rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Almás húscipó

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 40 dkg dagadó, 2 savanykás, közepes nagyságú alma, fél citrom reszelt héja, 1 késhegynyi õrölt szegfûszeg, 1 késhegynyi õrölt fahéj, 1 mokkáskanál porcukor, 2 tojás, 2 evõkanál liszt, 2 dkg vaj, 1 mokkáskanál õrölt fehér bors, só.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A húst megmossuk, megszárítjuk (megtöröljük) és ledaráljuk. Az almákat kicsumázzuk, meghámozzuk, és almareszelõn lereszeljük. A darált húst, a reszelt almát, a tojást (nem felverve), a lisztet és az összes fûszert jól összedolgozzuk, és vajjal kikent tûzálló tálba tesszük úgy, hogy kis cipót formálunk a masszából.

    A tálat lefedjük, és elõmelegített forró sütõben 40 percig sütjük, majd a tetejét levéve, még 10 percig pirítjuk. Tálalás elõtt másik tálra borítjuk, felszeleteljük, és tartármártással, sült burgonyával vagy burgonyapürével kínáljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Mandulás-mogyorós szelet

    Hozzávalók:
    1 csésze liszt, 1/4 tk sütõpor, 10 dkg puha vaj, 1/3 csésze barna cukor, 5-5 dkg darált mogyoró és mandula;

    A tetejére:
    2 tojás 1/4 csésze barna cukor, 3/4 csésze méz, 2 ek liszt, csipetnyi só, 5-5 dkg aprított mogyoró és mandula, 5 ek aprított tejcsokoládé;

  • Toledói tokány

    Hozzávalók: 1 kg marhahús (rostélyos, lábszár, felsál), 3 vöröshagyma, 2 evõkanál paradicsompüré, 1 kanál mustár, 1 gerezd fokhagyma, 15 dkg gomba, só, bors, 1 dl olaj, 2 zöldpaprika, 1 kanál liszt, 1 dl bor, 2 paradicsom, 2 dl húsleves.

  • Tejes bableves

    Hozzávalók: fél kg fejtett bab, 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 szál zellerlevél, 1 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 5-6 szem bors, 1 egész zöldpaprika, 1 paradicsom, só, 2 dl tejfel, 2 evõkanál liszt.

  • Sajtos pogi

    Sajtos pogiAz élesztőt a tejben a cukorral futtassuk fel, és a tészta hozzávalóival dolgozzuk össze. Keleszteni nem kell. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, a tetejét bevagdossuk. 5 cm-es pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott pogácsákat a két kezünkkel egy kicsit sodorjuk meg, ezáltal magasabbak lesznek. Tegyük őket sütőpapíros tepsire, a tetejüket kenjük le tojássárgájával, és szórjuk meg reszelt sajttal. Hideg sütőben téve, közepes lángon süssük aranysárgára. Körülbelül negyven darab lesz belőle!

  • Kölesfelfújt

    Hozzávalók: 3 pohár fõtt köles, 2 pohár reszelt sárgarépa, 3 pohár reszelt alma, 1 tk fahéj, 2 db tojásfehérje, fél marék darált dió, fél marék mazsola.

  • Kapris húspogácsa

    Hozzávalók: 25 dkg sovány sertéshús, 2 közepes nagyságú ecetes uborka, 1 fiola kapribogyó, 1 db egész tojás 1 teáskanál mustár, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 1 evõkanál burgonyapehely, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál szardellapaszta, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt koriander, 1 mokkáskanál õrölt fekete bors, kevés liszt.

  • Földimogyorós sajtos zellersaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 1 közepes zellergumó, só, 1 ek. citromlé, 1 doboz ananász (580 g), 150 g elõfõzött búza, 150 g gouda sajt, 2 tk. sós földimogyoró, 125 g joghurt, 1 ek. világos balzsamecet, bors, 1 tk. cukor, 1 tk. õrölt curry.

  • Ananászos hal

    Hozzávalók 4 személyre: 2 szál karcsú póréhagyma, só, friss ananász, 750 g lazacfilé, frissen õrölt fehér bors, 1 ek. liszt, 4 ek. olaj, 2-3 ek. szójamártás, 1 kisebb doboz paradicsom (425 ml), õrölt chili.

