rss
  • Birsalma mártás

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1/2 kg birsalma, 3 dl víz, 1-2 szem szegfûszeg, 2 dkg liszt, citromlé, cukor, 1,5 dl tejföl.

    A birsalmát cukros, citromos vízben puhára fõzzük. A lisztet és tejfölt simára keverve, állandó keverés mellett a birsalmához öntjük. Szegfûszeggel ízesítve felforraljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • 33 Leves - lépésrõl lépésre

    Nem mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-fõzést, no és a hasát kedvelõ olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsunkat, hogy Ön lépésrõl lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat.

  • Gyümölcsös joghurttorta

    Hozzávalók:

    3 tojás, 5 dkg liszt, 5 dkg porcukor, margarin, 8 dl joghurt, 30 dkg kivi vagy narancs, 10 dkg háztartási keksz, 4 csapott teáskanál zselatin, 10 dkg porcukor

  • Halkocsonya

    Hozzávalók: 1,2 kg ponty + 2 fej és 2 farok, egy cseresznyepaprika, 1 ek paprika, egy nagy fej hagyma, só.

  • A súlyfelesleg mértékének meghatározása

    A túlsúly és az elhízás meghatározása a testtömegindex -más néven a BMI (Body Mass Index) - alapján történik, amely a kilogrammban kifejezett testtömeg és a méterben mért testmagasság négyzetének hányadosa. Akinek súlyfeleslege van, az testtömegindexe szerint lehet túlsúlyos vagy elhízott:

  • Tejszines spenótos tészta

    Hozzávalók: 1/2 doboz mirelit leveles spenót, 1 gerezd fokhagyma, 1 kk vaj, 1 kispohár fõzõtejszín, só, bors ízlés szerint, durumtészta (amennyit megeszel);

  • Black Magic

    A vodkát és a kávélikõrt keverõpohárban, jéggel elegyítjük, néhány csepp citromlevet adunk hozzá, majd koktélospohárba szûrjük.

  • Paradicsomos babsaláta

    Az elõkészített babot fõzd meg sós vízben és szûrd le. A vöröshagymát vágd apróra és fonnyaszd meg a felforrósított olajon, majd add hozzá a paradicsompürét, végül öntsd fel 1,5 dl vízzel, keverd simára és ízesítsd borsikafûvel , kakukkfûvel, cukorral és sóval. Keverd hozzá a megfõtt babot és 1-2 órára tedd hûtõszekrénybe, hogy összeérjen.

  • Sült rizs rákkal

    Hozzávalók: 2 tojás felverve, 1 közepes vöröshagyma, 4 szál újhagyma, 25 dkg fõtt sonka, 2 ek mogyoró olaj, 25 dkg thai illatos rizs, 5 dkg zöldborsó, 2 ek szójaszósz, 25 dkg konyhakész koktélrák.

  • Hagymás marhaszeletek

    Hozzávalók: 4-6 szelet marhahús (pl. stefánia), 2 nagy fej hagyma, 2 kanál olaj, só, bors.

  • Magyaros szójapörkölt

    Hozzávalók: 50 dkg szójakocka, 3 ek olaj, 3 hagyma, 1 paradicsom, 1 paprika (télen 3 ek lecsó), 2 ek paprika, 3 gerezd fokhagyma, köménymag, só.

  • Sajttal töltött csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 15 dkg reszelt rokfort, 2 db egész tojás, 1 evõkanál tejföl + 2 dl tejföl, 1 dkg vaj, só és törött fekete bors ízlés szerint, 1 mokkáskanál curry-por, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Kapros tökfõzelék

    Hozzávalók:

    - 1 kg gyalult tök
    - 1 kis fej hagyma apróra vágva
    - 1 csokor kapor apróra vágva
    - 1 kávéskanál õrölt pirospaprika
    - 2 evõkanál olaj
    - 2 evõkanál ecet
    - 1 evõkanál citromlé
    - 1 húsleveskocka
    - 2 evõkanál delikát
    - 1 evõkanál só
    - õrölt bors
    - õrölt gyömbér
    - õrölt kömény
    - õrölt szerecsendió

    Habaráshoz:

    - 4 evõkanál liszt
    - 4 dl tejföl

  • Diós-majonézes halsaláta

    Hozzávalók: fél tengeri hal, 1 citrom, 1 közepes zeller, 6 evõkanál majonéz, 6 evõkanál tejföl, 1 teáskanál mustár, 10 dkg dióbél, 1 nagy alma, 2 csemegeuborka, néhány salátalevél, só, bors.

  • Citromszelet

    Hozzávalók:

    2 egész tojás, 14 dkg ráma, 14 dkg cukor, 1 citrom héja, 5 dkg mazsola vagy apróra vágott dió, 28 dkg liszt, 20 dkg porcukor, fél citrom leve, 1 kanál rum, másfél kanál víz

  • Borjú melle töltve

    Egy kiló borjú mellét megmosunk, besózzuk, a felsõ réteg bõrõs húst elválasztjuk az alsó résztõl úgy, hogy három oldalán azért egybe maradjon s azután a következõ töltelékkel töltjük meg.

  • Citromos-mákos muffin

    Hozzávalók: 1/4 csésze mák, 2/3 csésze tej, 2 csésze liszt, 1/2 csésze cukor, 1 teáskanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 1 tojás, 1/3 csésze növényi olaj, 2 evõkanál citromlé.

  • Kati szelet

    Hozzávalók: 40 dkg liszt, 15 dkg cukor, 10 dkg zsír, 1 csomag sütõpor, 3 tojás sárgája, 1 dl tejföl.

  • Sajtleves

    Hozzávalók:

    - 20 dkg krémsajt
    - 1 közepes póréhagyma
    - olaj
    - 1 húsleveskocka
    - krumplipehely
    - reszelhetõ sajt

  • Szegedi halászlé variáció

    Hozzávalók: 1 kg vegyes hal (ponty, keszeg), halbelsõség (ikra, tej), 3 nagy fej finomra vágott vöröshagyma, 2 evõkanál szegedi pirospaprika, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 2 evõkanál zsír, cseresznyepaprika, ízlés szerint só.

  • Cukkinipástétom

    Hozzávalók: 50 dkg cukkini, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 db paradicsom, 2 csõ zöldpaprika (lehet csípõs is), kevés olaj, 10 dkg RAMA, 8 dkg szójapehely, só, bors, paprika, 1 evõkanál Vegeta.