Jó étvágyat!
Paradicsomos káposzta
Hozzávalók: 1 kg fehér édes káposzta, 3 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, liter paradicsom ivólé vagy ¼ -es paradicsompüré, só, õrölt bors, cukor és 1 babérlevél.
A káposztát elõször félbevágjuk, majd kitorzsázva, laskára vágjuk. Annyi sós vízben tesszük fel fõni, hogy félig ellepje. Közben az olajból a liszttel barna rántást készítünk, a paradicsomlével felengedjük, majd beletesszük a leszûrt káposztát. Annyi káposztafõzõvízzel hígítjuk, hogy sûrû mártás legyen. Ha paradicsompürével fõzzük, akkor káposztafõzõvízzel hígítjuk. (Fõzhetünk a mártásba babérlevelet is ízesítõül, ahogy az Erdélyben szokás.) A végén õrölt borssal meg cukorral adjuk meg a kellemesen édeskés-fûszeres ízét.
Jó étvágyat!
Jó étvágyat!