rss
  • Birsalma mártás

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1/2 kg birsalma, 3 dl víz, 1-2 szem szegfûszeg, 2 dkg liszt, citromlé, cukor, 1,5 dl tejföl.

    loading...

    A birsalmát cukros, citromos vízben puhára fõzzük. A lisztet és tejfölt simára keverve, állandó keverés mellett a birsalmához öntjük. Szegfûszeggel ízesítve felforraljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Barackos túrótorta

    Barackos túrótortaA darált kekszet a porcukorral, a kakaóporral, az olvasztott vajjal, kevés tejjel egynemű, könnyen gyúrható anyaggá gyúrjuk, majd kibéleljük vele a piteformánkat. Közben elkészítjük a krémet, míg a hűtőbe dermed az alapunk. A sajtkrémet, a túrót, a cukrot a citromhéjjal és az aromával összekeverjük, a zselatint forró vízben feloldjuk és azt is hozzákeverjük. A barackokat lecsepegtetjük és a felét szeletekre vágjuk, míg a másikat kockákra daraboljuk, és ezt is belekeverjük a sajt- és túrókrémünkbe. Kivesszük a kekszalapot, rásimítjuk a krémet és visszatesszük a hűtőbe.

  • Túrós tarhonya

    Hozzávalók: 25 dkg tarhonya, 35 dkg túró, egy közepes hagyma, egy zöldpaprika, kevés zsiradék, húslé vagy leveskocka, só.

  • Champagne Cocktail

    Kockacukrot felitatunk 2-3 csepp Angostura-val, és beletesszük a pezsgõs kehelybe.

  • Francia burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 1 evõkanál olaj, 3 dkg vaj, só.

  • Sertéskaraj sajttal

    Hozzávalók: 4 szelet karaj, 10 dkg reszelt sajt / Trapista vagy Óvári /, ízlés szerint só, õrölt bors, 1 kávéskanál édesnemes paprika, kevés olaj a hús elõ sütéséhez, 3-4 vékony szelet margarin / fagyos /.

  • Sonkás-cukkinis pite

    Sonkás-cukkinis piteA lisztet egy tálba szitálom, hozzáadom a vajat és a sót, majd kézzel, gyors mozdulatokkal összemorzsolom. Hozzáadom a vizet is, és cipóvá gyúrom. Fóliába csomagolom, és fél órára hűtőbe teszem. A hagymát, cukkinit, paradicsomot megmosom és felkockázom. Kevés olajon megpirítom a kolbász és sonkadarabkákat, majd hozzáadom a zöldségeket is, és pár percig fonnyasztom. Sózom, borsozom. A tésztát lisztezett nyújtódeszkára borítom, centi vastagságúra nyújtom. Kivajazott, lisztezett közepes átmérőjű, alacsony peremű sütőformába egyengetem a tésztát.

  • Diós zellersaláta

    Hozzávalók:

    - 1 közepes zeller
    - 1 alma
    - daráld dió
    - petrezselyemzöld
    - só
    - bors
    - 2 evőkanál olívaolaj
    - 2 evőkanál citromlé

  • Arab mézes rudacskák

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 2 teáskanál õrölt fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db narancs reszelt héja, 2,5 dl fehérbor, 1 dl finom étolaj, 3 dl méz, 1,5 dl víz, kb. 1 liter finom étolaj a sütéshez.

  • Csõben sült paradicsom

    Hozzávalók: 10 érett, nagy szemû paradicsom, 10 szelet sonka, 10 evõkanál pecorino, egy csokor petrezselyem, egy csokor bazsalikom, olívaolaj, só, bors, fokhagyma, zsemlemorzsa.

  • Tésztasaláta

    Hozzávalók:

    - 50 dkg tészta
    - 60 dkg kukorica
    - 30 dkg cukorborsó
    - 40 dkg sajt
    - 40 dkg füstölt sonka
    - 20 dkg savanyú uborka
    - 4 db tojás
    - 3 dl tejföl
    - 2 dl majonéz
    - 2 teáskanál mustár
    - só
    - bors

  • Dinnyeleves

    Hozzávalók: 1 toastkenyér, 1,5 dl joghurt, gyömbér, citrom, só, bors, kapor, petrezselyem, 25 dkg dinnye (bármilyen).