  • Fokhagymás libamáj kapros túrógombóccal

    Hozzávalók 4 személyre: 500 g libamáj, 20 g liszt, 50 g libazsír, só, fokhagymamártáshoz: 2 gerezd fokhagyma, 40 g liszt, 300 ml húsleves, 20 g zsír 100 ml tejföl, só, túrógombóchoz: 400 g tehéntúró, 125 g liszt, 25 g vaj, 3 db tojás, kapor, só.

  • Almás kalács

    Hozzávalók: 8 dkg vaj, 2 tojás, 10 dkg cukor, 20 dkg liszt, fél csomag sütõpor, késhegynyi fahéj, tejföl, 50 dkg hámozott, 8 részre vágott alma.

  • Vörösboros vaddisznósült

    Hozzávalók: 1 kg bõrös vaddisznócomb, 3 dkg só, fél kg leveszöldség, 10 dkg hagyma, 5 g fokhagyma, 2 g szemesbors, 1 g kakukkfû, 1 babérlevél, 2 g borókabogyó, 3 dl száraz vörösbor, 10 dkg reszelt torma, 1 citrom, 25 dkg hecsedlilekvár.

  • Hagymás csirke

    2 személyre kb. 1 kiló hagymát megpucolunk és vastag karikákra vágjuk. Felét beletesszük a rómaitálba, erre rakjuk a csirkecombokat, amit fûszerezünk: só bors tárkony.

  • Brókersaláta

    Hozzávalók: 1 kis doboz csöves kukorica, 5 húsos paradicsom, 1 kis doboz gombafej, 20 dkg brokkoli (mélyhûtött), 4 keménytojás, 1,5 dl olivaolaj (extraszûz), 5 ek borecet, 2 tk só, 1/m mk frissen õrölt feketebors.

  • Hideg málnaleves

    Hideg  málnalevesRedukciót felére beforraljuk. Leves alap málnáját vízbe téve felfőzzük, sózzuk, cukrozzuk, beleszűrjük a redukciót. Negyed órát főzzük. Levest sűrítjük: tejfölt, vizet és a lisztet kikeverjük, majd hőkiegyenlítés után szűrőn keresztül a leveshez öntjük, állandó keverés mellett 2-3percig forraljuk, majd még forrón áttörjük. Tűzre visszatéve főzőtejszínnel(szintén hő kiegyenlítés után)dúsítjuk, csak összeforraljuk, majd hideg vízfürdőben hőmérsékletét annyira csökkentjük, hogy hűtőbe tudjuk tenni. Behűtött tejszínt kemény habbá verjük

  • Sárgaborsófõzelék (felesborsófõzelék)

    Hozzávalók: 1 kg sárgaborsó, 1 fej hagyma apróra vágva, 2 gerezd fokhagyma, 2 kanálnyi olaj, 2 babérlevél, 1 kávéskanál paprika, 2 ek liszt, só, ecet.

  • Forró csokoládé

    A csokit apró darabokra törjük, majd a tejjel és a fahéjjal egy lábasban tûzre tesszük. Addig melegítjük, míg a csokoládé megolvad. Ekkor félrehúzzuk, és a felvert tojást beleöntjük. Ezután lassan kevergetve felforraljuk, majd elõmelegített poharakba vagy csészékbe öntjük, a tetejét csokoládéporral meghintjük.

  • Ecetes karfiol

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 1,5 dl 20 %-os ecet, 1+1 ek só, 1 ek mustármag.

  • Mazsolás rizssütemény

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, 1 tasak vaníliás cukor, 8 dl tej, 6 db tojás, 5 cl rum, 10 dkg mazsola, 15 dkg porcukor, 1 db citrom, 10 dkg mandula, 5 dkg vaj, 1 dl málnaszörp.

  • Lengyel fejes saláta

    Leveleire szedünk, megmosunk, megszárítunk, és kisebb darabokra tépünk egy nagy fej salátát. Összekeverjük egy doboznyi levétõl lecsurgatott konzerv kukoricával, és jégbehûtjük.

  • Gerslileves

    Hozzávalók: 1 kg leveshús (lehet marha, pulyka, vagy tyúk), 20 dkg fehér bab, 20 dkg vegyes zöldség, 1 fej hagyma, l0 dkg gomba, 4 evõkanál gersli, 2 l víz, só, bors.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...