rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Blenheim

  • Share on Tumblr

    Shakerben összerázzuk, és jéggel félig töltött pohárba szûrjük.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Hozzávalók:
    4 cl vodka
    2 cl kávélikõr
    2 cl narancslé

    Jó italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bolognai mártás

    Hozzávalók: fél kg darált hús, 1 doboz hámozott paradicsom, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1,5 dl vörösbor, oregano, bazsalikom, petrezselyemzöld, só, bors, olivaolaj.

  • Hûsítõ csokifagyi

    Hozzávalók:

    3 dl habtejszín, 175 g cukrozott sûrített tej, 1 dl 2,8%-os tej, 100 g étcsokoládé, 4 tojás sárgája, 8-10 dkg cukor, fél kiskanál õrölt fahéj

  • Gyömölcsös mártás hús mellé

    Hozzávalók: 1 alma, 1 grépfrút, 3 evõkanál ribizliíz, 3 dkg dió, 2 kávéskanál reszelt torma, 2 kávéskanál méz, 1 kávéskanál mustár, citromlé, só, bors, 1 dkg vaj.

  • Narancsdzsem

    Hozzávalók: 4 db (kb. 60 deka) narancs, 3 darab citrom, 1,6 kiló cukor.

  • Sörben sült csülök

    Sörben sült csülökA csülköket megtisztítjuk, a bőrét megkapargatjuk. Besózzuk majd a tepsibe teszek zsírt és szépen elhelyezzük benne a csülköket. Ezután rászórjuk a fűszereket, rákarikázzuk a vöröshagymát, valamint az apróra vágott fokhagymát is rátesszük. Majd a vizet is alá öntve betesszük a sütőbe sülni. Egy fél óra elteltével megnézzük és ha elpárolgott róla a víz még pótolunk hozzá. Közben többször meglocsolgatjuk egy kevéske sörrel. Ettől finom ízletes és ropogós is lesz. További fél óra múlva. ha nem túl nagyok a csülkök már készen is vannak. Villával megszurkáljuk és ha puha már tálalható is.

  • Tagliatelle tejszínes csirkemájjal

    Hozzávalók: 25 dkg tagliatelle, 30 dkg csirkemáj, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2-2,5 dl tejszín, kevés olívaolaj, 1 tk. sárga mustármag mozsárban összetörve, só, frissen õrölt bors, 1 ek. felaprított metélõhagyma, reszelt parmezán a tetejére.

  • Kínai sült banán

    Hozzávalók: 1 liter étolaj, 2 db közepes méretû banán, keményítõ, méz, 1 tojás sárgája, 10 ek víz, finomliszt, sütõpor.

  • Kata szelet

    Hozzávalók:

    50 dkg liszt, 15 dkg zsír, 15 dkg porcukor, 3 db tojássárgája, 1 cs. sütõpor, 2 dl tej, fél dl tej, 1 cs. vaníliás cukor, 2 kanál baracklekvár,15 dkg porcukor, fél dl rum, 2 kanál kakaó, 10 dkg vaj, 3 tojásfehérje, 15 dkg porcukor

  • Sonkás-sajtos kifli

    Hozzávalók: 5 darabhoz: 30 dkg mélyhûtött leveles tészta, 10 dkg Gouda sajt, 10 dkg fõtt sonka, 1 tojássárgája, 1 kis fej finoman felaprított vöröshagyma, 1 evõkanálnyi aprított petrezselyem, 1 késhegynyi oregano, 1 késhegynyi fehér bors, 1 tojás sárgája a kenéshez.

  • Rizses gombaleves

    Hozzávalók: 30 dkg csiperkegomba, fél csésze (lehetõleg barna) rizs, 2 fej hagyma, 1 csokor petrezselyem,1 ek liszt, 1 kk olaj 1 tk só, csöpp mustár, csipetnyi curry, csipetnyi õrölt bors ,fél pohár tejföl, vegeta.

  • Almás csirkevagdalt

    Hozzávalók: 2 csirkemell (40-50 dkg), 1 dl tejszín, 1 nagy, savanykás alma, 2 tojássárga, 10 dkg ementáli sajt, 1 tk reszelt vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 tk só, ízlés szerint õrölt fehér bors, kevés zsemlemorzsa.

  • Lúdláb

    Hozzávalók:

    A tésztához: 6 tojásból kakaós piskótát sütünk
    A krémhez: 7 csapott evõkanál liszt, 7 evõkanál kristálycukor, 3 evõkanál kakaópor, 4 dl tej, 25 dkg margarin, ízlés szerint rum, 10 dkg tortabevonó csokoládé

  • Sóskakrémleves tojásgaluskával

    Hozzávalók: 10 dkg friss vagy egy csomag mirelit sóska, 2 db zsemle, 1 db tojás, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 3 dl tej, 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, csipetnyi õrölt bors, vegeta;

  • Tojással rakott zöldbab

    Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 4 tojás, 2 dl tejföl, 1 evõkanál olaj, só.

  • Csirke "anyóka" módra

    4 evõkanál olívaolajba belekevertem 1 evõkanál vegyes, száritott zoldfuszert: zellerlevel, petrezselyemlevel, kapor, rozmaring, majoranna, fokhagymapor, pirospaprika, picuri komeny, egy grilleznivalo csirket szarazra toroltem papirtorolkozovel, a hatat levalasztottam a combjairol es a mellerol, kivettem a mellecsontjat. (ezekbol a darabokbol levest foztem.)

  • Apricot Fizz

    Shakerben (a szóda nélkül) összerázzuk, nagy koktélospohárba szûrjük, végül szódával felöntjük, és a barackkal díszítjük.

  • Gyulai füstölt hátsó sonka

    Fiatal sertés hátsó combjait szép kerekre kivágva 1-2 napig hûlni hagyjuk. 5 kg sót elkeverve 1 dkg salétromsóval, a sonkákat jól bedörzsöljük, majd szorosan egymásra téve, újra bedörzsöljük sóval. Így tartjuk 14-16 napig (ha nagyok, 20-25 napig).

  • Marinált mozzarella

    Hozzávalók: 2 db mozzarellasajt (kb. 30 dkg), 1 evõkanál vörös bors, 3-4 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál borecet, 4 evõkanál olívaolaj, 1-1 csokor friss oregánó és kakukkfû, 1 kicsi uborka, 1 kis fej radicció-saláta.

  • Francia rakott burgonya

    Hozzávalók: 3 kg burgonya, 15 tojás, 1 liter tejföl, 25 dkg vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, só, szerecsendió, fehérbors.

  • Céklaleves

    Hozzávalók:

    9 dl alaplé, 22,5 dkg cékla, apróra kockázva, 22,5 dkg krumpli, apróra kockázva,11,5 dkg sárgarépa, vékonyra karikázva, 11,5 dkg paszternák (nálunk inkább gyökér), vékonyra karikázva, 5,5 dkg zeller, apróra kockázva, 1 póréhagyma, vékonyra szeletelve, 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva, 1 vöröshagyma, apróra vágva, 5,5 dkg libazsír vagy olaj, 1 kk vegyes zöldfûszer (a könyv provance-it ajánl), 1 ek apróra vágott petrezselyem

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...