2024.04.18. - Andrea, Ilma

Tortilla

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 4 ek olaj, 1 tk só, 1/2 cs sütõpor, víz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütõport és az olajat. Langyos vízzel fokozatosan lágy tésztává gyúrjuk. Befedve 15 percig pihentetjük.

12 egyforma méretû golyót formálunk a tésztából, amiket lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtunk úgy, hogy kb. 18-20 cm átmérõjû lepényeket kapjunk. Vaslapon (vagy öntöttvas serpenyõben, de ha nincs, akkor vastag aljú serpenyõben) zsiradék nélkül sütjük, amíg a tészta felhólyagosodik. Ekkor megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. A készeket melegen tartjuk.

Ha többet készítünk, le is fagyaszthatjuk. Használhatjuk mártogatósként, de megtölthetjük mexikói fûszerezésû hússal is.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!