rss
  • Sült kukorica

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: Kizárólag nagyon zsenge, vékonyka, tejes kukoricacsövek tetszés szerinti mennyiségben, ízlés szerint só

    loading...

    A kukoricacsöveket megtisztítjuk, a "bajuszt" és a csuhéleveleket eltávolítjuk, majd a kukoricacsõ átmérõjétõl függõen három-öt centis darabokra vágjuk. Megmossuk, lecsöpögtetjük és leszárítjuk. (Ha víz kerül a forró olajba, sisteregni, spriccelni fog.) 170 fokos olajba téve aranybarnára (5-6 perc) megsütjük. Az olajból kivéve lecsöpögtetjük, és azonnal megsózzuk. Melegen tálaljuk. Ugyanúgy le kell rágni a csõrõl, mint a hagyományosan megfõtt kukoricát. Fogyasztható hidegen is, akkor éles kis kés segítségével levágjuk a csõrõl a megsült részt, és petrezselyemzölddel bõven ízesített tartármártásba vagy kapros, enyhén megsózott tejfölbe, kefirbe keverjük. (Csak frissen tört kukoricacsõbõl készíthetõ, a mirelit kukoricacsõ nem alkalmas erre a célra.) Ha a kukoricacsõ nagysága csak öt-hat centi, akkor az egész olyan zsenge, hogy csutkájával együtt megehetõ. Egyszerûen és gyorsan készíthetõ, rendkívül finom csemege.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtos rizsgombóc

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 1 evõkanál paradicsompüré, S dkg sajt, só, zsemlemorzsa; a sütéséhez olaj.

  • Csirke vadasan

    Hozzávalók: 1 kilós csirke, 1 fej hagyma, 2 ek olaj, 1 nagy sárgarépa, 1 gyökér, fél karalábé, fél zeller, 1 kanál zsír, kevés liszt, 2 babérlevél, mustár, cukor, só.

  • Papucstészta

    Hozzávalók: 20 dkg fõtt burgonya, 20 dkg margarin vagy vaj, 30 dkg liszt, só, kemény lekvár, vaníliás cukor.

  • Lazacos pizza

    Hozzávalók: fél kiló pizzatészta, fél csésze paradicsommártás, 15 dkg füstölt lazacszelet, 1 ek kapribogyó, feketebors, reszelt sajt.

  • Erdélyi juhtúrós puliszka

    Hozzávalók: 1 és fél liter víz, 2 deka só, 60 deka kukoricaliszt, étolaj vagy vaj, 25 deka juhtúró, 3 deci tejföl.

  • Borsós tál

    Hozzávalók: 1 kg zöldborsó, 30 dkg mirelit kukorica, 30 dkg zöldbab, 2 paradicsom, 1 zöldségerõleveskocka, 1 fej hagyma, olaj, só, bors, petrezselyem.

  • Fokhagymás, olajos, feferonis spagetti

    Hozzávalók: fél kiló spagetti, 3 gerezd fokhagyma, 2 fefferoni (kutyapöcsû, vagy macskapöcsû erõspaprika), 5 ek olaj, 10 dkg reszelt parmezán, só.

  • Szamócabólé (alkoholos)

    Hozzávalók: 1 kg szamóca, 20 dkg porcukor, 1 dl likõr, 1 üveg vörösbor, 1 üveg pezsgõ.

  • Mexikói babos egytál

    Hozzávalók: 25 dkg vörös bab, 3 hagyma, 2 evõkanál olaj, 40 dkg darált marhahús, 3 dl csirkeleves (leveskockából), 1 doboz mexikói zöld paradicsom, 1 piros szárított csípõs paprika, 1 kaliforniai piros paprika, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 mokkáskanál oregano, kurkuma, chilipor, só.

  • Morzsás brokkoli

    Hozzávalók: 1 kg brokkoli (mirelit is kapható), 4 evõkanál vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 evõkanál só, vegeta.

  • Bifteki - Görög húspogácsa

    Hozzávalók: fél kg darált hús, 4 ek olivaolaj, 1 tojás, 1 kis paradicsom, 2 ek kétszersültmorzsa, 1 ek finom búzadara, 2 ek reszelt Kefalotiri, 1 kis fej hagyma.

  • Citromlikõr

    Hozzávalók: 4 érett citrom, 300 g cukor, 0,7 dl fehér rum, 4 ek. citromlé (zöld héjú citromból), 1/2 teáskanál koriandermag.

  • Kelleves

    Hozzávalók: 30 deka kelkáposzta, étolaj, 3 deka liszt, 30 deka csont, egy kávéskanálnyi paprika, 6 deka vöröshagyma és néhány szem köménymag.

  • Húsvéti csülöktál

    Hozzávalók: Füstölt fõtt csülök, zöldhagyma, fõtt tojás, frissen reszelt torma, ecetes torma, frissen õrölt feketebors.

  • Túrógolyó

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 30 dkg porcukor, ízlés szerint vaníliás cukor, 30 dkg kókusz, mogyoró vagy mandula.

  • Rókagombapörkölt

    Hozzávalók: egy kanálnyi zsír, fél kg nyúlfülû (rókagomba), egy nagy fej hagyma, só, 2 ek paprika.

  • Absinth Cocktail

    Shakerben erõsen összerázzuk, majd koktélos pohárba szûrjük, és cseresznyével, citromspirállal díszítjük.

  • Dél-olasz rakott tészta

    Hozzávalók: 30 dkg spagetti vagy cérnametélt, 1 csomag szójagranulátum, 2 fej hagyma, 1-1 késhegynyi fokhagymakrém, pirospaprika, 1 1/2 pohár tejföl, két db paradicsom, 1 ek só, 1 ek olaj, vegeta.

  • Joghurtkrémes pite

    Joghurtkrémes piteA lisztet elkeverjük egy csipet sóval, sütőporral és a feldarabolt Ramával. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat, majd összegyúrjuk. Ha száraznak találjuk, akkor teszünk bele egy kis tejfölt. 30 percre hideg helyre tesszük pihenni. A tészta felét 1 cm vastagra nyújtjuk. A tésztát belesimítjuk a kiolajozott tepsibe. A krémhez összekeverjük a joghurtot, cukrot, tejfölt, lisztet és vaníliás cukrot. Végül belekeverjük a felvert tojásfehérjét. A krémet a tésztára öntjük, a maradék tésztát pedig ráreszeljük a krém tetejére.

  • Túrós gofri

    Hozzávalók: 8 dkg margarin, 8 dkg cukor, 1 tojás, 15 dkg liszt, 25 dl sûrített tej, egy késhegynyi reszelt citromhéj, só, 150 dkg száraz túró.

loading...