2025.12.21. - Tamás

Tortilla

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 4 ek olaj, 1 tk só, 1/2 cs sütõpor, víz.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütõport és az olajat. Langyos vízzel fokozatosan lágy tésztává gyúrjuk. Befedve 15 percig pihentetjük.

12 egyforma méretû golyót formálunk a tésztából, amiket lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtunk úgy, hogy kb. 18-20 cm átmérõjû lepényeket kapjunk. Vaslapon (vagy öntöttvas serpenyõben, de ha nincs, akkor vastag aljú serpenyõben) zsiradék nélkül sütjük, amíg a tészta felhólyagosodik. Ekkor megfordítjuk és a másik felét is megsütjük. A készeket melegen tartjuk.

Ha többet készítünk, le is fagyaszthatjuk. Használhatjuk mártogatósként, de megtölthetjük mexikói fûszerezésû hússal is.

Jó étvágyat!