2024.04.20. - Tivadar

Citromos lecsó

Hozzávalók: 1 kg vastag húsú zöldpaprika, 25 dkg paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 dl tejföl, 4 gerezd fokhagyma, 1 tubus kolbászkrém, 1 citrom leve, 1 teáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, õrölt fekete bors és só ízlés szerint.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított vöröshagymát felkarikázom, a füstölt szalonnát apróra vágom, zsírját kiolvasztom és megfonnyasztom rajta a vöröshagymát. Ezután belekarikázom a megmosott, kicsumázott, kierezett zöldpaprikát és megsózom.

Fedõ alatt üvegesre párolom, ezután hozzákeverem a pirospaprikát, a reszelt citromhéjat és a tisztított, zúzott fokhagymát, majd hozzáadom a meghámozott és feldarabolt paradicsomot meg a kolbászkrémet. Gyakori keverés közben, fedõ alatt zsírjára párolom, majd a tejfölbe kevert citromlével felöntve, fedõ nélkül jól összeforralom. A felesleges levét elpárologtatom, csak sûrû mártásnak szabad alatta maradnia. Pirított kenyérszeleteket kínálok hozzá.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!