2024.04.19. - Emma

Almás húscipó

Hozzávalók: 40 dkg dagadó, 2 savanykás, közepes nagyságú alma, fél citrom reszelt héja, 1 késhegynyi õrölt szegfûszeg, 1 késhegynyi õrölt fahéj, 1 mokkáskanál porcukor, 2 tojás, 2 evõkanál liszt, 2 dkg vaj, 1 mokkáskanál õrölt fehér bors, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húst megmossuk, megszárítjuk (megtöröljük) és ledaráljuk. Az almákat kicsumázzuk, meghámozzuk, és almareszelõn lereszeljük. A darált húst, a reszelt almát, a tojást (nem felverve), a lisztet és az összes fûszert jól összedolgozzuk, és vajjal kikent tûzálló tálba tesszük úgy, hogy kis cipót formálunk a masszából.

A tálat lefedjük, és elõmelegített forró sütõben 40 percig sütjük, majd a tetejét levéve, még 10 percig pirítjuk. Tálalás elõtt másik tálra borítjuk, felszeleteljük, és tartármártással, sült burgonyával vagy burgonyapürével kínáljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!