  • Gombaleves fokhagymásan

    Gombaleves fokhagymásanA gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk, majd a vöröshagymát is felvágjuk apró kockákra. Egy fazékban olajat hevítünk, majd beledobjuk az apróra vágott hagymát. Addig pároljuk, míg aranysárga nem lesz, beletesszük a gombát és pár perc után az átnyomott fokhagymagerezdeket is beletesszük. Megszórjuk a liszttel, kevés paprikával és egy-két keverés után felöntjük körülbelül 1,2 liter vízzel. Beletesszük a leveskockát és kis lángon körülbelül 20 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk és végül belekeverjük a tejfölt. Majd perceken belül tálalhatjuk is a levest.

  • Mustáros apróhús

    Hozzávalók: 1 kg orja (húsosan hagyott gerinccsont), 1 fej vöröshagyma, 1 csomag leveszöldség, 1 db erõleveskocka, 1 evõkanál liszt, 2 evõkanál olaj, 1 dl tejföl, 15 dkg rizs, 1 evõkanál mustár, 1 csokor petrezselyem, só.

  • Fokhagymás füstölt csülökfalatok

    Hozzávalók: 1 fõtt füstölt csülök, 1 db egész tojás, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3-4 evõkanál finomliszt, -1 dl tej (vagy csülökfõzõlé), ízlés szerint törött fekete bors, késhegynyi csípõs paprika, 1 evõkanál mustár.

  • Erdei gyümölcsturmix Béres Alexandra módra

    Hozzávalók: körte 100 g, mirelit ribizli 60 g, VITAMÓR light meggybefõtt 30 g, tej, 1,5%-os 100 g, kávétejszín 50 g, fahéj, szegfûszeg, édesítõ.

  • Tojásos burgonyasaláta

    Hozzávalók:

    75 dkg burgonya, 6 tojás, 2 fej lilahagyma, 10 dkg majonéz, 1 evõkanál cukor, 1 evõkanál ecet, fél csokor metélõhagyma, só

  • Fokhagymás, olajos, feferonis spagetti

    Hozzávalók: fél kiló spagetti, 3 gerezd fokhagyma, 2 fefferoni (kutyapöcsû, vagy macskapöcsû erõspaprika), 5 ek olaj, 10 dkg reszelt parmezán, só.

  • Sárgarépa krémleves banánosan

    Sárgarépa krémleves banánosanA sárgarépákat alaposan megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk. A hagymát darabokra felvágjuk. Egy serpenyőben a hagymával együtt megpirítjuk, karamellizáljuk az olajon.Közben sózzuk, borsozzuk. Ha szépen karamellizálódott a zöldség, átszedjük egy kis lábosba, felöntjük vízzel, és körülbelül tíz percet főzzük. Ha kész van, leturmixoljuk ezt követően a banánokkal, és a kókusztejjel együtt. Csak annyi időre tesszük vissza a tűzre, hogy éppen forraljunk rajta egyet. Ha kell, utólag még sózzuk, borsozzuk.

  • Almazselé

    Hozzávalók:

    1 liter tiszta almalé, 1 kg zselésítõ cukor

    1 liternyi almaléhez kb. 2 kg alma kell. Bármilyen fajtát használhatunk, keverhetjük is. Ebbõl a mennyiségbõl kb. 4 üveg zselé lesz.

  • Gesztenyekrémleves

    GesztenyekrémlevesA fűszereket egy kisebb edénybe téve egy deciliter vízzel felöntjük és felforraljuk, majd a levet leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A gesztenyemasszát áttörjük és a tejszínnel alaposan elkeverjük. A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük. A tejszínes gesztenyét, a tejjel elkevert pudingot és a fűszerkivonatot, a tojások sárgáját, valamint a rumot turmixgépbe tesszük, enyhén sózzuk, majd össze turmixoljuk. Levescsészébe adagoljuk, hűtőbe tesszük. Tálalás előtt tejszínhabbal, őrölt fahéjjal vagy reszelt csokival díszíthetjük.

loading...