2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Máj nyárson

Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj, 15-20 dkg gomba, 10 dkg füstölt szalonna, 2 db nagy húsos zöldpaprika (mirelit is lehet), 2 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 evõkanál olaj, ízlés szerint fûszerezett paradicsomlé, mustár, törött bors, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A májat megmossuk, letörölgetjük, majd tízforintos nagyságú érméket vágunk belõle. A gombát tisztítás, mosás és lecsöpögtetés után hasonlóan daraboljuk, a kicsumázott zöldpaprikát is felszeleteljük. A füstölt szalonnát felkockázzuk, a vöröshagymát tisztítás után karikákra vágjuk. Grillsütõ nyársára a következõ sorrendben szúrjuk fel a nyersanyagokat: szalonna, máj, hagyma, gomba, paprika, szalonna stb.

Lehet egy hosszú nyársat is készíteni, de lehet 4 kicsi nyársra is adagolni a hozzávalókat. Elõmelegített grillsütõben 7-7 percig sütjük mindkét oldalát. Ha gázsütõben sütjük, akkor hurkapálcákra tûzzük fel a nyersanyagokat, és a sütõrácsára helyezzük a nyársakat, alátéve egy tepsit, hogy az a lecsöpögõ szaftot felfogja. Míg sül a nyárs, elkészíthetjük a mártást; a tejfölt összekeverjük ízlés szerint 1-2 teáskanál mustárral, fûszerezett paradicsomlével, sóval, törött borssal, és tálaláskor a megsült nyársat leöntjük vele.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!