűtőszekrényben pihentetjük, amíg megkeményedik. A sütésmentes verziókban a vaj és méz megszilárdul – ez fogja össze az elemeket. A sült verzió ropogósabb, néha túl száraz, ezt viszont friss gyümölcsök vagy lekvár hozzáadásával lehet puhábbá tenni.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...