2021.01.17. - Antal, Antónia

Gesztenyés tejberizs

Hozzávalók 4 személyre: 150 ml 1,5%-os zsírtartalmú tej, 40 g rizs, 10 g cukor, 15 g gesztenyepüré, 5 g csokoládé.
bohócdoktor vizit szja 1%

A tejet feltesszük a tûzre, cukorral édesítjük, majd megfõzzük benne a rizst. Ha a tej elfõtt, de a rizs még nem puha, kevés tejjel vagy vízzel pótolhatjuk a folyadékot. Amikor a rizs már majdnem kész, belereszeljük a gesztenyepürét és jól elkeverjük. A gesztenyés tejberizst végül kis tálkába tesszük, és tetejére csokoládét reszelünk. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható. A csoki, a kihûlt tejberizs tetejére is reszelhetõ, így nem olvad rá.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!