rss
  • Currys lángos

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, fél zacskó sütõpor, 1 teáskanál só, ugyanennyi curry-por, 1 mokkáskanálnyi törött fehér bors, 2 dl víz, 2 evõkanál olaj.

    A lisztet, a sütõport, a sót, a curry-t és a borsot mély tálba szórjuk, ráöntjük a vizet meg az olajat, és sima tésztát gyúrunk belõle. Lisztezett deszkára tesszük, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és közepes méretû pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

    Egy-egy tésztakorongot kissé széthúzogatunk, majd 180 fokos hõmérsékletû olajba tesszük. 2-3 perc alatt szép pirosra sütjük, és papírtörülközõre téve leitatjuk. Egyszerre csak néhány darabot tegyünk az olajba, mert nagyon megnõnek a lángosok. Egyszerûen és gyorsan készíthetõ, olcsó vacsora vagy sörkorcsolya.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Igazi farsangi fánk

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 6 tojássárgája, 3 dkg élesztõ, 5 dl tej, 7 dkg vaj, 1 evõkanál cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, a tálaláshoz 2 dl sárgabaracklekvár, 2 evõkanál rum;

  • Pikáns, paprikás sajttorta

    Hozzávalók: kb. 20 darabhoz 1-1 kisebb piros,sárga és zöld húsú paprika, 1/2 csokor kakukkfû, kb. 6 levélzselatin, 400 g tejszínes krémsajt, 300 g friss kecskesajt, 400g mozarella, 50 g hántolt tökmag, só, fehérbors, 4 db mogyoróhagyma, 4 ek. fehérborecet, 4-4 ek. tökmag-és napraforgóolaj.

  • Bolognai ragu

    Hozzávalók: 30 dkg marhahús (színhús), 10 dkg húsos szalonna, 1/2 pohár száraz vörösbor, 1 pohár húslé, 5 ek paradicsom sûrítmény, 5 dkg hagyma, 5 dkg répa, 5 dkg zeller.

  • Pojéka leves

    Hozzávalók:

    0,5 kg növendék hús (birka, vagy csirkehús), 1 fej hagyma, 1 kisebb karalábé, 2-3 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 2 evõkanál zsír, 1 evõkanál liszt, 12 szem aszalt szilva, Só, bors, 2-3 babérlevél, õrölt pirospaprika, 1 pohár tejföl, 1 db tojás, tálaláshoz petrezselyemzöld, levesbetétnek: 10 dkg liszt,1 db tojás, pici só, egy késhegynyi szódabikarbóna

  • Spenótos-sajtos rakott tészta

    Hozzávalók: 1 csomag mirelit spenót, 1 doboz fõzõtejszín, 20 dkg trapista sajt, 1 csomag száraztészta, /lehetõleg fodros kocka/, 2 tojás, 2 ek étkezési keményítõ vagy liszt, 1 csipet õrölt szerecsendió, sok fokhagyma /lehet granulátum is/, só, bors;

  • Alma-narancs zselé

    Hozzávalók: 2 kg alma, 4 narancs, 1 kg cukor, 2 dl víz.

  • Apricot Sour

    Shakerben erõsen összerázzuk, majd pohárba szûrjük, és a barackdarabbal díszítjük.

  • Cseresznyés palacsinta részegen

    Hozzávalók: palacsinta alapmassza 20 db palacsintához, 50 dkg cseresznye, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, kevés porcukor, 2 evõkanál cseresznyepálinka vagy sherry brandy (ha gyerekek is esznek belõle, akkor 1, teáskanál pálinkaaroma fél deciliter tejbe keverve);

  • Scsí orosz leves

    Hozzávalók: 50 dkg marhaszegy, 10 dkg füstölt sonka, 2 vöröshagyma, 3 cikk fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 dl savanyúkáposzta-lé, 1 ek. fõzõvaj, 2 dl tejföl, 3 babérlevél, 8 szem fekete bors, 50 dkg savanyú káposzta, só.

  • Málnás palacsinta

    Hozzávalók: 20 palacsinta, 1 kg málna, 8 dl tejszínhab, 4 dkg porcukor, málnaöntet.

  • Banánropogós

    Hozzávalók: 2 érett banán (az sem baj ha puha), 1 tojás, 15-20 dkg liszt, 1 dl tej, 1 evokanál cukor, 2 evokanál citromlé, 1 csapott teáskanál sütopor, csipetnyi só, olaj a sütéshez, és a tetejére kevés porcukor;

  • Olasz sonkás falatkák

    Hozzávalók: fehérkenyér, hajszálvékony szeletekre vágott olasz füstölt sonka, mentalevelek, vaj, õrölt feketebors, fekete olajbogyó, paradicsomszelet.

  • Gesztenyés kacsasült

    Hozzávalók: 1 fiatal kacsa, fél kg szelídgesztenye, 1 fej hagyma, 3 dkg vaj, 25 cl felfõzött leveskocka, tárkony, turbolyalevél, kakukkfû, majoránna, só, bors;

  • Burgonyás derelye csirkemájas zöldfûszerekkel

    Hozzávalók: 1 kg elõzõ nap fõtt lisztes burgonya, 1 tojás, 15 dkg liszt, frissen reszelt szerecsendió, õrölt bors; a töltelékhez: 20 dkg csirkemáj, 4-5 evõkanál vágott zöldfûszer (petrezselyem, snidling, turbolya), 3 dkg vaj, 5 dkg olvasztott vaj, 1 pohár tejföl.

  • Hideg almaleves

    Hozzávalók: fél kg alma, 1 citrom leve, 1 dl tejszín, 2 dl tejföl, 1 evõkanál teljes kiõrlésû liszt, 2 db szegfûszeg, 7 evõkanál méz, 1 mokkáskanál õrölt fahéj.

  • Almás mártás

    Hozzávalók:

    - 1 kg alma
    - 2,5 dl fehérbor
    - 1 dl húsleves
    - 1 dl tejszín
    - 1 evőkanál méz
    - citromlé
    - fahéj

  • Meggyes márvány

    Hozzávalók:

    1 pohár tejföl, 1 tejfölös pohár étolaj, 2,5 tejfölös pohár cukor /50 dkg/, 4 tejfölös pohár liszt /60 dkg/, 1/2 csomag sütõpor, 6 egész tojás, 2 evõkanál kakaó, 20 dkg magozott meggy, porcukor a hintéshez

  • Becsináltleves

    Hozzávalók:

    50 dkg apróhús, 15 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 15 dkg mirelit zöldborsó, 10 dkg kelvirág, 5 dkg gomba, 5 dkg zeller, 2 kis fej vöröshagyma, 3-4 evõkanál olaj, petrezselyem, zellerzöld, bors, só, 3 tojássárgája, (kb. 1 dl tejszín), néhány csepp citromlé

  • Rakott tészta recept

    Hozzávalók:
    400 g széles metélt, 4 db tojás, 2 dl tejfel, 100 g cukor, 150 g mák, 50 g mazsola, 200 g eper lekvár, 100 g dió, 10 g vaníliás cukor, 50 g zsemlemorzsa, 100 g + 20 g vaj, 100 g porcukor, só, õrölt fahéj

  • Muffin kakóval és lekvárral

    Hozzávalók: 8 dkg margarin, 14 dkg cukor, 2 db tojás, 28 dkg liszt, 2 teáskanál sütõpor, fél teáskanál só, 2,2 dl tej, 8 dkg darabolt darált dió, 2 evõkanál kakaópor, 4 dkg csoki darabokra törve, 9 dkg aszalt gyümölcs apróra vágva, lekvár (mindegyik muffin közepébe 1-1 kávéskanállal).